anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

SMS prin apel wifi

actunderdc
Junior
Buna ziua,
Sunt portat recent din Vodafone in reteaua Orange (abonament Yoxo). Zona unde locuiesc nu are semnal decat in afara blocului, in interior nimic, asa ca folosesc Apel Wi-FI, iar telefonul il tin pe Airplane Mode ca sa nu consume baterie. Partea de sunat si primit apeluri merge fara probleme, insa nu pot trimite SMS-uri si, mai grav, nici macar nu le pot primi!
Nici la Vodafone nu puteam sa trimit SMS-uri prin Apel WI-FI, dar macar le primeam. La Orange nu merge nici primit nici trimis. (Trebuie sa ies pe balcon ca sa verific daca am primit SMS-uri noi).
Eroarea pe care o primesc daca incerc sa trimit un SMS este: "Momentan, mesajul dvs. nu poate fi trimis. Va fi trimis cand serviciul devine disponibil." Am atasat si o poza.
Este vreo problema pe contul meu sau asa e la Orange, nu merge partea de SMS-uri deloc prin Apel-WIFI? Reamintesc faptul ca din cauza lipsei complete de semnal sunt nevoit sa stau mereu pe Airplane Mode + Apel WI-FI.
Multumesc anticipat de raspunsuri.
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator
Salut tuturor! Colegii de la departamentul tehnic ne-au confirmat că, într-adevăr, nu oferim SMS prin WiFi, ci doar apeluri. Din păcate, momentan nu avem informații suplimentare despre o astfel de facilitate în viitor.

Vizualizare soluţie în postul original

13 Răspunsuri 13

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Serviciul de Apel-WiFi (sau Voice over WiFi) se refera doar la partea de voce, dupa cum ii spune si numele. Pentru SMS, ai nevoie de semnal, atata timp cat SMS-urile sunt trimise ca text, nu chat.
Client Orange

actunderdc
Junior
DA si NU in acelasi timp :) In aceeasi locatie am butonat un telefon cu abonament Vodafone si mergea si sa trimit si sa primesc SMS-uri in timp ce eram pe Airplane Mode + Apel WI-FI. Am schimbat si cartelele intre cele 2 telefoane si la Orange tot nu a mers nici in alt telefon, in timp ce in telefonul meu cand am pus sim-ul de Vodafone am putut sa primesc si sa trimit sms-uri. As vrea sa stiu daca e o problema la mine sau nimeni din Orange nu poate sa trimita si/sau sa primeasca sms-uri exclusiv prin Apel WI-FI.

tomaciprian
Cunoscător
Tu ca sa poti trimite SMS-uri atunci cand airplane mod-ul este ON, ai nevoie de SMS Over IP, pe care Orange, din pacate,nu il are implementat alaturi de Voice Over WiFi ca si Vodafone (si cu Digi).

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
La mine nu merge. 🙂 Nu stiam ca merge la Vodafone. O sa incerc cu prima ocazie, doar de curiozitate. Dar pe Orange nu pare sa mearga. Pe iOS poti sa primesti si sa trimiti fara probleme prin iMessage, cu conditia ca si celalalt sa aiba un dispozitiv iOS/MacOS. Pe Android, cred ca merge numai daca mesajele sunt de tip chat (adica trimise prin internet, nu folosind serviciul de SMS al operatorului). Oricum, am aflat ceva nou astazi. Nu stiam ca Voda are SMS over WiFi. Cool. Poate il implementeaza si Orange, cat de curand. Pare super util.
Client Orange

actunderdc
Junior
La vodafone, aveam cartela inainte de portare: puteam sa primesc, dar nu puteam sa trimit (era destul de ok si asa). Sotia are abonament Vodafone si trimite si primeste fara nicio problema. Nu e un capat de lume, cam cu toata lumea "chat-uiesc" prin internet, dar totusi sunt unele sms-uri ce nu pot fi substituite: cele de la banca (tranzactii efectuate cu cardul de credit), cele de la firmele de curierat etc. Acum daca cineva imi face tranzactii cu cardul eu nu mai primesc sms-urile cat timp sunt in casa :( Ar fi foarte dragut daca si Orange ar implementa asa ceva, daca stie cineva pe unde putem da un "upvote" pentru asa ceva l-as ruga sa posteze aici. Un raspuns oficial din partea lui Orange ar fi, de asemenea, foarte util 🙂

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Asa e, nu acopera toate cazurile. Si sunt intr-adevar cateva destul de importante, pentru care ai inca nevoie de SMS-ul clasic. Pentru tranzactiile bancare, mie imi face pop-up aplicatia bancii, si n-am nevoie de SMS. Pentru orice altceva insa...cum ai zis si tu, SMS-uri de la curieri si alte cazuri in care nu se poate folosi o aplicatie sau ceva, ar fi intr-adevar super util. Din punctul meu de vedere, ai un upvote la chestia asta. Ramane de vazut cat de receptivi si deschisi vor fi cei de la Orange. Dar ca idee, ar fi intr-adevar super util. Thumbs up! Sper sa nu fie nevoie de upgrade de soft pe partea producatorului telefonului. Pentru ca in cazul asta, o sa beneficiem de serviciul asta...probabil pe noul telefon. :))
Client Orange

DanielaH
Moderator
Salut tuturor! Colegii de la departamentul tehnic ne-au confirmat că, într-adevăr, nu oferim SMS prin WiFi, ci doar apeluri. Din păcate, momentan nu avem informații suplimentare despre o astfel de facilitate în viitor.

Acum in iulie 2023 exista aceasta facilitate? 

 

Inca nu.

metronomvio
Începător
Folosesc apel wi fi la Orange de f. mult timp si confirm ca nu se pot transmite si primi SMS-uri.Mesaje doar prin whatsapp.

Holanino
Începător
-English Orange does have SMS when on WiFi and Airplane mode, but only on Android. ----------------------------------------------- When on WiFi and Airplane mode: Orange - SMS send/receive on Android - Not available on iPhone, (calls only on iPhone.) Vodafone - SMS send/receive on Android and iPhone. ------------------------------------------------- That is why I left Orange and went to Vodafone. I wish Orange had SMS on WiFi on iPhones, like they do on Android. @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -Romanian Orange are SMS-uri când este în WiFi și în modul Avion, dar numai pe Android. ------------------------------------------------- Când sunteți în WiFi și în modul Avion: Orange - Trimitere/primire SMS pe Android - Nu este disponibil pe iPhone, (apeluri numai pe iPhone.) Vodafone - trimitere/primire SMS pe Android și iPhone. ------------------------------------------------- De aceea am plecat de la Orange și am plecat la Vodafone. Mi-aș dori ca Orange să aibă SMS-uri pe WiFi pe iPhone, așa cum o fac pe Android.

actunderdc
Junior
@Holanino Eu am Android si pot confirma ca nu pot primi sau trimite SMS-uri atunci cand sunt in modul avion + apel wifi 😞

Alexdotcht
Începător
12 luni mai târziu, iar sms uri prin wi-fi tot nu primești, este timpul pt un upgrade către alte rețele.