anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cartela 5 euro în roaming

Levis36
Junior

Am o cartela de 5 euro. Am zis ca o introduc în contul my orange, mai pun 7 euro și folosesc opțiunea 12 euro în roaming. 

Cartela nefiind activata nu pot sa o pun în my orange, cum pot proceda sa folosesc cartela?

Multumesc

1 Soluţie acceptată‚

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, asta e problema. Cartela trebuie sa se poata inregistra in retea ca sa primesti mesajul, si nu se poate intampla chestia asta atata timp cat roaming-ul nu e activat.

Client Orange

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

FLo1
#StarMember

@Levis36: Din păcate nu poți face cum vrei. Cei 5€ se vor activa probabil ca o opțiune (bonus) de 6€ cu resurse, ca o primă activare. Probabil și numărul abia după activare îl vei afla. Dacă activezi/încarci suplimentar este decizia ta. Însă nu vei putea cumula cu cei 5€ inițiali.

Când vreau sa bag nr în my orange îmi cere un cod de activare pe care nu îl primesc pentru ca nu are roaming cartela. Asa presupun. Deci nu merge. Mulțumesc oricum. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Stai, tu incerci sa faci chestia asta din roaming? Atunci raspunsul e simplu: nu se poate.

Scuze, am crezut ca activezi cartela intai si apoi activezi optiunea cu roaming.

Client Orange

Am luat o cartela în plus sperând ca o pot activa. Eu am abonament dar e o politica ciudat după 123 zile taxează altfel. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, se numeste politica de utilizare rezonabila a serviciilor in roaming. Valabila si pentru abonament si pentru prepay.

Mai multe detalii aici.

Daca ai putea sa incarci cartela cu credit suficient cat sa ai roaming, si sa si activezi serviciul de roaming pentru acel SIM...ai avea o sansa. Problema e ca nu poti adauga numarul in My Orange pentru ca nu ai roaming in primul rand. Deci....numai daca iti activeaza cineva de la relatii clienti serviciul de roaming...astfel incat sa poata incepe sa foloseasca din roaming si sa ai semnal. Odata ce ai semnal, poti sa adaugi SIM-ul pe cont si de acolo te descurci.

Deci...inainte de orice, ai nevoie de roaming activat pe cont. Si eventual daca ai si 12 euro pe cont, poate se poate activa si optiunea de roaming. Ulterior, poti primi sms, si adauga numarul pe cont.

Deci...daca zici ca ai numarul, vezi daca se poate activa cumva roaming-ul cu un apel la relatii clienti (+4 0374 300 300 din orice retea). Sau pe chat-ul Djingo.

Client Orange

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, asta e problema. Cartela trebuie sa se poata inregistra in retea ca sa primesti mesajul, si nu se poate intampla chestia asta atata timp cat roaming-ul nu e activat.

Client Orange

@Levis36: Nici un SIM nu se paote activa în roaming. Dacă tot nu-i cunoști numărul, renunță la el (la SIM) și contactezi un ”bun samaritean” din Românica pentru achiziție SIM+număr respectiv activare opțiune roaming. Oricum, pentru un SIM ”„fresh” perioada de utilizare nu va fi prea.... mulțumitoare, consumul de resurse naționale fiind.... zero. 

Numărul îl cunosc, cartela are credit de 5 euro. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut Levis,

Nu am incercat niciodata chestia asta, deci nu pot sa confirm daca merge sau nu. Cu toate asta, am cateva idei care s-ar putea sa te ajute in caz ca vrei sa incerci.

Ca sa adaugi numarul in cont, el trebuie sa fie activ. Asta e prima conditie. Creditul existent pe cartela ai putea sa-l ceri inapoi, in caz ca se activeaza vreo optiune, printr-un mesaj cu textul CREDIT (litere mari obligatoriu) trimis la 321. Ulterior, adauga nr de tel in My Orange si vezi daca acel credit iti apare in cont. Dupa care, incearca sa faci alta reincarcare cu diferenta pana la cei 12 euro.

Atentie: inainte de orice, inchide-ti datele mobile din telefon! Altfel vei consuma din credit.

Client Orange

Am încercat cu CREDIT la 321 dar nu trimite mesajul pentru ca nu are roaming presupun. Am încercat lucrul acesta și nu a mers. Mulțumesc. 

Radule, este credit ințial, nu reîncărcare ulterioară. Pentru activare inițială ”mofturile” nu sunt acceptate. 😉 Dar se poate încerca, bineînțeles.