anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review Smart TV LG 32LM6380PLC

delfinas
#StarMember

Pentru că trecusem la grila digitală a providerului meu TV și vechiul meu LED (un Teletech de vreo 10 ani) nu vedea acele posturi, am fost nevoită să-l schimb acum o lună.

Am găsit un LG, care e și Smart, deși nu-mi doream neapărat, pt că nu mă uit la Netflix și altele de genul, iar pentru net folosesc laptopul. Ăsta era printre puținele care era de 80 cm, acum se găsesc mai mult televizoare cu diagonale prea mari pentru gustul meu. Și acesta mi se pare cam mare, eu fiind obișnuită atâția ani cu unul de 60 cm.

 

Modelul e TV LG 32LM6380PLC, are 80 cm, e Smart, Full HD, clasa energetica G (33 kWh pentru 1000 de ore de funcționare).

 

Are un procesor quad core, o rezoluție de 1920x1080, are funcție de înregistrare a unui program dorit, e un model 2021 și are incluse aplicații de streaming video (Netflix, YouTube, etc)

Are integrate mai multe tunere digitale: DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2.

 

Are mai multe setări de imagine și sunet, care pot fi personalizate. Are 2 difuzoare, puterea lor e de 10 W, dar e mai mult decât trebuie într-o cameră normala de bloc. Eu folosesc pe la nivelul 5, e suficient.

 

Conectivitatea pe partea de Smart e prin Ethernet, Wi-Fi, bluetooth, dar e foarte dezamăgitor pe wireless, se mișcă foarte greoi.

Are 3 porturi HDMI, 1 RJ-45, 2 USB, un slot CI+, 1 S/PDIF.

Are un sistem de operare personalizat LG, WebOS, care limitează mult descărcarea unor aplicații. De ex, Orange TV Go nu se poate descărca, il poți accesa doar prin browserul televizorului (Navigator). Problema e că nu am opțiunea de a salva parola contului și trebuie să o introduc la fiecare accesare.

 

Canalele se schimba destul de repede, uneori prea repede, apăs butonul de canale pentru următorul post și mă trezesc că am sărit câteva. 🙂

Se vede mulțumitor, oricum nu sunt pretențioasă, important e sa se vadă decent, fără purici.

 

Partea de Smart am experimentat-o puțin, cel mai mult timp țin conexiunea Wi-Fi închisă, de aceea nici nu ține minte parola când deschid conexiunea. 🙂 Cum am menționat și mai sus, are o problemă legată de Wi-Fi. Se mișcă greu, de ex, pe Orange TV Go nu mi se încarcă posturile TV, durează mult navigarea între site-uri. Cred că de vină e faptul că singurul standard pe care îl știe e 802.11 ac. Pe fir se mișcă bine, altă viață.

 

Ce m-a deranjat cel mai tare (și nu doar pe mine, erau mai mulți care se plângeau de problema asta pe site-ul magazinului de unde am luat televizorul) a fost faptul că nu puteam aranja canalele in ordinea dorită de mine decât dacă făceam o listă de favorite, dar mi se părea mai complicat așa. Noroc că și LG are un chat de suport (unde ți se răspunde rapid) și așa am aflat cum pot rezolva problema mea, trebuia doar să nu mai aleg providerul meu, ci "alt furnizor" și așa am avut acces la meniul de mutare a canalelor.

 

La început, mi-a fost mai dificil să mă obișnuiesc cu televizorul, cu meniul său, cu tastele telecomenzii pe întuneric, dar ușor-ușor m-a convins că merită să îl păstrez. Sunt mulțumită de el, pt ce am eu nevoie e ok.

 

Un alt avantaj îl consider faptul că am putut alege varianta albă a carcasei, pare mai deosebit si dă bine într-o cameră în care și mobila e deschisă la culoare.

 

Pe lângă telecomandă, când navighez pe internet sau când a trebuit sa mut canalele, mă folosesc de un mouse wireless. Există și o telecomandă Magic, care trebuie cumpărată separat și care intermediază folosirea comenzilor vocale. Cine are telefon cu IR, îl poate folosi pe post de telecomandă pentru acest televizor, pentru funcțiile de bază: pornit/oprit, schimbat posturile, nivelul volumului, dar și pentru setări.

 

Am descoperit canale noi, de care nu știam. De ex, pt nostalgici sau cei care vor să descopere filme vechi românești, mai ales comedii, recomand ComedyEst.

 

 

Cam atât despre acest televizor, cred că am scris și așa prea mult. 🙂

Dacă doriți și alte detalii, întrebați și, dacă pot, vă răspund.

 

LE: La sugestia colegului Viocat, am setat routerul să emită și pe frecvența de 5 Ghz, pt că eu o dezactivasem pe aceasta. Așa am observat că televizorul are o conectivitate bună și pe wireless, dacă are acces la un router care emite pe frecvența de 5 GHz. Doar pe 2.4 GHz sunt probleme.

 

10 Răspunsuri 10

Viocat
Senior certificat
Salutare Mai ai dispozitive vechi care folosesc wireless? Daca nu, incearca sa stabilesti routerul pe n only si nu b/g/n. Sa il folosesti cat mai usor si poate faci rost de un wireless router care sa ii ofere si banda de 5Ghz.

delfinas
#StarMember
Viocat, multumesc pt sugestie, o sa incerc si asa, dar doar sa vad daca merge mai bine asa. Am dezactivat partea de 5 GHz pe router, mi se pare prea mult pt apartamentul meu, asa ca am lasat activ doar 2.4 GHz.

Viocat
Senior certificat
In ce sens este prea mult pentru un apartament? Frecventa la care emite wifi este foarte mica. De asemenea cred ca faci confuzie intre 5Ghz wifi si 5G la celular. La wifi 5Ghz vine de la banda de frecventa, iar la celulare 5g vine de la generatia a v-a si inseamna ca vor fi necesare alt fel de dispozitive de at cele din generatia anterioara4g aflate in uz acum.Frecventele folosite de routerul wifi sunt mai putin periculoase decat utilizarea cuptoarelor cu microunde spre exemplu care merg in banda de 2.4Ghz. Cum doresti, insa eu cred ca pierzi prin dezactivarea benzii 5Ghz in termen de viteza si nu castigi nimic dpdv al sanatatii.

Razvan
#StarMember
Să-l stăpânești sănătoasă. În ceea ce privește frecvența 5GHz, viteza la router este mai mare, însă propagarea semnalului se face pe distanțe scurte și la întâlnirea unui obstacol (perete de beton), viteza scade foarte mult.

delfinas
#StarMember
Multumesc, Razvan!!! Da, asa stiu si eu, ca 5 GHz ofera semnal mai puternic pe distante mai mici, iar frecventa de 2.4 GHz e invers, puterea semnalului e mai mica, dar acopera spatii mai mari. Teoretic, cea de 2.4 GHz e mai penetranta, deci mai periculoasa... probabil ca o voi lasa activa pe cea de 5 GHz, dar ma mai gandesc. 🙂 Am viteza buna si pe 2.4 pt ce-mi trebuie mie, nu fac avioane din telefoane. :) @Viocat, am incercat ce mi-ai spus tu, cu 5 GHz si, intr-adevar, se misca bine netul, ca la ethernet. Eu evit sa folosesc wifi-ul pe cat pot, mai ales in dormitor, chiar daca ma invadeaza cel din vecini. Asa ca am inchis conexiunea prin wifi la televizor, pt ca oricum il folosesc ca TV normal. Cuptor cu microunde nu a existat niciodata in bucataria mea. Las activ wifi-ul pt telefon, pt apeluri wifi si pt ca mi se pare ca asa se consuma mai putina baterie, iar noaptea inchid netul pe telefon, nu are de ce sa stea deschis. Pentru laptop, prefer cablul, chiar daca se intinde prin toata casa...pt mine nu e o problema, am multe cabluri la vedere.

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Mulțumim pentru review!

Vio73
#StarMember
Ce să zic? Să-l stăpânești sănătoasă și să te bucuri de tot ce-ți poate oferi, fără incidente! Am avut și mai am și acum un tv smart LG, iar acest brand mi se pare foarte bun în raportul calitate-preț!l-ai descris foarte bine în prezentarea de față!

delfinas
#StarMember
Mulțumesc, Vio!!!

Viocat
Senior certificat
Daca tot zici. ,:"Asa ca am inchis conexiunea prin wifi la televizor, pt ca oricum il folosesc ca TV normal. " Daca e o mare problema wifi, de ce nu folosesti net pe fir si la tv, asa pe fiecare fir vei avea gigabit, la wifi semnalul împărțindu-se intre toate dispozitivele conectate fara fir.

delfinas
#StarMember
Ai răspunsul în citatul respectiv și anume că eu folosesc televizorul ca pe un... televizor! 😉 Important e să am cablu TV, nu cablu de net pt televizor.