anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Viteza sau nu la internetul Orange?

Toni_Nica
Junior entuziast
E mai mult o concluzie, decât o întrebare.
Am internet de la 3 rețele GSM diferite, tocmai pentru că am nevoie cam non stop de internet la domiciliu (mai ales).
Însă niciuna dintre ele nu este de lăudat.
Mai nou am trecut pe abonament cu același număr prepay de la Orange.
Nicio diferență.
Pe prepay mergea relativ bine dar imediat cum intram pe traficul bonus eram down cu viteza.
Se spun pe aici o mulțime de mituri: că aria de acoperire, că 4 G, sau terminale varza.
Vrajeli. Daca nu vor sa de-a viteza, nu dau și gata.
1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
Salutare! Din câte observ, ai doar 4g, iar acest lucru este datorat în faptului că poți avea doar B 20 ( 800 Mhz) în zonă, care suportă teoretic maxim 60 Mbps, iar practic mai puțin, cu o congestie de rețea pe măsură, care îți creează problemele despre care vorbești, dar poți avea și telefon care nu suporta decât 4g simplu. Viteza pusă în teste nu este nici slabă, dar nici prea bună, iar faptul că ești relativ aproape de antena nu are relevanță foarte mare, dacă este un număr mare de utilizatori care se conectează concomitent pe ea. Să încerci, dacă poți, să faci teste și dimineața, până în ora 7, să vezi cum stă treaba. Singura chestie care poți s-o mai faci ( după umila mea părere) este să suni la Serviciul Clienți și să-i rogi să-ți facă o resetare de cont ( actualizare de parametri), dacă zici că pe prepay era mai bine. Succes și să ne ții la curent! Edit: Uite și la mine în rural cum este acum. Am rețea 4g+ unde am făcut testul și telefon care suportă o astfel de tehnologie.

Vizualizare soluţie în postul original

26 Răspunsuri 26

Viocat
Senior certificat
Toni volte prioritizeaza vocea si apoi internetul. Asa ca incearca testul si cu volte off. Niciunul dintre noi nu cautam sa te convingem ce super e orange. Toti insa incercam sa vedem ce ar fi dpdv tehnic. @Vio73 compararea unui telefon 5g cu unul care duce doar 4g nu e de ajutor. Placi de retele diferite, rezultate diferite.

Vio73
#StarMember
Nu înțeleg la ce te referi când vorbești de telefon cu 5g! Am doar semnal 4g+, nu 5g și nici abonament pentru 5g.

delfinas
#StarMember
Toni, colegii ți-au răspunsdin experiența lor și ți-au confirmat că poate fi o problemă legată de "înghesuiala" din rețea. Faptul că ești aproape de antenă nu e întotdeauna o garanție. La serviciu, antena Orange, care emite inclusiv 5G, e chiar în curtea instituției în care lucrez. Pentru că clădirea în care activez e f ecranata, semnalul e f slab în anumite zone ale clădirii, chiar și la ultimul etaj. Nu pot dar nu pot da vina pe Orange pt asta, pt că a făcut tot ce s a putut, a montat pe cladire un microreleu sau cum s-o numi, doar-doar. Asta e, mă ajută cu Wi-Fi. In rest, am semnal bun, așa că, din cauza unei situații punctuale, nu pot să acuz Orange că nu oferă servicii corecte.

Toni_Nica
Junior entuziast
Delfinas nu te înțeleg! Eu am inițiat subiectul asta tocmai pentru a elucida misterul cu releele, aria de acoperire, terminale și altele. Scopul era să înțelegem și noi ăștia prostii cum sta treabă. Dacă ați fi fost atenți la întrebarea din top înțelegeați că nu sunt un frustrat și nici chiar pe langa subiect. Din răspunsurile voastre de specialiști cu rata de succes 3 procente nu am reușit să deznod misterul. Pe final am ajuns sa fiu tot eu cel vinovat. SUBIECT INCHIS!!!

delfinas
#StarMember
Toni, iarta-ne că nu suntem capabili sa te luminăm, din umila noastră experiență! Poate reușești să găsești răspunsul mulțumitor in alta parte și ni-l comunici și nouă. Mult succes!!!

Toni_Nica
Junior entuziast
Deși am vrut că acest subiect să rămână închis, din nefericire nu este posibil. Iată concluzia mea. Eu folosesc netul pentru vizionare de tutoriale, ceea ce înseamnă că am nevoie de un maxim de 8 mega, nu 25 mega pentru 4k. De ce doar la anumite ore (de vârf), viteza este ff scazuta deși ping-ul este bun? Pentru că sunt ff multi care trag de rețea. Concluzia, upgrate de tehnologie. La ei nu la noi. Îmi cer scuze pentru tot deranjul făcut pe aici. "Necunoașterea nu mă absolvă de nicio vina".

Hif_73
Începător
Vio73, screenshot-urile pe care le-ai pus tu pe acolo, par SF, sau Photoshop cu rezultate de la o măsurare wireless si cap de ecran de date. Eu îmi desfășor activitatea intr-un perimetru de 1 km in jurul sediului Orange din Piața Victoriei, unde se presupune ca vitezele ar trebui sa fie maxim, cel puțin pentru reclama... Am smartphone performant dar il folosesc mai mult pe 4G+, pentru ca 5G din zona este inca destul de instabil, iar vitezele pe care le înregistrez pe 4G+ nu au depasit niciodata 120 Mbps download si 20 Mbps upload! La fel si la majoritatea celor pe care i-am întrebat si n-au fost putini... In alte zone ale orașului, la fel. Daca la tine "in rural" ai astfel de viteze de vis, aproape de maximum-ul anuntat de Orange, ce sa zic? La mai mare! 🙂

Vio73
#StarMember
Salutare! Fiecare crede ce dorește, dar poți să te uiți pe aceasta arie și o să vezi că mai sunt și alții. https://forum.softpedia.com/topic/889119-lte-de-la-orange-romnia/page__st__26532 Și Buhnici spunea că nu se poate, dar am și peste 300, la mine în oraș (Pitești). Sunt pe aceeași arie! Uite și link-uri, cu cel de ieri: https://www.speedtest.net/my-result/a/8257900772 sau https://www.speedtest.net/my-result/a/8257899877 De ce as face fotoshop? Mai uite unul mai de luna trecută, dar nu mai știu unde e făcut: https://www.speedtest.net/my-result/a/8159571056 Și peste 300 ( în Pitești): https://www.speedtest.net/my-result/a/8100671850

Eu___
Începător
Sa fim sinceri.. Diferenta intre wifi si mobil net e cer si pamantul! Mobil netul merge de 2x mai rapid

mschumiv
Junior
Reteaua Orange de date mobile e foarte aglomerata, abia face fata in unele zone, indiferent de 4G, 4G+, 5G, etc. De exemplu, la locul de munca, unde am si acoperire 5G si semnal maxim si terminal compatibil 5G si abonament 5G, abia pot deschide o pagina de internet in timpul programului. De ce?! Pentru ca in acea zona mai lucreaza inca 500 de persoane, majoritatea cu cartele Orange. E vorba ca numarul de porturi pentru date mobile pe un releu e limitat si daca sunt multi clienti conectati in acelasi timp, mai multi decat porturi, reteaua prioritizeaza cand un client, cand altul. Asta se intampla si in zonele rezidentiale cu putine relee. Deci, poti sa ia telefonul cel mai bun, abonamentul cel mai tare, acoperirea cea mai mare dar sa nu poti deschide o pagina web.

nelu_alex_zim
Junior
E vorba de rea voință aici. Sau incompetență. Pe mine m-au sfătuit să mă portez dacă nu-mi convine.

Laur00
Junior
Uite te ajut eu ca și eu le mulțumesc din suflet celor de la Orange. Ce sa mai spun de 5g. Viteze din timisoara si NU din vreun bunker