anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Nu îmi merge Internetul la viteza 5g în București

claudiu89
Junior entuziast

Bună ziua, am abonament smart plus 15, și nu îmi merge Internetul la viteza 5g. Am telefon compatibil, sunt din București. Am sunat la 300 și de 3 săptămânii îmi spun ca se va rezolva. În fiecare zi ma suna și ma întreabă dacă s-a remediat problema. Nu pot sa spun decât ca sunt neserioși! Ce am citit pe comunitate, scria ca se rezolva. Le am spus despre activarea profilului 5G, și au zis ca nu știu nimic despre asta. Dacă știți altceva voi, va rog sa ma ajutați. Multumesc!

 

1 Soluţie acceptată‚

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, e alt operator. Problema e o combinatie intre suportul oferit de operator si cel oferit de producator. Ambele trebuie sa fie acolo.


Ca idee, mai avem un topic similar in comunitate in care un user are 5G pe S22 Ultra dar nu si pe fratele mai nou S23 Ultra. 


Deci, cum ziceam, fie ajustezi operatorul astfel incat sa fie suportat de telefon, fie schimbi telefonul. Momentan doar S22 Ultra pare sa functioneze (din ce am putut vedea in Comunitate), varianta cu soft Orange. Deci…fie Samsung nu a adaugat suport in soft pe S23-ul ala, fie Orange a adaugat, dar numai in versiunea comercializata de ei.


In experienta mea, as zice ca Samsung trebuie sa adauge suport. Si faptul ca e sau nu cumparat de la Orange are mai putina importanta. Daaar, in cazul asta specific, se poate sa gresesc. 


De-aia ziceam eventual sa incerci si intr-un Shop un alt model cu SIM-ul tau. Daca merge, problema e telefonul (fie trebuie sa aiba o versiune mai noua cu suport pentru asa ceva de la Samsung, fie trebuie sa aiba soft customizat de Orange).

Ideea e ca Telekom-ul nu are 5G decat pe anumite telefoane. Cred ca abia de curand au inceput si ei. Vazusem undeva cateva modele de Samsung si cam atat... Nu mai gasesc pagina. Ce se intampla cu numerele transferate de la Telekom...? Nu stiu. Din cate stiu, infrastructura folosita este a Orange-ului, deci...teoretic ar trebui sa mearga. Dar e clar ca undeva se face o diferentiere.

Deci, cum ziceam, fie schimbi abonamentul, treci pe ORO, faci o schimbare de SIM si teoretic ar trebui sa mearga. Fie...schimbi telefonul. Dar cu ce...nu stiu. Cum ziceam, in afara de S22 Ultra, nu stiu sa mai fie si altele care ar avea suport 5G pe OROC.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

61 Răspunsuri 61

@claudiu89 am primit un raspuns in legatura cu problema ta si da cartela este compatibila si nu este nevoie de o cartela 5G dedicata asa cum se specifica in termeni si conditii. De altfel mi s-a comunicat ca doar telefoanele comercializate de catre Orange Romania Communications sunt compatibile cu serviciul 5G furnizat de ei. Tu de unde ai luat telefonul?

Telefonul îl am de pe eMAG, la Vodafone aveam 5G. Plus ca în momentul când m-am portat și am făcut contractul, nu mi-au spus, "dacă vreau 5g, sa am și telefon de la ei. Iar în 10 de telefoane date la ei, nimeni nu a spus acest lucru.

@claudiu89 merci de informație! Stiu ca e ciudat să primești o informație in call center si una aici in comunitate dar si frustrant ca nu ti se poate rezolva problema. Ai putea sa mergi in magazin unde ai facut cererea de portare si sa ceri ajutor? 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, din cate stiu eu, 5G-ul e mai cu "motz". 😄 Adica nu functioneaza pe orice device sau operator, chiar daca hardware-ul suporta benzile respective. Iar faptul ca merge pe S22 Ultra si nu si pe S23 Ultra (doar un exemplu), cu acelasi SIM, tot la OROC...eu zic ca e o dovada in plus in sensul asta si o dovada in plus ca e o problema de suport software (altfel spus, de telefon). Si da, se poate sa fie o simpla coincidenta si, din cauza ca se "testeaza" functionalitate, sa mearga doar pe S22 Ultra momentan. Dar...si asta tot de telefon tine. 😄

Acuma, nu ar fi prima data cand gresesc, si sunt deschis sa invat ceva nou. 🙂 Deci, daca nu e de telefon, si e o problema pe cont sau in alta parte...as fi curios sa stiu unde anume, macar sa stiu pe viitor. Dar, momentan, luand in calcul toate informatiile, cam pare sa fie problema de device. Ca e din cauza "testelor" sau nu...e tot device-specific. 

Client Orange

Razvan
#StarMember

Salut! Ești pe Orange România SA sau pe Orange România Comunications? Ce model de telefon folosești? 

claudiu89
Junior entuziast

Salut! 

Orange România Comunications

Razvan
#StarMember

Posibil că nu ți-au activat profilul 5G sau nu este semnalizat în telefon. Ar fi interesant să poți pune simul intr-un S22, în acela cu soft ORO merge, cu soft ROM este cu semnul întrebării. 

RafaHelper
#StarMember

Salut @claudiu89

Conform TERMENIILOR ȘI CONDIȚIILOR CONTRACTULUI DE ABONAMENT PENTRU SERVICIILE DE COMUNICAȚII MOBILE, Orange Romania Communications NU oferă serviciul 5G
https://media.orange.ro/images/docs/Legal_docs/Brosura_Termeni_si_conditii_mobil_10102022.pdf
E posibil ca acest document sa nu mai fie valabil dar este ultimul postat pe site.

Salut. Dacă nu e valabil, înseamnă că a păcălit mulți clienti

Vio73
#StarMember

Salutare!

Cel mai bine este să discuți cu tehnicul lor și poate se găsește o soluție. Din păcate, așa cum au mai spus antevorbitorii mei, pe la OROC au fost destule cazuri în care nu funcționează serviciile 5g pe diverse device-uri și înclin să cred că problema este la ei.

Te sfătuiesc să iei legătura telefonic sau să le trimiți o sesizare prin secțiunea de contact:

https://orangeromaniacommunications.custhelp.com/app/ask

 

sau să folosești unul dintre mijloacele de aici:

https://comunitate.orange.ro/t5/informa%C8%9Bii-generale-achizi%C8%9Bie/cum-pot-contacta-serviciul-c...

Fără activarea profilului 5g, nu va merge. Dacă ți-au spus că nu știu despre asta, atunci este explicabil. Cred că este bine să te muți la ORO, dacă poți!

Baftă multă!

claudiu89
Junior entuziast

Salut. Discut cu ei de 3 săptămâni și nu am nici un răspuns, ori nu vor sa activeze profilul 5G. Doar ca nici unul nu știu ce pot face. Intr-o zi m-au transferat la 4 operatori, dar degeaba. Neserioși!

 

Spune-le să te transfere la ORO sau să te lase să reziliezi, pe motiv de nefuncționalitate a serviciului in parametrii doriți. 

Razvan
#StarMember

Au dat drumul la acces 5G si pe OROC, dar probabil au ceva mai mult de bibilit pe rețeaua MNVO. OROC nu are numbershare, esim, lipsă interconectare cu nr. scurte și CQI deprioritizat în reteaua Orange, adică apelurile si navigarea pe net au prioritate cei înregistrați pe ORO. 

Vio73
#StarMember

Dacă omului îi merg serviciile 5g pe S 22 și pe S 23 nu, la același operator, e clar din telefon. Sau cel puțin așa lasă impresia!

Bratfalean
Junior

Nici mie nu îmi merge 5g....proaspăt portat fara sa mi se spună direct in OROC ....sunt in zona de acoperire 5g telefon compatibil 5g. ,optiune 5g activa abonament .sesizare deschisă din 02.08.2023 și nici un rezultat până acum doar am fost sunat de 2 ori să mă întrebe dacă merge. Dar prima factura deja a venit și nu e corect....nu se respecta contractul.....