anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel 6 VoLTE

ThePresident
Junior entuziast
Eu am avut doar telefoane de la Google seria Pixel pentru că sunt foarte reușite. Telefoanele sunt capabile de VoLTE dar pentru asta trebuie să fie înregistrat și telefonul la providerul respectiv. De atâtia ani de când există aceste telefoane se pare că Orange nu s-a ocupat de asta și întrebarea mea e când vor să facă asta. Sau dacă știți o rețea unde sunt înregistrate telefoanele Pixel?
167 Răspunsuri 167

alin7
Junior entuziast

Vodafone Italia este una dintre retelele unde telefoanele Pixel functioneaza fara restrictii si preturile sunt acceptabile. Eu mi am luat un sim prepay de la ei din promotia C'all max la pretul de 30eu si am in roaming in Romania apeluri nelimitate catre Romania si EU si 10 Giga in reteaua 5G. Trebuie sa reincarc la 30 zile cu 20 euro dar pana se hotaraste Google dau banii acestia. Si, fata de varianta trecerii la root, am si update urile lunare si un telefon sigur. Vechiul numar l am trecut pe esim.

AndrSav
Junior entuziast

Iti merge si VoLTE si VoWIFI? Mersi.

alin7
Junior entuziast

Am oprit datele si 2G lasand WiFi. Apelul a functionat. Am pus datele la loc, inclusiv 2G si am scos WiFi.

Am telefonat la 2 cunostinte si s au intimplat urmatoarele: in timpul apelului ele au ramas pe 4G , eu am trecut de la 5G la H+, dar am reusit sa folosesc usor internetul in timpul apelului. Nu stiu daca asta este Volte dar asa am verificat. SIM ul Vodafone Italy este provizionat cu Volte, am verificat la *#*#4636#*#*

AndrSav
Junior entuziast

Daca aveai VoLTE activ ar fi trebuit sa iti ramana si tie pe 4G/LTE in timpul apelului. Daca iti pica pe retele inferioare inseamna ca nu ai VoLTE. 

Cu VoWIFI e mai complicat putin, am vazut pe net ca optiunea de VoWIFI e tot in interiorul operatorului. De exemplu tu daca ai Vodafone IT si Orange RO, pe fiecare ai optiune de VoWIFI, dar pe Orange nu o poti activa. Testul cel mai bun e sa verifici intr-un loc unde nu ai semnal sau e foarte slab daca iti apare un semn asemanator cu semnalul de WIFI in bara de sus. 

Te intrebam fiindca ma gandeam la o varianta sa tin un SIM dintr-o tara suportata doar ca "enabler", dar VoLTE si VoWIFI fiind pe fiecare cartela, daca ma suna cineva pe Orange, tot nu voi avea semnal, VoWIFI fiind doar pe Vodafone IT (cazul tau).

Tot Orange RO trebuie sa faca efortul de a certifica reteaua.

alin7
Junior entuziast

Uite ce am gasit referitor la aceasta situatie in care pare ca am Volte dar apare H+ dat fiind ca interlocutorii erau pe 4G si eu puteam naviga in timp ce vorbeam:

https://qr.ae/pvmLuR

'H' stands for HSPDA (High Speed Downlink Packet Access) higher version of 3G, the speed in this is at least 7.2 mbps or higher. This mode permits you to enjoy the power of internet surfing/downloading or uploading. There is an exception in both 3G and H, a few of persons says that 3G is more powerful than H. Let's have a look what these symbols say: G = 1G (GPRS)
E = EDGE (2.5G)
3G =3G
H (High Speed Downlink Packet Access) = 3.5G (HSPA+), HSPA 14.4 (really just a 3G standard, marketed as 4G)
4G=4G
In order of speed: 4G > H > 3G > E If the signal indicator says H, it won't also say 4G unless the phone is capable of LTE, which this phone is capable

Pana sa apara 5G, 4G-ul avea doar un sinonim: LTE (mai mult sau mai putin echivalent ca viteza. Stiu ca sunt mici diferente, dar, practic, sunt la fel). La cele doua se mai adauga + (4G+ sau LTE+) pentru CA (combinare/agregare de antene pentru combinare/agregare de viteza)

Pe tehnologiile vechi (2 si 3G) denumirile derivate faceau o diferentiere:

- E=2.5G (dar tot tehnologie 2G)

-H=3.5G, H+=3.75G (tin minte ca uneori H+ era considerata 3.9G), dar tot tehnologie 3G

Singurii la care apare 4G in loc de VoLTE sunt telefoanele cu IOs (IPhone). La restul apare (din motive stiute de toti, pe piata telefoanelor inteligente doar IOs si Android mai concureaza, dar si cand erau telefoanele cu Windows) apare VoLTE.

alin7
Junior entuziast

Se  pare ca totusi H+ este chiar mai bun decat 4G:

The Differences Between 4G And H+ (internetpkg.com)

Afirmatia trebuie pusa in context, altfel nu este justificabila. Ca viteze, nu. Ca stabilitate, poate (frecventele 3G penetreaza mai bine decat 4G, dar, pe masura ce 4G preia din spectru, deja nu mai are relevanta daca e 3G sau 4G).

Un context (de la mine la munca): 3G are 4-5/5 linii, 4G 3-4/5 linii (si cu cat intru mai mult in cladire, 4G dispare). In contextul de fata da, 3G e mai bun ca 4G. In "aer liber" situatia se schimba.

alin7
Junior entuziast

In primul link pus de mine la un moment se apune clar ca daca telefonul suporta LTE H+ este 4G. Citez: "If the signal indicator says H, it won't also say 4G unless the phone is capable of LTE, which this phone is capable". In al doilea link se spune clar ca este LTE-A. Citez: "The maximum download speed for 4G is 150 Mbps, whereas the maximum download speed for H+, or LTE-A as it’s also known, ranges from 300 Mbps to 600 Mbps depending on your carrier and location "

alin7
Junior entuziast

Mai vreau sa zic doar ca HD voice functioneaza pentru convorbiri in roaming, verificat cu alarma de la ambulanta la 15m si televizorul la 1 m: nu se auzeau in convorbirea telefonica. Cu castile in schimb se aud zgomotele ambientale in convorbire.

alin7
Junior entuziast

Se pare ca sim ul Vodafone IT costa 15eu pe luna, nu 20eu.

Și care sunt beneficiile? Poți pune un link? Volte și VoWifi funcționează la noi (adică în roaming)? Te rog vino cu detalii. Cu contra oferta pot veni și eu (cu diverși operatori străini). 

alin7
Junior entuziast

Beneficiile sunt reteaua 5G (in total 10G) si convorbiri nelimitate in reteaua RO si UE + 40min spre tari care nu sunt in UE. Am verificat VoWIFI cu datele si 2G oprite si VoLTE. VoLTE l am testat in urmatoarele conditii: pot naviga in timp ce vorbesc, am HD Voice dar imi apare H+ la semnal. Deoarece implementarea VoLTE depinde de fiecare operator las la latitudinea cititorului daca ce am descris se numeste VoLTE sau nu. Dar, fata de ce aveam inainte acum pot naviga in timp ce vorbesc si am HD voice pe call, toate pe cartela italiana in roaming in RO. Daca aveti preturi mai bune la alti operatori occidentali va rog sa le puneti pe forum sa alegem cea mai buna varianta. Poate, spre deosebire de mine, altii vor mai mult internet si mai putine convorbiri.

https://www.usmobile.com/plans

E american si ofera intre 1 si 10GB in roaming gratuit prin eSIM, si preturile, nelimitate, sunt de la 20$. Nu stiu daca ofera si acces la serviciile de voce (si SMS) in roaming. Inainte de pandemie nu oferau acces la antene (confirmat de un prieten care le foloseste reteaua), dar ofereau apel WiFi.

De restul operatorilor (TMobile, Verizon, ATT) ofera toate facilitatile