anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme retea 4G in Timisoara

fabytm
Explorator
In ultima saptamana vitezele 4G+ in Timisoara sunt foarte slabe. Am incercat pe mai multe numere si viteza de download nu trece de 8-10Mbps. In primele secunde ale unui test de viteza ajunge viteza pe la 40-50Mbps dar scade brusc la 8-9Mbps oriunde in oras si la orice nivel de semnal.
Pana saptamana trecuta aveam peste tot in oras macar 40-50Mbps outdoor si media era peste 100Mbps pentru download.
36 Răspunsuri 36

RafaHelper
#StarMember
Salut fabytm, Sunt total de acord cu tine, mai ales in legatura cu testele de viteza. Chiar acum 2 zile am facut acelasi lucru si pe 3G+ viteza mai buna decat pe 4G. Recomandarea mea este sa trimiti aceste teste facand o sesizare in sectiunea Contact, iar departamentul tehnic te va contacta. Parerea mea este ca sunt foarte multe telefoane 4G sau 4G+ conectate la retea, iar reteau 3G nu prea e folosita. Atata timp cat exista trafic oferit de operator de ordinilor zecilor, sutelor sau chiar nelimitat nu te astepta sa ai o viteza foarte buna pentru ca echipamentele nu pot oferi performante mai bune in aceste situatii.

DanielaH
Moderator
@fabytm, mulțumim pentru detalii! Le-am trimis mai departe, împreuna cu sesizarea ta, colegilor de la departamentul tehnic.Te vom contacta după verificări.

RafaHelper
#StarMember
@fabytm sa ne spui si noua ce raspuns ai primit 🙂

Vio73
#StarMember
Și eu sunt curios să vedem, dar cred că e defecțiune pe un echipament zonal (așa cum am spus). Din păcate, se mai întâmplă și sper să se rezolve mai repede!

fabytm
Explorator
@rafa.bloger As fi spus si eu ca e o problema de la incarcarea retelei dar lucrul asta s-a intamplat peste noapte. Spun asta pentru ca zilnic fac teste de viteza. O zi aveam peste tot peste 100Mbps download in tot orasul iar a doua zi ma chinuiam sa scot 10Mbps. E clar ca nu e de la incarcare tocmai din motivul asta, nu trec peste noapte utilizatorii retelei de la telefoane 3G la unele 4G/4G+.

RafaHelper
#StarMember
@fabytm eu nu stiu cum e pe 4G+ ca primesc foarte rar acces, dar pe 4G am observat viteze mici de mai bine de 1 an si maI mari pe 3G+. S-a rezolvat acum, ai primit un raspuns de la tehnic?

fabytm
Explorator
Nu am primit și nu s-a rezolvat încă.

fabytm
Explorator
Giarmata, indoor, la 250m de antena, prima oara nici nu pornea testul 4G, am comutat pe 3G și am obținut viteza foarte buna pentru 3G, înapoi la 4G, primul test nu a mers și la al doilea am obținut mai mica viteza de DL decât pe 3G.

Vio73
#StarMember
Deci e pe mai multe antene problema? Ai mai încercat și prin alte locuri?

Alleycat
Junior
In Timis pe partea cu Otelec nu este semnal mai deloc!

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
@fabytm echipa de măsurători face verificări în zona inițială indicată de tine și revenim cu un răspuns când primim rezultatele

fabytm
Explorator
@Vio73 Da, în majoritatea zonelor e asa. Doar în Lipovei mai prind 200Mbps unde au o celula mica pe un stâlp. @MihaelaC Mulțumesc!

fabytm
Explorator
Zona Garii de Nord, Timisoara cu vizibilitate directa la antena (200m distanta), outdoor. Asta nu e viteza de 4G+.

DanielaH
Moderator
Zona Gării de Nord este inclusă în zonele in care se fac verificările. Vom reveni când primim un răspuns final din partea colegilor care se ocupă de investigare.

DanielaH
Moderator
@fabytm: Avem confirmarea că au fost resetate niște echipamente. Ne poți ajuta, te rog, cu refacerea testelor prin aceleași zone (Gara de Nord, Universitatea Politehnică etc.)? Am observat că testele anterioare de viteza au fost facute pe un server din Cluj Napoca. De data aceasta te rugăm să selectezi manual un server din Timișoara. În cazul în care situația persista, vom avea din nou nevoie de zona si ziua in care s-au facut testele. Te așteptăm cu feedback. Mulțumim!