anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

VoLTE nefunctional si trecere in 2G pentru apelurile la *100#

arsradu
Campion certificat

Salutare,

De vreo saptamana, serviciul de VoLTE pare sa fie nefunctional. In momentul efectuarii unui apel, telefonul trece automat in 3G/2G/G...in functie de acoperirea din zona respectiva. In cazul meu, intrucat acoperirea este oricum ingrozitoare, telefonul trece in G. 1G. Nu 2G (Edge), nu 3G. G. Ceea ce e absolut oribil. Testat si pe Android si pe iOS cu acelasi rezultat. Din cate am inteles, problema e cunoscuta deja, asa ca singura mea intrebare este: cand se rezolva?

Update: aparent s-a rezolvat pentru apeluri, dar inca trece in G pentru apel la *100#, ceea ce nu stiu daca e chiar ok. Are ceva deosebit *100# fata de apelurile normale de voce? E normal sa faca trecerea asta atat de abrupta?

Update2: Multumesc, Razvan. Se pare ca e normal.

1 Soluţie acceptată‚

Razvan
Campion certificat
Meniul selfcare *100# este disponibil doar pe tehnologia 2G/3G.

Vizualizare soluţie în postul original

5 Răspunsuri 5

Razvan
Campion certificat
Meniul selfcare *100# este disponibil doar pe tehnologia 2G/3G.

arsradu
Campion certificat
Mersi frumos, Razvan. 🙂 Intr-adevar, am testat si la Vodafone, si se pare ca si acolo trece in 3G. Cu toate astea, la Orange scade muuult mai abrupt. La Voda scade pana in 3G. La Orange, dupa cum se vede in screenshot, scade pana in G. Doar la mine? Sau asa face la toata lumea? Este semnal 3G. Nu e extraordinar, dar este. Deci in mod normal, ar trebui sa scada pana in 3G, nu? Daca ai telefonul setat pe 3G only, nu scade mai jos. Ramane pe 3G. Doar cand trece din 4G, pare sa se duca mult prea jos.

simple_dreams
Senior
Pai G este GPRS, adica tot retea 2G, doar ca nu e EDGE. 😄 Probabil iti trece in 2G din cauza semnalului mai slab pe 3G care e in 2100 fata de G-ul pe 900. USSD-ul trece in tehnologie inferioara la toti operatorii, numerele de telefon cu steluta trec din VoLTE in 2G/3G, dupa caz, la Orange, iar la Vodafone si Digi raman in VoLTE din cauza solutiei implementate.

arsradu
Campion certificat
Da, asa e, am uitat ca G-ul (GPRS) e tot retea "2G". La Voda mie mi-a trecut in 3G... :)) Dar cine stie? Poate tine si de telefon. Habar n-am. Si tie iti coboara pana in 2G? Sau se opreste la 3G?

simple_dreams
Senior
Nu am probleme deloc cu VoLTE sau cu semnalul, dar daca vreau sa apelez USSD sau numere cu steluta o ia in 3G, dar am semnal puternic... 😄