anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

#Concurs - Review Huawei Watch GT 2 Pro din perspectiva unui utilizator de iOS

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

arsradu_0-1673166132993.jpeg

Salutare!

Acest review isi doreste sa ofere o perspectiva concentrata mai mult pe functionalitatea si utilitatea de zi cu zi a produsului, pe functiile pe care le-am apreciat, cat si pe problemele cu care m-am confruntat si solutiile pe care le-am gasit, si mai putin pe specificatiile tehnice ale lui.

Consider ca pe acelea le puteti gasi oricand cu o simpla cautare pe Google. Iar in experienta mea cu alte produse, specificatiile tehnice nu intotdeauna ofera o imagine de ansamblu corecta si completa asupra unui produs. Motiv pentru care, eu unul intotdeauna am recomandat, daca se poate, sa mergi intr-un showroom sa vezi si sa testezi produsul live, astfel incat sa poti sa-ti faci o idee mai buna. Pentru ca una e sa-i citesti specificatiile tehnice, si alta e sa-l folosesti efectiv in viata de zi cu zi.

Cu acestea fiind zise, acest review va fi impartit in: hardware, software, plusuri si minusuri (sumar), si concluzii.

Hardware

Body:

Prezentarea ceasului e una foarte frumoasa. Din momentul in care il scoti din cutie, totul da senzatia de calitate.

Ceasul este facut in intregime din materiale premium. Sticla de safir pentru display, titan pentru body si ceramica pentru spate. E un ceas care atrage atentia prin simplitate si design desavarsit.

In pachet vine doar cu cureaua standard din silicon (foarte confortabila de altfel). Dar este compatibil cu orice curea standard cu prindere de 22mm, in caz ca vreti sa o schimbati cu una de piele, alt model, alta culoare etc.

De asemenea, este rezistent la apa (pana la 50m). Cu toate astea, nu l-am testat in conditiile astea, si personal nu as recomanda. Probabil ca n-o sa pateasca nimic, dar prefer sa nu incerc. In general electronicele si apa nu se inteleg prea bine. 🙂 

arsradu_1-1673166184399.jpeg

 

Specificatii:

arsradu_2-1673166234458.jpeg

Ca si detalii tehnice, avem un display AMOLED circular cu rezolutie 454 x 454 px (aprox 326 ppi, ceea ce Apple ar numi "Retina Display") intr-un corp de 46mm. Ce inseamna asta pentru cineva atehnic? Inseamna ca se vede superb!
Negrul e negru absolut. Culorile sunt vibrante. Rezolutia perfecta (nu vezi pixelii de la distanta normala de utilizare).

Pentru procesor, avem un Kirin A1 la o frecventa de max 200Mhz. Daca produsul ar fi fost un telefon, ar fi fost probabil inutilizabil cu procesorul asta. Dar pentru un ceas, combinat cu cei 32MB de RAM, pare sa fie suficient.

De asemenea, chipset-ul include Bluetooth 5.1 Low Energy, cu EDR. Iar bateria este de 455 mAh, cu o autonomie excelenta, in conditii de folosire normala. Huawei pretinde 2 saptamani. In experienta mea, cu folosire normala, as zice in jur de 10 zile. 🙂 Chiar si asa, tot e foarte bine.

Si in caz ca vrei sa transferi muzica si s-o asculti de pe ceas (doar de pe Android), ai la dispozitie 4GB spatiu de stocare. Daca esti pe iOS, singura varianta este tot cu un telefon Android, folosit temporar pe post de "mediator".

Pe langa asta, ceasul vine cu o suita impresionanta de senzori: accelerometru, giroscop, monitor de puls cardiac, barometru, busola, pulsoximetru (SpO2), volum maxim de oxigen (VO2Max). NU si GPS. Atentie! Localizarea se face pe partea telefonului, folosind aplicatia Health. Daca aplicatia e inchisa, GPS-ul nu mai functioneaza pe ceas.


Software

arsradu_3-1673166297022.jpeg

Ceasul ruleaza LiteOS iar imperecherea cu telefonul se face prin aplicatia Huawei Health disponibila pe App Store.

Are foarte multe moduri de fitness, pentru cei care l-au achizitionat pentru asta. Se pot prelua si initia apeluri de pe ceas. Din pacate nu se poate raspunde la mesaje/email-uri direct de pe ceas.

Si apropos de email, initial, notificarile pentru mail-uri nu veneau deloc. Dupa ce am cautat un pic, am aflat ca de fapt problema nu e deloc a ceasului, ci a aplicatiei de Mail de pe iOS. Pentru ca ceasul sa transmita notificarea din partea aplicatiei de Mail, aceasta trebuie sa aiba notificarile de tip Alert pornite. Se pare ca, implicit, sunt inchise.

Daca mai are cineva problema asta, solutia e simpla: Settings > Mail > Notifications > Customize Notifications. Aici, pentru fiecare cont in parte, trebuie activata optiunea Alert > ON.

Una dintre facilitatile foarte utile ale acestui ceas este si posibilitatea de configurare de scurtaturi pentru tasta de jos. De exemplu, se poate adauga scurtatura pentru a-ti vedea pulsul in momentul respectiv sau...a porni lanterna (flashlight). 🙂

Plusuri si Minusuri

Plusuri:

  • confectionat din materiale de calitate
  • ecran superb
  • autonomie foarte buna
  • difuzor si microfon incorporat (se pot purta convorbiri de pe ceas); difuzorul se aude foarte bine
  • o suita impresionanta de senzori
  • posibilitatea de configurare scurtaturi pe tasta de jos

Minusuri:

  • update-urile de firmware dureaza foarte mult. Undeva in jur de 15-20 min. Din fericire, veti avea de facut doar cateva update-uri pana sa ajungeti la ultima versiune disponibila (in momentul asta: 11.2.10.8).
  • daca il folositi cu un device iOS, din pacate nu veti avea acces la toate functiile.
  • GPS-ul nu functioneaza fara telefon. Ceea ce ma face sa cred ca nu are hardware pentru asa ceva, in ciuda specificatiilor de pe site-ul producatorului. Nu e un impediment pentru mine. Dar ar putea fi pentru alti cumparatori.
  • NFC-ul nu exista decat in varianta pentru China. Deci...nu se pot face plati cu el in Romania. Din nou, nu e un inconvenient pentru mine, dar ar putea fi pentru altii.
  • intensitatea vibratiilor este destul de scazuta (chiar si cand e setat pe Strong).
  • nu vine cu incarcator de priza. Doar cablu cu adaptor magnetic pentru incarcarea wireless. Cu toate astea, se poate folosi orice incarcator USB de 5V 1A.

Concluzii

Cu un design simplu, elegant, Huawei Watch GT2 Pro este un smartwatch de calitate cu functii foarte utile. Din pacate, suportul pentru iOS e foarte redus. Mare parte dintre functii sunt suportate, dar, daca esti utilizator de iOS, vor fi mai putine decat pe Android. E clar ca cei de la Huawei nu au fost foarte interesati sa ofere suport complet pe iOS. Dar, spre deosebire de alte brand-uri de renume ale caror smartwatch-uri nu functioneaza deloc impreuna cu un device iOS, acest ceas se poate folosi fara probleme impreuna cu un iPhone.

Client Orange
9 Răspunsuri 9

Anonim
Neaplicabil

LiteOS nu HarmonyOs? Interesant...

Altfel mă gândesc să scriu și eu despre Huawei Watch GT 3 Pro dar nu-l am decât de o lună...

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

LiteOS, da. 🙂 Eu zic ca poti sa scrii si tu. Atata timp cat e cumparat de la Orange, ar trebui sa fie eligibil. Chiar as fi curios sa iti stiu parerea. Pentru ca am avut de ales intre cele doua, si personal mi-a placut mai mult GT2-ul. 😄 Dar stiu ca si tu esti posesor de iPhone (SE daca nu ma insel). As fi curios sa citesc mai multe despre noul model. Deci, daca vrei...go for it! 🙂

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

La mine se împacă deosebit de bine cu toate actualizările la zi deși citeam că ar pierde des conexiunea cu telefonul... un singur lucru nu am reușit să fac, să pun ceva muzică de suflet pe el... l-am împerecheat cu un Android dar nu știu de unde să iau fișierele cu muzica... e totul gol... și GT 3 PRO pare să vină cu 32 GB (nu sunt sigur 100%)

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, 32GB intern. Pentru transfer melodii (de pe Android), ai aici un video. Daca nu merge asa...nu stiu alta metoda.

https://www.youtube.com/watch?v=9bA5SS7sdCc

Client Orange

TheSpecialist
Maestru

Felicitări pt review ! 
am și eu un GT-2 de vreo câțiva ani și pana anul trecut in vara l-am folosit împreuna cu un Note20 5G. Apoi am trecut la iPhone și in afara de funcția “Find My Phone” nu am observat sa fiu privat de alte funcții.  Nevasta-mea are un GT-3, pana in toamna l-a avut împerecheat cu un S10+, apoi ca și mine cu iPhone 13 Pro Max. Și la ea , doar funcția de “Find My Phone”nu mai e disponibilă , restul sunt la fel. 

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

De pe iOS, nu ai acces la: App Gallery, Music, Maps (Petal Maps) si parca mai era ceva. Pe langa asta, aplicatia de Android e muuuuult mai buna. 

Uite, de exemplu, o informatie importanta pe care n-am primit-o pe iOS, este cea din screenshot-ul de mai jos.

Doar notificarile din Notification Panel sunt trimise catre watch. Daca stiam chestia asta pe iOS, poate nu ma mai chinuiam atat incercand sa-mi dau seama de ce nu primesc notificarile de la aplicatia Mail.

arsradu_0-1673167947340.png

 

Client Orange

Hmm… ciudat, eu nu am văzut nicio diferența notabila între cele 2 variante ale aplicației. Iar notificări primesc de la orice de pe telefon. Singura treaba ciudata este ca uneori intra notificarea pe ceas și la câteva secunde apare și pe telefon.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

:))) Aia n-am patit. Adica...nu prea stiu daca e normal. Notificarile le primesti de pe telefon, pe ceas, nu invers, nu? :)) Deci, nu ar trebui sa fie situatii in care primesti notificarea intai pe ceas si apoi pe telefon.

Client Orange

Teoretic, așa ar trebui. Practic, se mai întâmpla și invers. Important e ca vin toate. Oricum ma surprinde telefonul ca poate suporta atâtea conexiuni Bluetooth; am ceasul meu sincronizat full, ale copiilor doar pt monitorizare activităților, mașina, și ocazional sistemul audio din casa, dacă tot am descoperit o alternativa gratuită la YouTube Premium.