anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal 4G+ sau doar 4G - Orăștie (jud. Hunedoara)

Lord_Paul
Junior entuziast
Salut! De vreo 2 luni sunt in reteaua Orange, datorita abonamentului digital Yoxo si as dori sa stiu exact, semnalul LTE in Orăștie, jud. Hunedoara e și 4G+ sau doar 4G. Deși pe harta interactivă cu acoperirea Orange se arată că exista si 4G+, deocamdată în perindările mele prin diferite zone ale orașului, nu am întâlnit semnal 4G+ și nici n-am apucat să discut pe tema asta cu prieteni si cunostinte care sunt clienti vechi in Orange?! Țin să menționez că viteza la netul mobil e bunicică (am ajuns și la 112 Mbps), exceptând diferite ore ale zilei sau condițiile meteo. Atașez mai jos un o captură cu două rezultate la testele de viteză. Multumesc anticipat!
1 Soluţie acceptată‚

Anonim
Neaplicabil
Orastie are 4CA la Vodafone, B3+B3+B1+B20. Telefonul face 4G+ din aceste benzi, fara sa foloseasca si B20 pe care nu o stie. La Orange ai 3 cu 7, iar pe iar 80118 are 3CA - 3, 7, 20. Daca vrei 4G+ peste tot tre sa schimbi telefonul. E foarte simplu.

Vizualizare soluţie în postul original

21 Răspunsuri 21

teacher_
#StarMember
Salut! Ce telefon ai? In Orăștie ar trebui să fie 4G+, am trecut pe acolo luna trecuta... Și în Orăștie și în Simeria.

teacher_
#StarMember
Uite ce apare pe site-ul Orange pe harta, la Orăștie Detalii aici https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/

Lord_Paul
Junior entuziast
Am un Xiaomi Mi10 Ultra, o versiune aniversară și cam greu de găsit la noi. Știe și dual sim și multe benzi de frecvență utilizate în Europa și implicit la noi. @teacher Referitor la hartă...am studiat-o îndeaproape, însă realitatea e alta. Întrebarea era și tehnică vizavi de tipul de semnal din zonă și puțin și retorică, gândindu-mă la faptul că cineva de-aici e mai bine documentat, pe testate vorbind. În ceea ce privește calitatea semnalului și a vitezei, deocamdată nu am motive să mă plâng, ba dimpotrivă. 🙂

teacher_
#StarMember
Este posibil ca benzile folosite de Orange pentru 4G+ sa nu fie acceptate de telefon, cel puțin la tine în oraș, unde nu sunt prea multe benzi....

Lord_Paul
Junior entuziast
@teacher_ Mulțumesc! O să iau legătura cu ceva colegi de serviciu, cunoștințe, să văd exact, lor ce le afișează telefonul vizavi de semnal. Dacă au 4G+, atunci asta ar fi cauza. Telefonul nu acceptă benzile de semnal folosite de Orange în zonă.

Vio73
#StarMember
Salutare! Din cate observ, pe telefon îți arată doar 4g. Eu am un un Xiaomi mi 11lite și am avut 4g+ în acest oraș, dar depinde de ce benzi vede acest telefon. Află denumirea exactă a telefon și intră pe site-ul GSM Arena și vezi la benzi dacă suportă B 20 (800 Mhz), B 3 ( 1800 Mhz) și B 7 ( 2600 Mhz). Sau poți să ne spui denumirea exactă aici și vedem noi ce și cum! Edit: Am găsit, nu vede banda 20 și de aceea. Probabil că este 4g+ format din B 20+B 3, dar vezi mai jos că telefonul nu are pe 4g banda 20. https://m-gsmarena-com.cdn.ampproject.org/v/s/m.gsmarena.com/xiaomi_mi_10_ultra-ampp-10361.php?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#aoh=16407879338273&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=De%20pe%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.gsmarena.com%2Fxiaomi_mi_10_ultra-10361.php De menționat este faptul că foarte multe orașe mici și mijlocii folosesc această combinație de benzi B 20 + B 3, pentru a avea 4g+. Este posibil ca in alte orașe, gen Cluj, Arad, Deva, Timișoara, etc, care folosesc B3 + B 7, să ai 4g+. Sper că ți-au fost utile informațile! Baftă!

Lord_Paul
Junior entuziast
@Vio73 Mulțumesc! Telefonul fiind dual sim am și un abonament de la Vodafone, dar acolo "vede" și semnal 4G+, doar la Orange nu. Probabil o altă combinație de benzi de frecvență...

Vio73
#StarMember
Se prea poate! Poți face și schimb de sim-uri ( în sloturi) și vezi cum stă treaba! Adică să nu suporte doar pe un sim 4g+!

Lord_Paul
Junior entuziast
@Vio73 Am făcut și schimb de sim-uri în sloturi și tot așa. Inițial, sim-ul de Vodafone era în slotul 1 (vedea 4G+), iar sim-ul Yoxo în slotul 2 (vedea doar 4G). După schimbul sim-urilor între sloturi, situația e la fel. Am fost și prin Deva, Lugoj, dar semnal tot doar 4G.

Vio73
#StarMember
Posibil să fie și acolo aceeași situație. Eu cred că nu vede B 20, dar mi se pare ciudat că merge pe VDF, care are tot cam aceeași combinație. Să testezi prin centrul orașului cu simul de ORO în slotul 1.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
4G+ se refera la Carrier Aggregation. Acuma, in Orastie, depinde unde anume. Unele zone au B3 + B7, altele B3 + B20, altele B3 + B7 + B20. Deci, depinde cumva si de antena care te deserveste pe tine. Recomandarea mea, ia-ti CellMapper de pe Play Store, da-i acces la locatie si vezi ce antena te deserveste pe tine si ce anume ar trebui sa ai. Acuma, cum zicea si Vio, trebuie vazut si cu telefonul respectiv, daca zici ca nu prea se gaseste la noi, se poate ca asta sa fie cauza. De asemenea, B20 pare sa lipseasca din dotari la tine. Deci, daca esti acoperit de antena cu B3 + B20...vei avea doar B3. Oricum, ai viteze bune chiar si cu o singura banda!
Client Orange

Lord_Paul
Junior entuziast
@Vio73 Am făcut și schimb de sim-uri între sloturi și am fost și prin centrul orașului la 100 de metri de antenă, dar la fel. @arsradu Posibil ca asta să fie cauza, B20! Din punct de vedere al vitezelor, nu mă plâng! Per ansamblu stă foarte bine, depinde de locație, momentul zilei, condiții meteo. În general ajung la 80 Mbps, dar au fost momente, rare ce e drept, când am prins 112-114 Mbps.

Lord_Paul
Junior entuziast
Nu sunt familiarizat cu CellMapper, dar pun aici două capturi. Pare să vadă doar o celulă, Vodafone Ro. Mai jos sunt câteva benzi găsite, dar cu identificativul de "unknown LTE"!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Paul, vezi pe sectiunea Map din meniul hamburger (cele 3 linii din stanga sus). Apoi dai tap pe node id-uri. Ai mai jos niste screenshot-uri care sper sa te ajute.
Client Orange