anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

#Concurs Review Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB Dual SIM

Jay
Campion certificat

Salut!

Pentru ca prietenia continua, de 10 ani fan Samsung, dar si pentru ca am fost impulsionata de notificarea maririi preturilor la abonamente, am hotarat sa achizitionez un telefon nou, la prelungire de abonament, actiune care sa-mi permita sa aleg eu ce abonament vreau, un telefon Samsung care sa indeplineasca, daca nu toate, cat mai multe dintre conditiile care ma intereseaza pe mine la un telefon.. sa tina cat de cat bateria, sa aiba un procesor bun, sa vad si ceva frumos in poze (in afara de mine), sa nu ma chinui sa citesc sau sa vizionez si sa nu ma lesine nici pretul.. As zice ca S21 FE a reusit sa se achite de toate, in ce ma priveste.. 🙂

S21 FE a fost lansat in ianuarie 2022, eu neavand neaparat nevoie de un telefon nou, l-am admirat de la distanta.. pentru ca, desi S10 mi-a oferit o surpriza neplacuta la inceput, dupa ce l-am dus la reparat, n-am mai avut ce-i reprosa, nici acum nu am ce-i reprosa, poate doar faptul ca are 3 ani.. si asta nu este un motiv..

Am achizitionat S21 in noiembrie, pornind de la acea notificare de marire a abonamentelor, pentru a hotari eu ce abonament pastrez, profitand de reducerile BF si de punctele oty acumulate. Trecand peste faptul ca nu voiam inca sa fac o achizitie, sunt multumita de raportul calitate/pret, dar, sper sa nu se repete anual aceasta figura.. 🙄

Telefonul inca este comercializat de Orange Romania, momentan, culoarea pe care am facut eu achizitia, Light Violet Lavender, este indisponibila, insa se gasesc celelalte 3 culori oferite de Samsung: White, Graphite si Light Green Olive.

Conform informatiilor oferite de site-ul Orange, ecranul are 6.4 inch si cea mai rezistenta sticla folosita pe Samsung, Gorilla Glass Victus, afisaj Dynamic AMOLEDx2, deci deja imi simt ochii mai protejati, iar camera este profesionala.. Eu pot sa va spun ca se incadreaza intre S10 si S20, mai aproape de S20, la dimensiuni, deci se poate manevra cu o mana fara probleme, culori vii si timp rapid de raspuns, dar, nah, este un telefon nou.. inca nu i-am facut cunostinta cu podeaua si sper sa scape, insa asta ar fi o noutate, pentru ca n-a scapat niciunul pana acum.. in urma cu aproximativ 1 an, aproape ca mi s-a oprit inima cand am scapat S10 pe ciment, dar am scapat si eu fara infarct si el intreg.. de pozele facute de S21, ce sa zic, nu cred ca vreau sa-l folosesc pentru selfie-uri, ca-mi arata toate defectele.. nu va spun care sunt, insa mi se par cele mai clare poze de pana acum, ca m-am speriat singura de mine 😇.. si eu nu ma sperii usor.. deci, trebuie sa ma limitez la peisaje..

Ce spune Orange despre camera? Pai zice 12mp+12mp+8mp camera principala si 32mp camera frontala, plus posibilitatea de filmare duala, adica intr-o singura inregistrare pot fi cuprinse subiectul de interes si reactia celui care filmeaza, dar, am spus ca nu mai fac din mine subiect de studiu.. pentru ca scary movie..

Am transferat continutul din telefonul vechi prin Smart Switch, a durat ceva, ca erau cam multe si am bifat sa transfere tot.. cu ocazia asta mi-am amintit intr-un final si parola la wi-fi, ca nu am notat-o nicaieri si nefiind presata de nimic, nu am reusit s-o nimeresc cu alte ocazii.. aveam vreo 2 idei, dar nu stiam ce varianta finala am folosit..

Desi este un telefon care suporta 5G nu am urmarit sa testez asta, nu alerg dupa 5G prin oras, asa ca nu pot spune la acest moment cum se comporta sau cat tine bateria in conditii de utilizare pe 5G, insa pentru modul meu de a folosi un telefon, fara jocuri si fara muzica non-stop, tine destul de mult.. Avand in vedere ca este un telefon nou, cum am mentionat deja, nu este un soc faptul ca tine cateva zile lejer, insa, in afara de faptul ca este un telefon nou, tine bateria foarte bine si datorita faptului ca este o baterie buna, de 4500 mAh. Ce mi-a placut cel mai mult la el a fost procesorul desigur, Snapdragon 888 5G, iar cel mai putin, asa cum banuiesc ca sunt multi in aceeasi situatie, faptul ca nu mai are incarcator in pachet, doar un cablu C-C, deci nici prin laptop nu-l mai poti incarca, trebuie sa-ti iei neaparat un adaptor sau incarcator, fast bineinteles, ca nah, cine mai are rabdare sa lase un telefon la incarcat cateva ore, sau un cablu C-3.0, sau ambele.. aici tine de fiecare, insa, nu-mi place faptul ca se face economie, ma refer in general nu doar la Samsung, adica producatorii fac economie, dar, nu se gandesc ca sunt oameni, care se pricep mai putin si nu stiu ce si de unde sa-si ia, sau pentru economia facuta de ei, clientul final face mai multe cheltuieli.. in plus, poate sa ia si ceva nepotrivit, care sa dauneze dispozitivului..

Un alt lucru care nu-mi place, insa tot in general ma refer, pentru ca s-au cam aliniat toti, este ca nu se mai fac bateriile detasabile.. dar, probabil ar scadea vanzarile foarte mult si n-au cum sa-si doreasca producatorii asta.. eu una as tine un telefon mult si bine daca ar fi functional si ar tine bateria sa uit ca trebuie incarcat.. sau daca as putea inlocui bateria cand n-ar mai tine.. 

In fine, per total sunt multumita de achizitie, pare un telefon rezistent si indeplineste cerintele mele, insa a contat si faptul ca, avand mereu un telefon la indemana, deci neavand vreo urgenta, am putut sa astept si sa-l iau la un pret ok.. nu as fi dat peste 3000 de lei pe un telefon.. fan fan, dar, daca nu e urgent, astept sa coste mai putin taxa de fanclub..

Ca sa fac o recapitulare, sa ramana clare calitatile lui Samsung S21 FE 5G, voi trece mai jos tot ceea ce mi-a atras mie atentia, dintre informatiile postate pe site-ul Orange, de unde am facut achizitia, nu doar ce am urmarit initial gen baterie, procesor, camera, NFC, GPS, spatiu de stocare (nu are posibilitate de extindere, insa mie nu mi-a trebuit mai mult), amprenta, pret..

Display: diagonala 6.4, rezolutie 1080x2340 pixeli, tehnologie Dynamic AMOLED 2x, 120Hz

Camera: principala 12mp+12mp+8mp, selfie 32mp

Procesor: Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5 nm)

Memorie RAM: 6 GB

Spatiu stocare: 128 GB

Baterie: 4500 mAh

Caracteristici speciale: senzor amprenta, rezistent la apa IP68, stereo speakers tuned by AKG

Altele: 5G, dual-sim, wi-fi, wireless charging, Bluetooth, NFC, GPS, apel 4G si wi-fi, HD Voice P, SAR 0.952W/kg, eco-rating 80/100 (la asta nu ma pricep, dar, pare o nota buna)..

Ca si fratele lui mai mare, S20 FE, nici S21 FE nu are esim, nici mufa jack, dar, sunetul mi-a gadilat auzul foarte placut, asa ca il iert si la nevoie voi folosi castile wireless.. in plus, am prins culoarea pe care am vrut S20 si nu l-am gasit, adica lavanda.. Cam atat deocamdata, nu l-am folosit suficient sa pot spune tot ce stie sa faca si probabil va mai trece ceva timp pana voi vedea tot ce stie sa faca.. inca mai cochetez cu ideea de a desface cutia cu incarcatorul wireless sa vad cat de repede se incarca un telefon wireless si cat tine.. sunt sigura ca am un incarcator wireless undeva prin casa..

Sursa: Samsung Galaxy S21 FE 5G nou Light Green Olive 128GB | Telefoane | Orange Romania

Jay_0-1672614681830.jpeg Jay_1-1672614748418.jpeg Jay_2-1672614766009.jpeg Jay_3-1672614806516.jpeg

P.S. Pentru ca n-am putut incarca un mp4, am incercat ceva nou pentru mine, sa incarc pe youtube.. hmm.. that was fun.. 😏

 

1 Răspuns 1

DanielaH
Moderator

Mulțumim, @Jay, pentru review!