Miha Z, familia noastra are in dotare 4 parinti trecuti de 70 de ani. Din cei 4 parinti, 3 folosesc smarphone-uri "papand" lunar undeva intre 1 GB si 6 GB de net. Totul este in functie de apetenta "bunicilor" pentru tehnologie. Pot sa-ti spun asa: socrii mei care nu sunt mari fani tehnologie consuma cel mai putin. El are un telefon pentru seniori (clasic, nu smart) cu taste mari si cifre/litere mari pe un ecran mic. Ea are un smartphone gen entry-level cu un abonament cu 1 sau 2GB de net. A invatat sa foloseasca acest smartphone pentru ca vrea sa vada poze cu nepotii si noi folosim whatsapp-ul pentru asa ceva. Nu intelege tehnologia, de aceea orice problema aparuta este remediata de noi cand ne vedem.
Parintii mei sunt mai "potenti tehnologic", drept pentru care au telefoane smartphone middle-range, au abonamente cu mult net si il folosesc. Whatsapp, Facebook, ziare, Youtube, cautari de diferite informatii.... Atentie insa! Avand in vedere ca nici ei nu sunt experti, multe probleme le rezolva cu noi la telefon. Dezavantajul pentru aceasta abordare este ca nu mai scapi de ei :-). Cand imi e lumea mai draga ma trezesc cu mesaje de la mama si fereasca Dumnezeu sa nu raspund. Am 3 apeluri ratate in 10 minute :-D.
Deci, ca sa sumarizez, in functie de cum se descurca bunicul sau de cat de motivat e sa foloseasca diferite facilitati ale telefonului, ii poti alege si modelul, respectiv abonamentul. Acestea fiind zise, ma gandesc oare ce discutii vor purta copiii mei cand voi ajunge la o varsta venerabila vis-a-vis de tehnologie si modul in care eu o consum...