anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

#concurs - relația mea cu iPhone SE 2022 sau un alt fel de review despre iPhone SE 2022

Anonim
Neaplicabil

iPhone SE 2022 cunoscut ca iPhone Sărac Edition, a ajuns în posesia mea printr-un concurs fericit de împrejurări și după un blind date despre care relatam în postarea din comunitate iPhone SE 2022 - prima impresie e dezamăgire profundă.

Balanța dintre love or hate a înclinat mai mult spre hate așa că după acea primă experiență l-am pus la loc în cutiuța lui și am continuat să mă folosesc de bătrânul meu Huawei P10 din 2017.

După aproximativ 5 ani și 6 luni în care m-a slujit cu credință Huawei P10 a plecat într-un loc cu lumină și verdeață așa că am fost nevoit să scot de la naftalină iPhone SE 2022 și să încerc să mă împac cu ideea că e o soluție de compromis până rezolv problema unui telefon cu 5G care să se miște decent în ceea ce privește conectivitatea prin date mobile.

Pentru că prima experiență cu iPhone SE 2022 a fost una relativ traumatizantă am renunțat la ideea de a folosi cartela SIM fizică cu abonamentul Smart Plus 20 așa că am activat un profil YOXO 5G cu eSIM, am actualizat la zi iOS și ca prin minune datele mobile au început să curgă ca o ploaie torențială de vară.

Timp de 2 - 3 zile am făcut teste de viteză peste tot pe unde ajungeam și atât pe 5G cât și pe 4G (la iPhone cred că 4G include și 4G+ chiar dacă nu-l afișează) rezultatele au fost peste așteptări, dacă pentru 5G nu am cu ce să compar pentru 4G aș putea spune că am observat o îmbunătățire de cel puțin 50% în mod constant.

Surprins de cât de multe date mobile consumă testele de viteză 5G am închis profilul YOXO și am revenit la abonamentul meu Orange cu trafic nelimitat unde deși folosesc cardul SIM în format fizic se mișcă la fel de bine ca profilul YOXO cu eSIM. Astfel motivul dezamăgirii mele inițiale a dispărut și nu știu dacă problema s-a rezolvat datorită unei actualizări a iOS sau pur și simplu o actualizare a datelor din contul meu Orange a avut suficient timp să se propage în toată rețeaua în cele 2 luni în care iPhone SE 2022 a șomat.

Despre iPhone SE nu poți spune că e love or hate, cel puțin nu în cazul meu... nu e un telefon de buget și nici un flagship, la cât costă el acum îți cumperi ca @Vio73 un telefon Xiaomi 12T Pro, dar iPhone SE 2022 nu este nici o pocnitoare.

iPhone SE 2022 este un telefon onorabil, nu poți să-l urăști și nici să-l iubești, dar dacă ajungi să înțelegi cum funcționează anumite chestii și să accepți că așa e în ecosistemul Apple îți faci treaba cu el.

Te simți un pic frustrat și neajutorat atunci când trebuie să setezi un iPhone SE 2022 venind de pe un telefon cu Android dar după ce termini de configurat și instalat tot ce ai nevoie iPhone SE 2022 se transformă într-un companion de încredere.

Nu o să vă vorbesc despre specificațiile tehnice, le găsiți peste tot așa că nu-și are rostul să fac copy & paste dar o să încerc să vă spun în cele ce urmează ce-mi place, ce-mi displace sau ce nu contează dar încerc să mă împac cu ideea la iPhone SE 2022:

 • (+) are dimensiuni perfecte pentru a putea fi utilizat cu o singură mână;
 • (+) se încarcă în aproximativ o oră de la 20% la 80% folosind bateria externă Samsung 20Ah 25W;
 • (+) viteza datelor mobile este ceea ce eu am nevoie;
 • (+) cu un timp de utilizare efectivă medie zilnică de 40 de minute o încărcare completă de 100% pot fi fără griji toată ziua;
 • (+) aplicațiile par mult mai bine integrate în iOS, n-am avut un singur crash și fluența sau timpul de răspuns e mult mai bun față de răposatul Huawei P10;
 • (-) display-ul deși are aproximativ aceeași dimensiune ca vechiul meu Huawei P10, rezoluția e cam 60% față de Huawei P10 și aceasta-și spune cuvântul fiind nevoit să setez textul la maxim;
 • (-) bateria s-a dovedit a fi modestă atunci am folosit telefonul pentru a consuma video, am avut câteva astfel de sesiuni de umplut timpul cât așteptam copiii de la diverse activități extrașcolare și ochiometric o oră de conținut video consumă aproximativ 40% din baterie;
 • (-) dacă consumi conținut video cu subtitrări pentru care dimensiunea textului nu poate fi ajustat, iPhone SE 2022 nu-i de tine;
 • (-) din punct de vedere foto și video dezamăgește, reușește doar o performanță modestă atunci când cadrele vizate beneficiază de destulă lumină (folosesc ca punct de referință Huawei P10 care e mult mai sus la acest capitol);
 • (+) face casă bună cu obiectele conectate non-Apple (vede și colaborează perfect cu căștile bluetoot, smartwatch-ul și cântarul toate marca Huawei);
 • (-) închide automat hotspotul dacă nu e nimic conectat la el chiar dacă bifa arată că ai hotspot activ și practic după o pauză de 10 minute în care laptopul intră în stand-by la reluarea ativității trebuie să refaci conexiunea manual prin reactivarea hotspotului și reactivarea wi-fi pe laptop (la început era enervant, acum sunt mulțumit că funcționează această soluție dar tot la minusuri intră);
 • (-) lăsat liber de capul lui își optimizează la sânge procesele pentru a economisi bateria și datele mobile, o mare prostie din punctul meu de vedere pentru că practic iPhone SE 2022 e în stare să se conecteze la rețeaua 2G într-o zonă cu acoperire 5G dacă el consideră că nu ai nevoie de așa ceva (din acest motiv eu am ales să stea tot timpul în 5G și să treacă la alt G al rețelei doar dacă cel mai mare lipsește, de asemenea am debifat tot ce înseamnă consum optimizat al bateriei și a datelor mobile);
 • (+) s-a rezolvat lipsa VOLTE sesizată aici în comunitate într-altă postare doar că atunci când primești un apel de voce și ești în rețeaua 5G comută automat către 4G;

În loc de concluzie: pentru mine telefonul este doar o extensie în principal a laptopului care-mi permite să-mi fac treaba practic de oriunde, folosesc 100% datele mobile și cel mult 1% serviciile de voce iar din când în gând dacă am puțin timp în care nu pot să fac și altceva îl folosesc și pe modul entertainment. Așa că din punctul meu de vedere iPhone SE 2022 își face treaba... nu e cel mai tare din parcare dar promite că în următorii ani îmi va fi credincios.

Recomand iPhone SE 2022? Depinde... nu l-aș recomanda nici în ruptul capului generației tinere pentru care social media e viața ei pentru că acest telefon nu se pretează pentru a produce sau a consuma conținut cu pronunțat caracter vizual. Și nici nu l-aș recomanda nici tinerilor mămici/părinți care își transformă odraslele în eroi pe rețelele de socializare.

L-aș recomanda micilor antreprenori, iPhone SE 2022 ar face față cu brio la o mare parte din sarcinile pe care le efectuează un mic antreprenor zi de zi de-a lungul unui an (comunicații, aplicații bancare, aplicații de facturare, etc.)

Și cam atât... dacă mai aveți curiozități sau nedumiriri întrebați, n-am fost exhaustiv și nici n-am încercat... am punctat doar ceea ce m-a durut sau ceea ce contează pentru mine.

P.S. Imaginile atașate sunt făcute cu iPhone SE 2022 și mie personal mi se par genul de fotografii care trebuie șterse ca să nu ocupe spațiu inutil în telefon. Le-am păstrat ca să-mi amintesc să nu-l folosesc pentru fotografii.

Primele 2 imagini sunt realizate în seara zilei de 30 noiembrie 2022 fără blitz/cu blitz, iar a treia imagine este făcută cu ocazia calibrării echipamentelor de navigație de pe Aeroportul Internațional Brașov.

4 Răspunsuri 4

DanielaH
Moderator

Mulțumim pentru review!

Anonim
Neaplicabil

Pentru cei care vor să aprofundeze, am plecat de aici https://blog.alter-ego.ro/personale/huawei-p10-review/ 

Pololica
#StarMember

Iti dai seama ca, in "conditii normale" ar trebui sa te astepti la un val de cotropitori (hateri sau fani Apple sau Huawei/Android), nu?

Totusi, ca fost utilizator de IPhone Sarac Edition 2016 (imi place gluma facuta de Buhunici cand a aparut, si da, este IPhone-ul pentru cei mai "saraci" care vor sa foloseasca telefonul cu o singura mana si sa beneficieze de 95% din IOs). Experienta ta este similara cu a mea, dar invers. In 2019, dupa 3 ani de Windows Phone (Lumia 640 LTE) am trecut pe Android (P9Lite 2017) care nu m-a atras prea tare la momentul respectiv (ca experienta) si am trecut la SE (2016). Mi s-a parut mult mai apropiat (vizual si functional) cu WP.

Pot sa-ti confirm ca:

 • aplicatiile IOs sunt mai bine optimizare (o fi el sistem inchis, dar e mai bine slefuit)
 • "exteriorul" este o reesapare (a doua) a IPhone 8 ("simplu", nu plus), ceea ce, pentru seria SE este de asteptat sa vina cu ceva minusuri si sa nu fie avantul tehnologic de pe Pro-uri
 • legat de conectivitatea la retea: e cu dus si cu intors. Pe de-o parte e bine (de ce sa consume daca nu are nevoie), pe de alta parte nu (posibil sa ai nevoie de un apel video prin FaceTime (de exemplu)). Stiu trecerea se face repede, dar... s-ar putea sa consume trecerile astea de la 2G la 5G si inapoi la 3G.
 • SE nu a fost niciodata etalon pentru continut (video sau jocuri). Directia lui a fost pentru cei care nu fac asta, ci pentru cei care folosesc telefonul pentru comunicare (apeluri, mesaje, etc) si, in foarte secundar, restul. Acea caroserie mica este un raspuns la intrebarea daca merita luat pentru YouTube sau alte aplicatii de video (care raspuns este, evident, NU). Nu iti iei telefon mic (implicit cu baterie mica) pentru Netflix (e ca si cum ti-ai lua Dacia Spring pentru a trage o rulota dupa tine si a merge prin campinguri).
 • a avut probleme cu VoLTE? Al meu n-a avut bubele astea, cu VoWiFi la un moment dat, dar rezolvat (nici nu mi-au atras atentia topicurile deschise pe subiectul asta).

Totusi, te felicit pentru review! Mi se pare destul de echilibrata descrierea (inteleg ca lasi experienta de utilizare sa-si spuna cuvantul).

Anonim
Neaplicabil

DA, în primă fază atunci când nici internetul nu mergea cum trebuie dacă eram sunat și răspundeam conexiunea la date mobile dispărea în ceață. După ce-am revenit la el, trecut deja prin 2 update-uri de iOS n-am mai întâmpinat această problemă.