anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal Orange in interiorul cladirilor

michaitza74
Junior entuziast

Buna ziua,

Am transmis un mesaj la Orange, pe messenger si pe formularul de contact, in care reclamam faptul ca la serviciu in interiorul cladirii si in alte cladiri din oras, mall-uri, supermarketuri, am semnal 3g pe telefon, in conditiile in care pe alte telefoane sau chiar pe telefonul meu, cu cartele de la alte retele, apare semnal 4g.

Am primit raspuns, cum se propaga semnalul prin pereti, cladiri etc dar le consider vrajeli ieftine pentru a acoperi faptul ca orange nu este chiar cea mai buna retea din Romania. La alte retele nu se propaga la fel semnalul prin pereti ?

Am Iphone 12 si e-sim activat.

La exterior totul functioneaza normal, dar degeaba afara in centrul orasului am cea mai mare viteza de download, daca atunci cand intru undeva ma uit lung la telefon.

 

Multumesc,

 

20 Răspunsuri 20

Blue12
Senior

Fie semnalul chiar se propaga prin pereti si prin structura metalica a cladirii, fie Orange nu are acoperire prea buna in zona respectiva

Au verificat reteaua in zona si nu sunt probleme. Cred ca este exces de reclama.

Vio73
#StarMember

Salutare!

Poate să fie din rețea sau din telefon sau chiar din ambele,  pentru că acele telefoane sunt cam slăbuțe pe partea de semnal. Dacă ai  posibilitatea, compară și cu alți utilizatori ai rețelei, care utilizează alte modele de telefoane în aceeași/același locații! Eu foloseam cu ceva timp în urmă telefoane Samsung de top (gama S) și pe oriunde mă duceam,  inclusiv în casa mea din Pitești, aveam probleme cu semnalul 4g/4g+. Într-o bună zi, printr-o întâmplare, am putut avea în teste un Huawei P 30 pro, care mi-a schimbat radical părerea despre telefoane și recepția lor. Am trecut imediat la acel brand și acum sunt tot pe chinezi (Xiaomi) și am semnal cam peste tot. Adică în casă la mine, unde pe Samsung am 1 liniuță de 4g sau H+, pe chinez am 2-3 liniuțe de 4g+. Știu că vor exista persoane care vor spune altceva (și eu am spus înainte), dar asta este.

Baftă!

michaitza74
Junior entuziast

Salut !

Am tot comparat ca sunt la serviciu, aici suntem multi colegi cu diverse modele de telefoane. Iphone 12, 13, Samsung S20, S22, am ales niste modele mai bune zic eu, nu din cele la 600 lei bucata, nu dau nume.

Iphone 12 nu mi se pare deloc slabut pe partea de semnal, la exterior am semnal 4g full, chiar si 5g full in Brasov, Bucuresti. Si am si 4g la interior cu celalalt abonament al meu la Digi.

Este problema de retea iar Orange nu vrea sa recunoasca.

În interior nimeni nu garantează, din păcate, semnalul. Și cred că ar fi in interesul magazinelor respective ( dacă ne referim strict la ele), să aibă clienții semnal. 

michaitza74
Junior entuziast

Nu garanteaza, dar la unii functioneaza. Dar nu la Orange 😁

Anonim
Neaplicabil

Nu-ti garanteaza niciun operator semnalul in interiorul cladirilor. Singura solutie este sa faceti cerere pentru un amplificator de semnal. Centrele comerciale mari au, in principiu, asa ceva. Iar 4G-ul de la Digi e irelevant, e un 3G+, chiar daca scrie 4G. Stiu pentru ca am avut multi ani abonamente la ei.

Cred că trebuie făcute solicitări către conducerea Complexului respectiv să facă semnal în interior. Nu operatorii se ocupă de asta!

Si la Vodafone este irelevant ? Si la ei apare 4g.

P.S. Daca ii spun sefului sa imi ia amplificator de semnal, nu cred ca iese bine 🤣

Pololică
#StarMember

Am fost mai devreme si in Kaufland si in Profi (Bucurestii Noi). In ambele parti, cum am intrat mai mult in interior, semnalul 4G a picat in 3G. Evident, fiind vorba de ecranarea din cladiri, nu o sa se bage nimeni cu semnal (si nici nu cred ca se vor grabi prea tare), desi la exterior, semnalul este foarte bun (2/3/4G). Plus ca trebuie luat in calcul si distanta fata de antena. Daca antena este in proximitatea magazinului, penetrarea va fi mai buna. Daca este mai la doua strazi, mai greu.

Legat de Digi si semnalul lor: au limitare pe antene la 100Mbps (pe FDD) si 75 (pe TDD) in 4G. Fiind multi clienti pe metru patrat e normal sa fie cei mai slabi la viteza (cu toata densificarea pe care ar dori-o unii, fara viteza pentru tehnologia 4G este degeaba).

Si cum zice si Vio73: nu conteaza doar semnalul, conteaza si caramida din mana. IPhone primeste actualizari de modem frecvent (aproape la fiecare noua actualizare). Nu intotdeauna se simte actualizarea, dar... macar vine.

Samsung și iPhone mi s-au părut foarte sensibile la semnal. Sigur, dacă nu este semnal bun,  normal că nu va merge niciun telefon. Dar dacă este la limită, telefonul face diferența. Și Huawei mi se par cele mai bune, doar că nu mai au servicii google și asta este o mare problemă ( cel puțin pentru mine). Dar și alte mărci chinezești stau bine! Asta este realitatea și nu o putem ignora!

Sa revenim la subiect.

Sunt la serviciu, in cladire si am pe birou doua telefoane personale. Un Iphone 12 si un Samsung S20 cu abonament de Digi si Orange. La Iphone la Orange apare 3g, La Digi apare 4g. La Samsung la Digi apare 4g, la Orange apare H+. Vazand asta, am intrebat si colegii de birou ce telefoane au si cum stau cu semnalul. Vodafone si Digi toti au 4g, un coleg cu Samsung S22+ si Orange are H+.

De ce nu apare 4g la Orange in aceleasi conditii ?

Multumesc,

Probabil că antena de Orange este mai departe decât ale celorlalți operatori sau magazinul a instalat antene de la operatorii respectivi în interior.  Verifică și dacă alți colegi, cu alte telefoane în afară de Samsung și Iphone,  au semnal 4g la Orange.

Noi suntem doar clienți, ca și tine, și-ți putem povesti doar din experiențele personale!

Ar trebui sa vezi, deja, raspunsul: semnalul [4G] Orange nu penetreaza asa bine cladirea. Si eu sunt acum la munca si langa ferestre am semnal 4G (4 linii din 5), dar, daca ma apropii de camera de arhiva (practic, in inima cladirii (o vila)), Am semnal 3G 4 linii din 5. In arhiva semnalul cam dispare, chiar daca peretii [camerei] sunt din rigips.