anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review Consola PlayStation 4 500GB cu Spider Man, HZD și Ratchet Clank

teacher_
#StarMember

Nu am fost neapărat un fan al consolelor, fie ele PlayStation, Xbox, Nintendo, sau altor asemenea lor. De altfel, sunt foarte puține jocuri pe care sa le fi jucat in general, chiar și pe PC. Totuși, am decis sa-i dau o șansă unei console PlayStation, profitând și de un preț ușor mai mic la momentul achiziționării.


De ce PlayStation? Știind că disputa PlayStation-Xbox este legendară, am făcut o alegere strict personală, deoarece mereu am avut impresia că PlayStation este superioară Xbox. Poate pe viitor voi primi argumente și voi folosi și alte dispozitive.

In ceea ce privește livrarea, a fost impecabil, in 48 de ore de la plasarea comenzii am intrat în posesia pachetului. Menționez că are atât manual de instalare, cat și o secțiune dedicată pe site-ul producătorului.

 

Aceasta consolă vine cu o capacitate de stocare de 500 GB, suficient spatiu pentru stocarea a câteva jocuri (eu le joc pe toate cu cd-ul inserat, momentan), o memorie GDDR5 de 8 GB și o soluție grafica AMD Radeon. De asemenea, vine cu un controller dualshock 4 care este esențial în jucarea tuturor jocurilor (un controller era inclus, dacă cineva vrea sa se joace multiplayer la aceeași consolă, va trebui sa cumpere unul suplimentar, prețul unuia original fiind de aproximativ 250-300 de lei). Acest controller are inclusiv funcție de vibrare, atunci când în joc se întâmplă ceva deosebit (treci un nivel, moare personajul, etc), are o baterie proprie care tine câteva ore bune, dar poate fi conectat cu un cablu usb la consolă (cablul usb este inclus in pachet).


Tot ca și accesorii, conectarea la televizor se face cu ajutorul unui cablu HDMI inclus, care poate fi utilizat cam la toate televizoarele produse in ultimii ani, care au o ieșire HDMI. Eu l-am utilizat la un Smart TV Tesla, nu am avut nici o problema cu instalarea lui. Nu ocupa spatiu prea mult, iar lungimea cablurilor (atât cel HDMI cât și cel de alimentare) este de 1,5 metri.

 

Pachetul mai vine cu o pereche de căști cu mufa jack și microfon, care poate fi conectata la consola, in cazul in care se dorește un mod de joc mai silențios. Dupa instalarea consolei, se poate explora (doar daca este vorba de un Smart TV) "universul" PlayStation, de unde se pot cumpăra diverse jocuri sau puncte (sunt inclusiv multe jocuri gratis, acesta cred că este marele.plus față de Xbox), se pot primi sfaturi pentru jocuri, sau se pot desfășura jocuri in sistem multiplayer.

 

Consola este ușoară, are aproximativ 2 kg și este silențioasă, se aude destul de slab atunci când funcționează. O atenție foarte mare trebuie data opririi, care, daca nu este făcută conform instrucțiunilor de pe ecran, poate duce la defectarea consolei. Menționez și faptul că are conectivitate Bluetooth, wi-fi și Ethernet (are ieșire dedicata).

 

Pachetul cumpărat de mine vine cu 3 jocuri incluse (jocurile nu sunt preinstalate, aveau fiecare cd distinct), și anume: Horizon: Zero Dawn, Ratchet & Clank și Spider-Man.


Despre Horizon: Zero Dawn pot spune că este un joc care are un personaj principal (Aloy), care este o vânătoare intr-o lume condusă de tot felul de mașinării care urmăresc să o distrugă. Este un joc despre supraviețuire și curaj, care are și foarte multe misiuni secundare.


In ceea ce privește Ratchet & Clank, este un joc care are la baza jocul original produs pentru PS2, cât și un film din anul 2016. Este cel mai puțin violent joc, potrivit pentru copii, pe care îi va purta in aventuri multidimensionale.

 

Nu în ultimul rând Spider-Man, este jocul care m-a impresionat foarte mult, din aceasta cauză am ales sa pun câteva imagini. Pentru mine au fost impresionante atât detaliile jocului (orașul New York este prezentat în cel mai mic detaliu, inclusiv ultima cărare din Central Park), cât și multitudinea de misiuni, inclusiv careva care ajuta la dezvoltarea gândirii logice. Ca un dezavantaj, este un joc cu o oarecare violență, din care nu lipsesc bătăile, împușcăturile și crimele.

 

Instalarea și configurarea consolei a durat aproximativ 5 minute, mai greu a fost să mă obișnuiesc cu varietatea de butoane, butonașe și manete de care dispune controllerul. Aici vine și un mic neajuns, după o perioadă mai mare petrecuta in joc, palmele transpiră astfel că manevrarea acestui controller devine greoaie.


Un alt aspect interesant este că sistemul PS4 poate fi utilizat chiar și în poziție verticală, cu ajutorul unui suport vertical (comercializat separat).

 

Ca o concluzie, nu regret achizitia, consola PlayStation s-a dovedit a fi o investiție bună, care probabil că va rămâne o perioada cea mai bine vândută consola din lume, cel puțin până PS5 va avea un preț mai mic. Va invit și pe voi, sa vă spuneți părerile sau comentariile, sau sa completați eventualele omisiuni.


Mulțumesc

4 Răspunsuri 4

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Mulțumim pentru review!

Viocat
Senior certificat
Eu am optat ptr concurenta de la xbox ptr kinect. Primele jocuri au fost numai bune sa zguduie vecinii, apoi au aparut cadourile care ii tineau pe juniori pe canapea cu consolele in mana. Just dance inca mai animeaza Sarbatorile cu miscare.

teacher_
#StarMember
Cred că plusuri și minusuri are fiecare, daca celor mici ai tai le place Xbox, super. Cred că cei care dețin cele două firme sunt frați (glumesc) că prea se aseamănă :))

TheSpecialist
Maestru
Și eu am avut aceasi dilema acum 2 ani , în lockdown și am ales pana la urma tot PS4, un Pro de 1Tb care a venit la pachet cu FIFA 2020. M-a impresionat cel mai mult grafica extraordinara a jocurilor.