anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel 6 VoLTE

ThePresident
Junior entuziast
Eu am avut doar telefoane de la Google seria Pixel pentru că sunt foarte reușite. Telefoanele sunt capabile de VoLTE dar pentru asta trebuie să fie înregistrat și telefonul la providerul respectiv. De atâtia ani de când există aceste telefoane se pare că Orange nu s-a ocupat de asta și întrebarea mea e când vor să facă asta. Sau dacă știți o rețea unde sunt înregistrate telefoanele Pixel?
167 Răspunsuri 167

CatalinV93
Începător

@DanielaH: ai cumva vreo informatie noua care sa ne dea sperante? 😁

Acum ca noul model de Pixel e livrat oficial de Amazon in Romania, ma astept sa creasca numarul de utilizatori locali, iar faptul ca nu putem folosi telefoanele asa cum ar trebui e destul de frustrant.

Din păcate, nu. Dar vă promit că revin aici, pe topic, dacă vom avea informații noi.

alin7
Junior entuziast

Din cate am vazut pe site urile de comert tendinta utilizatorilor este de a scapa de telefoanele Google Pixel. Nu cred ca in conditiile date de Google numarul utilizatorilor va creste. Noii cumparatori par sa fie preveniti de restrictiile puse de Google.

Heavyd
Explorator

Nu inteleg incompetenta maxima al Orange romania....

Au tutorial mura in gura, chiar poate sa intrebe si fratii Orange FR cum se face...

Sincer refuz sa mai prelungesc abonamentul.

In caz in care Vodafone face primul pas sa fie simplu sa sar de pe vaporu care se scufunda (Orange Romania)

AndrSav
Junior entuziast

Din pacate, in multe privinte, sunt cartelizati. De ce sa plateasca bani si sa isi ia clientii unii altora cand pot sa nu plateasca nimic si sa isi pastreze clientii. La fel cum isi impart si blocurile ca unici furnizori sa nu poti schimba cand iti maresc abuziv preturile cu "informare" pe pagina a 2-a a facturii (pe care au si nesimtirea sa o considere data informarii - data emiterii facturii, de parca sunt obligat contractual sa citesc factura in ziua emiterii). Mi-au lasat un gust amar in ultimele zile nu datorita cresterii pretului serviciilor (care pana la urma e normal si firesc) ci datorita modului mizer in care au facut asta. 

Am cerut deja rezilierea tuturor abonamentelor pe care le detin la Orange Romania.

product_red
Junior entuziast

@DanielaH ne poti spune daca exista vreo noutate in acest sens?

Macar sa stim daca Orange ia in calcul provizionarea modelelor Google Pixel (incepand cu Pixel 4a 5G si terminand cu Pixel 7) in viitorul apropiat, un termen de implementare aproximativ etc.

Astept cu interes un raspuns, multumesc!

Mi-aș dori să vin cu un răspuns favorabil, dar, din păcate, nu avem noutăți. Așa cum am promis mai sus, vă vom anunța pe topic dacă primim informații noi.

AndrSav
Junior entuziast

Dar cineva de la Orange a dat vreun email/a facut o cerere/a dat un search pe Google despre treaba asta? Sau tu esti singura de la Orange care stii despre subiect, iar singurul loc unde scrii despre subiectul asta este aici pe forum?

@AndrSav, eu sunt moderatorul Comunității Orange. Threadul este urmărit de către colegii noștri care se ocupă de device-uri. Dacă vor avea noutăți despre acest subiect ne vor informa, iar eu, la rândul meu, vă voi anunța aici.

Te asigur ca @DanielaH  transmite mai departe (si chiar daca nu ar face-o, informatiile ajung si la departamentele care se ocupa). Ti-o spun din experienta proprie (una din problemele mele a fost rezolvata telefonic cu departamentul tehnic si erau destul de bine informati asupra problemei [nu mai zic ca au specificat clar de unde au aflat])

AndrSav
Junior entuziast

Problema nu era ca Daniela nu ar transmite mai departe, dar voiam sa intreb daca in spate cineva a miscat un deget sau nu....din ce inteleg avem o discutie cu sute de replies si niste baieti cel mai probabil monitorizeaza threadul.

Cam asta e statusul din ce inteleg....

Ar fi interesant daca unul din "colegii de la device-uri" ar scrie un reply mai mult sau mai putin oficial pentru ca Daniela nu ne poate da decat raspunsuri oficiale din pacate.

@DanielaH oare m-ai putea ajuta cu o statistica? Sunt sigur ca Orange are informatia asta. Cati utilizatori de Google Pixel sunt in Romania, inregistrati pe Orange? Mersi.

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Am expus din nou situația colegilor noștri și revin cu răspunsul lor.

Orange România comercializează produse obținute exclusiv prin canale oficiale, direct de la producător, pe care le validează din punct de vedere tehnic, iar acest lucru este posibil doar daca producătorul este de acord să își comercializeze produsele în România.

Din acest motiv, decizia de a aduce telefoane Google Pixel nu este una unilaterală.

AndrSav
Junior entuziast

Ceau Daniela, multumim de update.

Sunt unele tari care au facut enable la servicii chiar daca nu se numara printre distribuitorii oficiali de telefoane Pixel. Anul trecut erau doar vreo 4 tari in Europa unde se vindeau telefoane Pixel, dar serviciile erau disponibile in vreo 10. Anul asta majoritatea tarilor in care erau serviciile disponibile au inceput sa si comercializeze Pixel oficial.

Eu m-am oferit voluntar sa trimit telefonul la Orange pentru a testa setarile pe care mai apoi sa le trimita la Google pentru implementare network wide, dar Orange nu a fost interesat de oferta. Oferta este inca valabila (pentru colegii de la device-uri 😄 )

Ar fi ideal sa stim ce au facut celelalte 6. Sunt ferm convins ca Alphabet (Google) si-a dat interesul pentru implementarea serviciilor.

Degeaba vrea unul, daca nu vrea si celalalt.

Si vin si cu o intrebare (daca tot vorbim de Pixel, telefonul de casa al Google): de ce lansarea unor servicii in Romania se face intarziat? Android Auto, de exemplu, are abia 2 ani de cand este disponibila, oficial, in Romania. La fel si Google Pay (cam tot 2 ani are). Din moment ce producatorul ne tine printre ultimii (desi avem 15 ani de UE), oare nu este un semnal pentru utilizatori? Inteleg ca vrei (poate as vrea si eu), dar daca Google nu insista, nici eu nu voi fi hotarat. Este, oarecum, o pierdere in 3: si la mine (posibilul utilizator), si la Google (ca nu cumpar Pixel), dar si la Operator (ca este posibil sa nu le mai folosesc serviciile).

PS: pe langa "cererea" pe care Orange va trebui s-o trimita, va mai fi nevoie de:

  • un numar de utilizatori care folosesc Pixel in retea (si nu te amagi daca sunt 100-200, ci ar trebui sa fie cateva mii (poate chiar zeci de mii) de telefoane active pentru a vedea exact cota de piata Pixel in cadrul retelei, respectiv in cadrul telefoanelor din Romania)
  • plata unor taxe (si am rugamintea sa nu avem nestiutori privind taxele de licentiere asupra unor servicii pe care Google le... taxeaza).
  • costurile pe care fiecare parte va trebui sa si le asume (daca stii pe cineva care lucreaza cu marii retaileri din Romania, o sa-ti spuna cate ceva despre "Taxa de raft", "taxa de listare", "taxa de  bagare in seaman", etc pe care Orange va trebui sa le plateasca)

Astea sunt trecute in mare. Negocierile se fac pe cateva luni. Crezi ca Google nu stie unde ii sunt activate telefoanele? Crezi ca nu stie in ce limba sunt setate? Sau in ce tara sunt "regionalizate" pentru diverse tertipuri (pana sa apara Android Auto si la noi, se instalau APK-urile sau se punea telefonul pe alta tara unde era disponibil serviciul)?

Si apropos: Orange a lansat VoLTE si VoWiFi in 2016, an in care Pixel isi facea intrarea. Oare o fi o coincidenta faptul ca in mai bine de 6 ani nu am auzit nimic (in special de la Google)? Apple are magazin oficial (bine, nu 100% oficial, este partener sau magazin autorizat sau cum ii zice), Huawei la fel, Samsung la fel, Sony la fel. Google pauza.

AndrSav
Junior entuziast

E cumva ca oul si gaina. Daca Orange sau Vodafone reusesc sa certifice retelele cu Google, automat numarul telefoanelor Google din reteaua respectiva va creste. In momentul in care numarul de telefoane Google va creste, poate si Google va veni catre piata respectiva prin canale oficiale.

Pana anul trecut erau tari puternic dezvoltate fara sa poata cumpara oficial telefoane Pixel: Austria, Belgia, Olanda, Suedia etc. Deci lipsa prezentei in Romania nu e chiar o surpriza. Poate totusi cu ceva interes din partea operatorilor din Romania si inca 1-2 ani poate o sa avem si noi parte de telefoane Google oficial (fingers crossed).

Lipsa asta de interes a companiilor pentru Romania cred ca vine si din lipsa profitului pe care il poti extrage pe cap de locuitor. Degeaba suntem 17-18mil daca nu cumparam niciodata aplicatii din Google Play/App store, nu faci in-app purchase-uri, etc.