anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal Orange in interiorul cladirilor

michaitza74
Junior entuziast

Buna ziua,

Am transmis un mesaj la Orange, pe messenger si pe formularul de contact, in care reclamam faptul ca la serviciu in interiorul cladirii si in alte cladiri din oras, mall-uri, supermarketuri, am semnal 3g pe telefon, in conditiile in care pe alte telefoane sau chiar pe telefonul meu, cu cartele de la alte retele, apare semnal 4g.

Am primit raspuns, cum se propaga semnalul prin pereti, cladiri etc dar le consider vrajeli ieftine pentru a acoperi faptul ca orange nu este chiar cea mai buna retea din Romania. La alte retele nu se propaga la fel semnalul prin pereti ?

Am Iphone 12 si e-sim activat.

La exterior totul functioneaza normal, dar degeaba afara in centrul orasului am cea mai mare viteza de download, daca atunci cand intru undeva ma uit lung la telefon.

 

Multumesc,

 

20 Răspunsuri 20

În orașe, Orange folosește foarte mult B7 ( 2600 mhz), care pătrunde destul de greu în clădiri, dar afară e foarte bună. Ceilalți pot folosi și alte frecvențe care penetrează mai bine pereții și în interior. Poate fi o explicație !

Tocmai de asta am sugerat ca semnalul e problematic (cu cat frecventa esta mai, cu atat penetrarea la interior este mai mica). Stiu ca benzile folosite in oras sunt cele inalte pentru viteza si, in secundar, B1 (sau care este pentru 800MHz).

michaitza74
Junior entuziast

Cred ca m-am lamurit. Cred ca este ca la reteaua wifi. Cea de 2.4 Ghz are viteza mai mica dar acoperire mai mare, cea de 5 Ghz invers.

Asa o fi si cu frecventele la retele mobile. Daca in zona mea Orange merge cu 2600 Mhz si Digi cu 800 Mhz, de aceea la Digi este semnal mai mare la interior.

Operatorii de la Relatii cu clientii nu stiu sau nu vor sa dea aceste detalii.

Multumesc de raspuns !

Ai inteles perfect! Si da, comparatia cu WiFi (frecventele 2.4GHz si 5GHz) este corecta.

  • Frecventa mare=>distanta mica=>viteza mare;
  • Frecventa mica=>distanta mare=>viteza mica.

Totusi, trebuie sa ai in vedere ca viteza mica poate fi si din cauza mai multor utilizatori (ca la apa: cu cat sunt mai multe robinete deschise (in cazul nostru, telefoane conectate la antene), cu atat presiunea scade (in cazul nostru, viteza)).

Anonim
Neaplicabil

Daca discutam de Bucuresti e normal, pentru ca este predominant Vodafone si folosesc tot felul de solutii pentru semnal si capacitate.

In zona ta este simplu, dintr-un motiv sau altul Vodafone e mai bun decat Orange. Restul sunt povesti. 🙂
Fiecare operator are particularitati din astea in functie de cum considera, banii care vin din zonele respective si alti factori de decizie.

 

Anonim
Neaplicabil

Confirm ceea ce au spus și alții înaintea mea la acest subiect: în toate magazinele realizate pe structură metalică semnalul se duce în cap... în cazul meu la Brașov, în magazinele Kaufland de pe Calea București eu nu am deloc internet la casele de marcat self-service / self-checkout...