anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

#Concurs Review telefon Samsung Galaxy A53 5G + Samsung Galaxy Buds Live Brown

And04
Senior

Salutare!


La finalul lunii martie a acestui an am achiziționat un telefon Samsung Galaxy A53 5G 128GB Dual SIM Awesome Black de la Orange, în urma prelungirii abonamentului pe 24 luni. Telefonul a venit împreună cu o pereche de căști Samsung Galaxy Buds Live Brown și întrucât am avut puncte Thank You și am mai prins și un voucher de reducere de 100 euro, prețul de achiziție a fost unul destul de bun(1000 lei telefon + căști ). În continuare voi prezenta câteva detalii tehnice( însoțite de păreri personale) pe care le consider importante și relevante atât pentru telefon cât și pentru căști.


Samsung Galaxy A53 5G 128GB Dual SIM Awesome Black
Telefonul dispune de un ecran Super AMOLED de 6.5 inch în diagonală, cu o rezoluție FHD+ 1080 x 2400 pixeli și refresh rate ecran de 120 Hz. Are 8.1 mm grosime, cântărind 189 g. Canturile de pe margine sunt realizate din aluminiu, sunt destul de rezistente la zgârieturi - până în acest moment au apărut doar zgârieturi foarte fine, de la particulele de praf care au pătruns între carcasă și husă.
Telefonul nu vine însoțit de husă sau folie însă recomand cu căldură utilizarea acestora pentru a evita spargerea/zgârierea ecranului sau a carcasei. Are un microfon plasat în partea de sus, butoanele de standBy și volum pe partea dreaptă, în partea de jos conectorul pentru încărcare care este USB-C 2.0, difuzorul și slotul pentru SIM și un alt microfon lângă. Slotul pentru SIM este un dual SIM hibrid ceea ce înseamnă că poți avea: fie 2 nanosimuri, fie un nanosim și un microSD. Pe acest telefon însă nu avem eSIM și nici nu are radioFM. Nu dispune nici de mufă jack, ceea ce eu consider că este un minus întrucât utilizam destul de des o pereche de caști în ear cu fir care aveau mufa Jack. Se pot utiliza în continuare astfel de caști însă e nevoie de adaptor. Conectivitatea pe WiFi este una foarte bună, nu am reproșuri.
Capacitatea de memorie este destul de mare 128GB și se poate pune un microSD de până la 1TB iar RAM-ul este decent, de 6GB. Procesorul este un octacore(8 nuclee), Exynos 1280. Este un telefon bun pentru pasionații de jocuri datorită frecvenței ridicate la care operează, undeva la 2-2.4Hz. Pe spate avem 4 camere și un Flash, 2 dintre camere sunt de câte 5 MP(una pentru macro și una pentru adâncime), o cameră principală de 64MP pentru Wide, și un Ultra Wide de 12 MP. Camera frontală este de 32MP care este foarte bună chiar și pe timp de noapte. Pe camera de spate are un zoom digital de până la 10x, autofocus și diferite funcționalități pentru scanare coduri QR, scanare documente + transcripție de text, diferite moduri de fotografiere și filtre.
Telefonul se descurcă bine și pe partea de filmare, se poate filma în mod HD până la mod UHD(4K) cu 30 cadre/secundă și de asemenea are diferite moduri de filmare.
A venit cu Android 12 One UI 4.1, cu câteva aplicații preinstalate de la Microsoft și Google, ca orice telefon Samsung. I-am făcut upgrade la Android 13 One UI 5.0 și nu am nimic de reproșat.
Bateria de 5000mAh(cu 500mAh mai mare decât la A51) se încarcă repede la 25W(încărcare completă în aproximativ 1h 45 min) și are o autonomie de aproximativ 40h daca îl utilizăm numai pentru convorbiri sau aproximativ o zi daca îl folosim mai des (cum e și în cazul meu).
Cutia conține doar cablul USB, nu conține și adaptorul pentru priză deci dacă optați pentru acest telefon trebuie să achiziționați și un adaptor.
Pe partea de recunoaștere facială și senzor de amprentă se descurca bine, telefonul se deblochează într-un timp relativ scurt. De asemenea, mă declar mulțumită și de cum funcționează GPS-ul și NFC-ul. Pe partea de sunet, Dolby Atmos își face simțită prezenta întrucât sunetul este clar și plăcut.

Pe scurt, aspectele pe care le consider importante în achiziția acestui telefon sunt următoarele:

  • 128 GB capacitate stocare ( se poate exitinde cu maxim 1 TB - capacitate maximă card memorie);
  • 6GB memorie RAM;
  • bateria de 5000mAh;
  • dual SIM;
  • protecția Gorilla Glass 5 a ecranului îl face că acesta să fie mai puțin predispus la zgârieturi;
  • rezistent la apă și praf IP67 (rezistă până la 1 m în apă dulce, timp de pâna la 30 de minute);
  • preț bun de achiziție.

Puncte slabe: 

  • nu are încărcare wireless;
  • nu are eSIM;
  • nu are mufă Jack;
  • nu are radio FM;
  • partea de stabilizare optică a camerelor foto.

Samsung Galaxy Buds Live Brown
Căștile arată ca niște boabe de fasole, sunt lucioase iar o cască are doar 5.6 g. Se conectează la telefon prin aplicația Galaxy Wearable în momentul în care se deschide cutia cu căștile iar pe telefon se afișează informații despre autonomia căștilor și a cutiei și tot din aplicație se pot customiza anumite funcționalități.
Cutia dispune de un port de încărcare USB-C iar căștile vin cu cablu de încărcare (evident, fară adaptor pentru priza). Au 3 microfoane, unul pentru captarea vocii prin maxilar și două pentru beamforming, pentru a reda un sunet cât mai clar. De asemenea, lângă difuzor au și un senzor pentru a detecta când casca este în ureche sau când este îndepărtată din ureche.
Căștile dispun de IPX2 ceea ce înseamnă că sunt rezistente la contactul cu apa(stropi de ploaie, transpirație). Căștile dispun de anulare a zgomotului prin intermediul microfoanelor ceea ce face că sunetul să fie clar iar pe partea de muzică, bass-ul este extrem de bun.
De asemenea, are senzori tactili pe partea din exterior pentru diferite comenzi ceea ce mi se pare o idee foarte bună atunci când vrei să oprești muzica sau să asculți următoarea piesă și nu ești lângă telefon.
Autonomia este de aproximativ 6h pentru fiecare cască pentru ascultare muzică iar cu cutia oferă o autonomie de aproximativ 21h. Încărcarea completă a caștilor se face în aproximativ 1.45 min - 2h iar o încărcare de doar 5 minute oferă un timp de funcționare de 1h. În cazul în care pierdem o cască, căștile vin și cu o aplicație pentru a găsi pe cea pierdută. Raza de acțiune este undeva la 10m ceea ce mi se pare rezonabil.
Per total, căștile oferă o experiență plăcuta atât pentru convorbiri cât și pentru ascultarea muzicii, eliminarea zgomotului este destul de eficientă iar aplicația oferă diferite posibilități de customizare.

Atât telefonul cât și căștile încă se pot achiziționa de la Orange:

 

Acesta a fost review-ul meu pentru telefon și caști, sper să fie de folos și să ofere o oarecare perspectivă celor care își doresc să achiziționeze. Cu siguranță mai sunt și alte aspecte pe care nu le-am trecut în revistă însă sper ca informațiile prezentate să fie utile.

Am atașat mai jos câteva poze cu telefonul și căștile.

 

În încheiere, doresc să vă mulțumesc pentru atenție și vă urez Sărbători fericite și un An Nou cu bucurii și împliniri pe toate planurile.🎄🎆

1 Răspuns 1

DanielaH
Moderator

@And04, mulțumim foarte mult pentru review!