anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Samsung Galaxy A51 review

RecenziiPeBune
Explorator entuziast

Dupa succesul lui Samsung Galaxy A50, am asteptat cu nerabdare lansarea lui A51. L-am cumparat inca din prima zi si as vrea sa va spun experienta mea. Aceasta este doar parerea mea, nu un adevar universal valabil. Am dat 1700 lei pe varianta cu 128 GB stocare si 4 GB RAM. In cutie am gasit incarcator de 15W si o pereche de casti.

 

Ca prima impresie, telefonul arata foarte bine. Are margini subtiri si camera frontala mascata intr-o gaurica in ecran, asemanatoare lui Galaxy Note 10, chiar mai mica. Culoarea de pe spate e faina, cu linii asimetric trasate care reflecta lumina diferit. Daca pun la socoteala si aranjamentul camerelor care ocupa mult spatiu, telefonul va fi usor de recunoscut ca un Samsung. Un minus il consider constructia, cu spate si rama din plastic, dar care are avantajul de a face telefonul usor. Galaxy A51 cantareste doar 172 gr, grosimea e sub 8 mm si are ecran de 6,5". E de departe cel mai confortabil telefon in mana cu un ecran atat de mare.

 

Ecranul este foarte bun, poate cel mai bun din segment. Este Amoled cu rezolutie FHD si ofera o experienta excelenta. Fata de A50 ecranul lui A51 este mai luminos, insa nu suficient de luminos pentru a vedea in soare puternic fara probleme. AMOLED-ul este si economic cu bateria, permitand pixelilor sa se inchida si deschida individual, astfel unde e negru ei fiind inchisi.

 

Bateria este asemanatoare cu a lui Galaxy A50, tot 4000 mAh si duce o zi de utilizare intensa fara probleme. De incarcat, se incarca la 100% intr-o ora si 40/45 de minute. Bateria tine la fel si pentru ca procesorul ofera performanta similara cu A50, mult sub media acestui segment. Daca ar fi sa ma bazez pe teste, A51 are performanta similara cu Xiaomi Mi A3, un telefon de 800 lei, Huawei Nova 5T ofera performanta dubla sau Xiaomi Mi 9T Pro dubla + inca putin. In utilizarea de zi cu zi am observat mai mult lag decat mi-as fi dorit, timpii de incarcare erau semnificativ mai mari fata de telefoane similare ca pret. Partea buna este ca la gaming s-a descurcat bine, nu am observat lag intr-un joc solicitant ca PUBG.

 

Posibil ca lag-ul observat in meniu sa fie de la One UI 2 si Android 10, poate nu este optimizat bine telefonul inca. In rest, sistemul de operare arata foarte bine si ofera multe optiuni de personalizare. Singurul dezavantaj este ca fiecare aplicatie sau optiune in plus ingreuneaza telefonul, lucru observat si de mine. Sper ca un viitor update va rezolva asta.

 

Samsung cred ca a economisit la procesor pentru a plusa la camera, teoretic. Am testat camera impotriva lui Galaxy A70, rezultatele fiind asemanatoare. A51 creste contrastul artificial pentru culori mai placute iar A70 ofera poze mai luminoase. Pe partea de video, desi telefoanele pot filma 4k30fps, nu recomand asta, stabilizarea lasa mult de dorit. Mi-a placut camera de macro a lui A51, am putut face poze foarte aproape de subiect. Chiar si asa, rezultatele per total sunt sub asteptari, un Huawei Nova 5T, Xiaomi Mi 9 sau Pixel 3a avand mai multe detalii, stabilizare mai buna, poze in lumina scazuta superioare.

 

In rest, imi place ca telefonul pastreaza mufa jack si locul pentru cardul de memorie. Are senzor de amprenta in ecran, dar este lent si de multe ori nu functioneaza, m-as baza mai mult pe recunoasterea faciala, care merge bine. La 1700 lei pretul e cam mare, insa Samsung obisnuieste sa lanseze telefoane la suprapret, pentru a oferi discount-uri mari. Asa s-a intamplat si cu Galaxy A50, care a fost lansat la 1750 lei, deci ma astept ca pretul lui A51 sa ajunga repede la 1300-1400 lei. Pentru intrebari sau mai multe detalii despre Samsung Galaxy A51, puteti cauta Recenzii Pe Bune pe YouTube pentru un review amanuntit.

9 Răspunsuri 9

Vio73
#StarMember
E un telefon bun, dar cam scumpicel pentru ce oferă. Sigur, la lansare, toate sunt scumpe. Mulțumim pentru descrierea destul de detaliată!

Razvan
#StarMember
Mulțumim pentru descrierea în amănunt a noului telefon Samsung. Probabil, un preț de lansare mai realist ar fi fost 1500 lei.

Miha_Z
#StarMember
Interesante informatiile despre noul model de la Samsung. Eu am urmarit acum cateva zile descrierea facuta de tine pe YouTube si mi-a placut mult spatele mobilului.

Ascary
Campion certificat
Frumos telefonul iar specificatiile sunt deasemenea atragatoare. Multumim pentru informatii @Recenziipebune

Jay
Campion certificat
Eu l-am urmarit pe cel despre Huawei Nova 5T, foarte frumoasa culoarea pe care ai ales-o.. Prea sunt monotone cele negre.. 🙂

Ascary
Campion certificat
Da,pentru doamne merg cele mai colorate putin. Bine,se poate obtine acelasi rezultat cu o husa dar parca nu este acelasi lucru. Nici eu nu mai merg pe negru.In ultimul timp am ales albastru pentru telefon si gadgeturile aferente,casti,boxa bluetooth etc

TheSpecialist
Maestru
Mulțumesc și eu pt recenzii. Stau cu ochii pe tine, mai ales când voi dori sa îmi schimb telefonul.

Razvan
#StarMember
Am ales culoarea mov-albastru (cell breathing) cum zic cei de la Huawei 😄

Ascary
Campion certificat
Frumoasa culoare ai ales,intradevar "vie" 🙂