anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Client Telekom - router schimbat. Port fwd setări avansate.

RaduTen
Începător

Bună ziua,

Sunt un client telekom mutat la orange. Au venit de la orange și mi-au schimbat routerul din casă cu unul nou ZTE. Se pare că în interfața routerului ZTE nu mai pot configura reguli de port forwarding ca la vechiul router.

Am sunat la dvs la suport, și mi-au spus că aceste modificări avansate (sic) se fac contra cost (6€ pe apel) la nr de telefon 0903 903 903.

După ce am înghițit nodurile din gât, am aflat cu surpriză că acest număr este accesibil numai din rețeaua orange sau telekom fix. Iar eu nu am niciunul.

Prin urmare, cum pot face să configurez și eu cele 3 reguli de port forwarding înainte să reziliez contratul cu orange?

O zi frumoasă,

Radu Țențea

8 Răspunsuri 8

DanielaH
Moderator

Salut, Radu! Bun venit în Comunitate!

Vom adresa și noi colegilor întrebarea ta și revenim când vom avea un răspuns.

Între timp sper să primești cât mai multe răspunsuri de la ceilalți membri.

DanielaH
Moderator

Salut din nou!

Pentru a răspunde întrebării tale, colegii noștri au nevoie de mai multe detalii. Ți-am trimis un mesaj privat și așteptăm răspunsul tău. Mulțumim.

RaduTen
Începător

Bună - contrar a ce mi s-a spus la telefon la suport, sau ce mi-a spus dnl care a venit să facă instalarea, routerul zte F6600R, de la orange, îmi oferă posibilitatea să-mi configurez singur port fwd folosind meniul internet -> security -> port forwarding.

Deci problema nu mai există pentru moment.

...am descoperit alta totuși, dar pot trăi cu aceasta (am disablat wifi). Dacă routerul nu este server de dhcp (eu am un alt server de dhcp in retea), clienții wifi conectati la el nu își pot lua IP.

Asta, pe lângă că mi s-a oferit internet la 2gbps, ca să aflu că de fapt routerul are doar porturi eth 1 gbps. La suport mi s-a spus că am 2gbps pe wifi sau câte 1 pe fiecare din cele 2 porturi asignate pentru networking (celelalte 2 sunt pentru iptv). Deci sic. Iar eu am rețea 10gbps.

Dar, am să vin cu 2 laptopuri cu porturi de 1gbps să testez cei 2gbps direct la sursă...

Oooof.

@RaduTen: Ce are DHCP-ul cu wifi si port fwd? Nu se plac reciproc? Nu pot să cred. Lasă-l pe DHCP și va fi ok. WIFIul nu merge pentru că la acel MAC trebuie asignat un IP, iar dacă nu e pe DHCP atunci aceasta nu se face automat. Pe device-urile cu port fwd pui IP static, dar cred ca stii deja restul.

Revino pentru detalii.

Bineînțeles că port fwd n-are aface cu problema dhcp/wifi. Sunt separate.

Eu am un pihole altundeva în rețea cu tot cu server de dhcp cu static licenses. Deci nu vreau dhcp-ul pe router. Și routerul ăsta n-are dhcp relay. Deci l-am dezactivat. Și am observat că clienții care se legau la APul routerului zte nu-și luau IP. Presupun eu că din motive de ZTE. Mai trebuie să testez, dar deocamdată sunt ok cu wifiul dezactivat pe ZTE. Am alte APuri în casă.

@RaduTen: Și eu am alt router pentru wifi, nu cel al operatorului care este cu fibra. De altfel în bridge, pe al doilea îl configurezi mai ușor cum dorești. 

Da, la un moment am să îmi fac și eu un custom built router și pun ont-ul în bridge.

DanielaH
Moderator

Radu, mă bucur că s-a rezolvat, cel puțin parțial. Mulțumim pentru feedback.

Dacă te mai putem ajuta, te așteptăm cu reply în mesaj privat.