anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ecosia.org - Motor de cautare care planteaza copaci

FaraUnID
Campion certificat

Ecosia este un motor de căutare care a fost lansat in anul 2009 ca o afacere socială. De pe urma profitului realizat din publicitate, fondatorii donează mai mult de 80% pentru inițiativele de reîmpădurire în zonele aride ale Africii.

 

Astfel, pentru fiecare căutare realizată pe internet prin Ecosia, 0,5 centi merg sunt redirectionati pentru plantarea unui copac. Cu ajutorul motorului de căutare Ecosia au fost plantați copaci peste tot în lume, însă punctul de interes il reprezinta comunitățile locale din Africa.

 

 

Pădurile pot favoriza realocarea apei în regiunile aride, filtrează aerul și previn astfel răspândirea bolilor. Mai mult ca atât, deoarece copacii purifică apa, în așa fel se favorizează obținerea recoltelor bogate și îmbunătățirea modului de trai.

 

Ecosia a primit certificare de la B Corporation (noul tip de companii care utilizează puterea business-ului pentru a soluționa probleme sociale sau de mediu).

 

Până în prezent, sistemul propus de Ecosia a reusit sa atraga 15 milioane de utilizatori care au ales acest motor de cautare, cu ajutorul carora Ecosia investit peste 12 milioane euro catre proiecte de impadurire plantand astfel peste 125 miioane de copaci.

 

Daca te-ai saturat de Google, Safari, Bing si vrei sa contribui la acesta initiativa si sa te alaturi campaniei de impadurile pur si simplu acceseaza https://www.ecosia.org/ si seteaza-l ca motor de cautare favorit.

 

Ecosia vine sub forma de aplicatie web (asemenea Google), sub forma de extensie pentru cele mai populare browsere de internet si sub forma de aplicatie dedicata Android si iOS disponibila la adresa https://info.ecosia.org/mobile

 

Cei de Mastercard s-au alaturat si ei proiectului Ecosia si ofera posibilitatea aplicarii pentru un card de debit Mastercard TreeCard persoanlizat DIN LEMN https://blog.ecosia.org/treecard-debitcard/ 

 

Dintr-un copac se pot produce cca 300.000 de TreeCard by Mastercard. Sursa de provenineta a lemnului este data de copacii deja cazuti la pamant, doborati de furtuni sau alte fenomene meteo extreme.

 

La fiecare tranzactie cu acest Mastercard TreeCard, un mic procent din suma platita este redirectionat proiectului Ecosia de impadurire. La fiecare 60 euro cheltuiti plantati un copac. TreeCard by Mastercard TreeCard suporta plati contactless si poate fi inrolat in Apple Pay, Android Pay si Samsung Pay.

 

Din cunostintele mele acest TreeCard nu este diponibil in Romania. Va puteti inregistra cereea pentru un astfel de card direct din aplicatia dedicata pentru Android https://play.google.com/store/apps/details?id=org.treecard.app sau iOS https://apps.apple.com/gb/app/treecard/id1556120981 urmand ca in momentul in care (daca se va lansa) in Romania sa puteti solicita unul.

9 Răspunsuri 9

teacher_
#StarMember
Salut astfel de inițiative, care au ca scop protejarea ecosistemului, dar am impresia că oricât de multi oameni s-ar implica, tot un sac fără fund este acest domeniu, al defrișărilor, din care avem de pierdut tot noi, oamenii obișnuiți. Sunt și am fost implicat în campanii de genul, dar defrișările ilegale în România parcă nu se vor opri niciodată, din păcate. Oricum, inițiativa lăudabilă!

Vio73
#StarMember
Super! Ceva foarte interesant și util! Pe viitor nu pot fi decât utile astfel.de initiative.

Miha_Z
#StarMember
@teacher_ atat timp cat in Romania primeaza profitul nepunand pret pe efectele defrisarilor si neavand o legislatie care sa sanctioneze mai aspru aceste tactici ilegale, padurile se vor imputina. Din pacate urmarile sunt groaznice, ca in ultimii ani au aparut tot mai multe alunecari de teren si inundatii. E de laudat faptul ca in alte tari se incearca stoparea defrisarilor si se incurajeaza campaniile de impadurire.

delfinas
#StarMember
Interesant, nu stiam de aceast motor de cautare. Minunata initiativa lor, dar eu raman setata pe Google.

TheSpecialist
Maestru
Foarte tare ideea , nu știam de asa ceva pana acum! Am instalat browserul și după câteva căutări pot sa spun ca sunt incantat de el . Se mișcă fluent, încarcă paginile repejor, are dark mode și cel mai mare atuu este ca , din ce am observat pana acum , am scăpat după ce dau un search de acele pagini enervante traduse automat de google, din care nu înțelegi mai nimic . Are și meniu în limba română, adăugat destul de recent, din câte am înțeles, rezultatele căutării sunt afișate destul de compact , spre deosebire de alte browsere în care 1/2 ecran e ocupat de sigla Google și unde mai pui ca undeva în lume se și plantează copaci cu ajutorul meu. Felicitări dezvoltatorilor și felicitări FaraUnId pt ca ne-ai adus în atenție acest lucru! O sa îl promovez ei eu la randu-mi !

FLo1
#StarMember
Orice incercare de alternativă la serviciile Google nu poate fi decât lăudabilă. Însă problema sustenabilității în cazul persoanelor fizice este una de.... credință. Justificare: Oricâtă dorință și bunăvoință ai avea, o societate (p.juridică) îți va prezenta o poveste frumos împachetată doar cu scop comercial, pentru că, pentru firmă, orice contribuție (aka donație, sponsorizare de evenimente sau acțiuni) se traduce în scutiri de taxe și alte impozite (aka biruri la stat). Toate acestea până la urmă tot din buzunarul de cetățean sunt asigurate cumpărând produsele firmei. Și pentru că tot se pomenea "că în alte țări.... numai în România NU": Profitul (că despre el este vorba) realizat de societăți (majoritar multinaționale) este exportat în țara de origine, nu rămâne acolo unde este produs. România și ai săi locuitori rămân cu "povestea sustenabilității", iar ceilalți "ne lucrează". Și totul doar pentru că astfel de acțiuni sunt din categoria "cheltuieli deductibile", nesupuse impozitării excesive. Atât de simplu.

Neaplicabil
O mizerie marca Microsoft powered Bing...

teacher_
#StarMember
@Flo, ai dreptate, mereu vor avea de câștigat doar marii jucători, indiferent despre ce piață este vorba. Pentru restul, micile bucurii sunt de ajuns.

Anca07
#StarMember
Citisem si eu la un moment dat despre ei, insa daca te interesezi putin mai mult, se pare ca nu prea fac asta. Asa ca sunt putin sceptica referitor la ceea ce spun ca fac. Dincolo de asta, este un motor de cautare destul de bunicel.