anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] Concurs "Familia digitală"

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

UPDATE 17.02

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare expuse in regulament):

 

orngCO

Cameliagherasim

stela

taur

AdrianB

StefanB

Cathy

Cătălin 

Ladymihu

Rigobert

 

Felicitări!

 

Dragi părinți din comunitate, avem o provocare pentru voi și copiii voștri. Acceptați-o și puteți câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre cele 10 premii pe care le puteți folosi în familie.

 

Ce trebuie să faceți?

 

Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: “Cum este folosită tehnologia în familia ta?” (Spune-ne cum o folosești tu și cum o folosesc copiii tăi).

 

Vă rugăm să adăugați un singur comentariu care să cuprindă atât răspunsul vostru, cât și pe cel al copilului, fără să adăugați alte comentarii adiționale.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete, fiecare conținând: o boxă Bluetooth JBL Go 2, căști Bluetooth, USB hub, pix și breloc. Vom contacta câștigătorii pe e-mail, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 28 ianuarie - 10 februarie 2020, iar regulamentul îl găsiți aici. Lista câștigătorilor o vom publica pe 17 februarie.

 

Dacă vreți să vedeți cum au răspuns alți părinți în cadrul experimentului nostru, urmăriți înregistrarea video de aici.

 

În momentul în care adăugați un răspuns este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

 

Mult succes!

944 Răspunsuri 944

Dan_15
Începător
Tehnologia încercam sa o folosim moderat , deoarece telefonul și tableta te acaparează ...iar dacă pici in mrejele ei , e greu de ieșit ! Jocuri , socializare și informații ...toate moderat !

Cristian_pop
Începător
Fiul meu Dan are deja 15 ani. Scrie la tastatura cu o viteza uimitoare fara sa atunce o privire asupra ei(eu mai trebuie sa ma uit din cand in cand ). Jocurile PC ii ocupa o parte din timpul liber si comunicarea cu cei care se joaca impreuna cu ei este permanenta (se bucura, striga, se supara). Telefonul este ajutorul permanent, fie ca e vorba de muzica sau de obtinerea unei informatii. Grupurile cu colegii pe toate retelele bipaie aproape toata ziua. Cateodata ma intreb ce ar face daca nu ar fi electricitate o saptamana

daddyl50
Începător
Copiii au nevoie de indrumare sa foloseasca tehnologia, si pentru asta e nevoie de noi sa fim prezenti si atenti la ei.

Cameliagherasim
Junior entuziast
La noi în familie se citește. Pe Kindle, pe telefon, pe tableta. Copilul nu deține telefon, dar studiază enciclopedii și cărți în format electronic. Și iubește când mama ii pune muzica din telefon la boxă.

crisstyle30
Începător
Folosesc calculatorul personal in jur de 8 h pe zi cat si smartphoneul, datorita jobului pe care il am. Cand ajung acasa imi simt ochii obositi, dar fara tehnologie nu am avea acces la atatea informatii, atat de utile. Nepotelul meu: eu am 5 anisori si am voie doar 30 minutee pe zi sa ma joc pe telefonul tatalui meu. Am ca e suficient pentru mine si ca trebuie sa ma joc cu adevarat alaturi de prietenii, jocuri interesante care ma ajuta sa ma dezvolt atat psihic cat si fizic.

D_Uctilul
Junior entuziast
Eu si sotia mea folosim tehnologia (telefon mobil, tableta si laptop, toate conectate la net),în afara scopului initial-de a comunica- cam la tot: de la a afla o rețeta culinara la rezervari de spatii de cazare, bilete de avion etc; de la a verifica cursul valutar la plata impozitului; de la cautarea si urmarirea unui moment la tv drag la editare foto. Copiii mei am sentimentul ca utilizeaza si mai mult tehnologia ca noi, intrucat au renuntat la tv si-si cauta raspunsuri, explicatii si indrumari pentru la scoala. Cam asta ar fi, desi nu suntem convinsi ca este chiar buna dependenta la care s-a ajuns. Numai bine tuturor.

drumetu71
Junior
Nu am prea multe gadgeturi in casa, doar calculator, tableta si telefoane. Dar sunt folosite intens, in detrimentul televizorului. Acesta e folosit 90% doar ca extensie pt calculator. Cu toate ca sunt mult peste varsta copiilor, ce sunt atat de naturali cu ele, am invatat singur sa folosesc, manipulez, modific si setez telefoanele si calculatoarele, folosindu-le astfel la capacitate maxima. Stiri din tehnologie si stiinta, ceva filme, un pic de jucat, prelucrari filme si poze, d-astea. Fiica mea este, ca toate fetele de varsta ei, setata pe youtube, meme si animeuri. Plus teme, normal. Fiul, ce altceva, jocuri, un pic de programare, binging.

IlieCristian
Junior
Informația și entertainment-ul la o atingere distanță! Smartphone, smart-tv, laptop, PC... totul ar fi mai gri fără acestea, cu măsură însă...

Andrew1
Începător
Succes tuturor!

Anca_c
Începător
Eu o folosesc atat pentru serviciu, cat si pe pentru a ma relaxa, dar incerc sa gasesc tot timpul alternative: plimbari, excursii, carti etc. Acelasi lucru este valabil si pentru copilul din familie, foloseste tableta pentru a se uita la desene animate sau a se juca, dar nu in fiecare zi si nu mai mult de 30 de minute.

lauracardi
Începător
cum folosesc tehnologia in familia mea?Eu in interes de serviciu,plati si comenzi online,watsapp,facebook ,mailuri si si cam atat.In schimb copilul care are 10 ani o foloseste zilnic aceesand jocuri,youtube,aplicatii,ca sa nu mai vorbim despre meniul telefonului pe care il cunoaste de la A-Z,eu neavand cunostintele sau mai bine zis rabdarea sa accesez tot ce poate face un telefon.Recunosc ca am mult de invatat de la ea.

csabiktn
Junior
Toata familia suntem conectati la technologie inclusiv fiica mea care lucreaza pe laptop si comunica pe telefon

Criss40
Începător
Socializam pe rețele jucam jocuri urmărim filme

Vladexel
Începător
Bună ziua. Am o fetita de 3 anisor care e super incantata de tehnologie. Folosește telefonul și tableta mai ceva ca unul mare. Întra singura în aplicații își cauta desene și video cu copilași iar eu folosesc mai mult pentru jocuri și fb când am loc de ea :)) o zi buna tuturor

Anonim
Neaplicabil
Pentru că s- au născut în această era, cea a boom- ului tehnologic, copiii au fost introduși treptat acestei dimensiuni și cu foarte multă atenție. S- a urmărit încă de la început să fie ajutați să devină conștienți atât de pericole ( dependență, informații eronate, subliminalitate, etc) cât și de avantajele tehnologiei. Copiii, au în prezent acces la smartphone, tabletă, PC, laptop, consolă, toate conectate la internet. Folosesc diferite aplicații pentru a cunoaște și învăța : DEX, Wikipedia, Duolingo, Unity, YouTube, dar și pentru divertisment. Impactul tehnologiei este major în viața lor, ambii ( 9 și 12 ) ani fiind vorbitori de limba engleza exclusiv datorită utilizării tehnologiei. Cel mare a învățat limbaj de programare, a învățat să construiască site, a învățat să facă jocuri, iar în prezent învață grafica 3D și toate astea din proprie inițiativă. A fost un moment plăcut să văd cum cel mic se joacă jocuri făcute de fratele său. Ambii sunt sportivi, practicanți de Brazilian Jiu Jitsu de 5 și respectiv 4 ani având participări la foarte multe competiții și este un aspect esențial în dezvoltarea lor, pe toate planurile. Copiii nu sunt străini de beneficiile cititului, volumul de cărți citite până la vârsta lor este cel puțin satisfăcător. În ceea ce privește școala, cel mic participă la concursuri unde obține rezultate bune și este un copil de nota FB, cel mare are mediile generale peste 9, 50. Toate cele descrise mai sus includ, lacrimi, reproșuri, condiții, încălcări de condiții, pedepse, inclusiv tăierea accesului pe perioade determinate de timp la tehnologie. Noi părinții, folosim tehnologia în scop recreativ și informativ. Precizez că nu avem cablu TV de mai bine de un an, singurul TV din casă fiind folosit pentru utilizarea consolei de jocuri.