anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Documente care raman valabile chiar daca expira, in contextul coronavirus

Ascary
Campion certificat
Urmatoarele documente raman valabile chiar daca expiră in aceasta perioada:
Cartea de identitate
Permisul de conducere
Certificatul de urbanism
Autorizatiile de construire si functionare
1 Soluţie acceptată‚

TheSpecialist
Maestru

@Noah, este lege data. Dacă expira în aceasta perioada, nu te poate sancționa nimeni. Sa nu fie expirat înainte, insa.

@all, urmează sa se mai vina cu o mica rectificare, astfel, perioada de stare de urgenta, sa se adauge la perioada de valabilitate, astfel încât sa nu se trezească toți cei afectați ca, după perioada declarata ca stare de urgenta, documentele vor deveni brusc expirate. Spre exemplu, dacă ai un document care expira la o săptămână după impunerea stării de urgenta, el va fi valabil încă o săptămână și după terminarea stării de urgenta. Pe lângă actele menționate de Ascary, mai sunt și altele, foarte multe tipuri de autorizații (spre exemplu cea de procurare a unei arme).

 

Conform ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 din 24.03.2020, Art. 12. – (1) Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

https://www.mai.gov.ro/ordonanta-militara-nr-3-din-24-03-2020-privind-masuri-de-prevenire-a-raspandi...

Vizualizare soluţie în postul original

54 Răspunsuri 54

Vio73
#StarMember
Tot la Serviciul Înmatriculări trebuie să suni. Ei sunt cei mai în măsură să-ți răspundă! Noi doar ne dăm cu presupusul pe aici.

mylly_71
Junior entuziast
In acest moment din ce am citit trebuie facuta programare online pe site-ul celor de la inmatriculari.

Dorianu
Junior
Atat pe perioada de stare de urgenta cat si pe stare de alerta, toate documentele emise de autoritatile romane isi prelungesc valabilitatea cat si 90 de zile dupa terminarea starii de alerta. Exceptie la acestea sunt ITP-ul si asigurarea autoturismelor.

Vio73
#StarMember
Nu știam că și pe perioada stării de alertă își prelungesc valabilitatea, mai ales că o să fim mult și bine în această situație (probabil).

CristinaB_1
Începător
Rămân valabile scrisorile medicale tocmai pentru a nu mai pune oamenii pe drumuri.

Adi12345
Începător
Salut , as vrea sa plec in afara, și luna aceasta mi-a expirat buletinul...pot sa trec cu el așa ? Sau ? ( am fost să mi-l schimb și durează 2 luni ce-l nou )

teacher_
#StarMember
Salut! În nici un caz nu poți să părăsești tara cu un document expirat.

TheSpecialist
Maestru
@Adi12345 , sub nicio forma nu poți folosi buletinul expirat . Acum suntem în stare de alerta, nu de urgenta, nu ai nicio interdicție de a părăsi domiciliul decât noaptea sau dacă ești carantinat, prin urmare poți sa mergi sa iti schimbi buletinul. Termenul de 2 luni mi se pare exagerat, poate au vrut sa zică 2 săptămâni. La noi e gata în câteva zile , dar dacă îl faci la urgenta, e gata în aceeași zi, ceea ce îți recomand și ție.

Norbuleszku
Junior
Salut! Dacă expira în aceasta perioada, nu te poate sancționa nimeni.

MSimona0607
Începător
Info utile!