anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce nu pot apela sau sa fiu apelat chiar dacă am opțiunea roaming activă

David15
Începător
Bună ziua. Am o întrebare, cineva e în Franța cu serviciul roaming activat, oare de ce nu poate apela și nici nu poate fi apelat?
4 Răspunsuri 4

DanielaH
Moderator
@David15, bun venit în Comunitate! Persoana respectivă are cartelă PrePay? Ce opțiune de roaming are activă? De cât timp este în roaming? Este posibil să fi depășit limita rezonabilă de consum? Oferă-ne, te rog, mai multe detalii ca să te putem ajuta cu un răspuns.

delfinas
#StarMember
David, daca persoana aceea e pe prepay, trebuie sa reincarce optiunea de 10 euro. Daca in ultimele doua luni a stat mai mult in strainatate decat in tara, a depasit limita de consum rezonabil in roaming si va trebui sa incarce cu credit si sa consume la preturi standard.

FLo1
#StarMember
@delfinas: cu un roaming activat, a incărca "opțiunea de 10 euro" este o cheltuială inutilă, mai ales dacă nici nu primește apeluri. O dată am făcut această greșeală, rețeaua fiind vinovata. A 2-a oară nu se mai repetă. @David15: dacă numărul se află in roaming de mai mult de 2 luni, deși are roamingul activat, va fi funcțional doar cu credit, nu cu opțiune cu resurse. Motivul: ai depășit limita utilizării rezonabile, așa cum menționa @DanielaH. Mai poți încerca conectarea la alte rețele mobile locale deși Orange France e chiar acoperitoare și mai mult decât ok. Ideea e că un semnal prea slab poate să-ți facă numărul nefunctional in roaming. Testat și verificat chiar în Paris.

delfinas
#StarMember
Flo, nu știm care e realitatea, pt că inițiatorul nu mai zice nimic. Așa că i-am scris variantele. Nu e suficient că telefonul sa aibă roamingul activat, ci trebuie achiziționată și optiunea necesară pt accesarea rețelei in roaming. Apoi am pomenit și de limita de consum rezonabil și încărcarea cu credit. Nu știu de când stă persoana in Franța, ce opțiune are încărcată, așa că am încercat sa acopar toate variantele, fără a mai aștepta detalii de la inițiator.