anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel 6 VoLTE

ThePresident
Junior entuziast
Eu am avut doar telefoane de la Google seria Pixel pentru că sunt foarte reușite. Telefoanele sunt capabile de VoLTE dar pentru asta trebuie să fie înregistrat și telefonul la providerul respectiv. De atâtia ani de când există aceste telefoane se pare că Orange nu s-a ocupat de asta și întrebarea mea e când vor să facă asta. Sau dacă știți o rețea unde sunt înregistrate telefoanele Pixel?
167 Răspunsuri 167

Heavyd
Explorator
La lista as mai adauga si Austria! Dar pe Marele Orange nu il intereseaza. Cand suni la serviciul clienti dai de niste amatori care nici nu stiu cu ce se mananca toate povestea si bat cu mandrie din piept dar trebuie sa va functioneze!

arsradu
#StarMember
Da, ar trebui sa functioneze, pentru ca pe partea Orange sunt deja activate. Problema este suportul software. Chestie care tine de Google.
Client Orange

alin7
Junior entuziast
Da , aveti dreptate, sunt mai multe tari. In poza atasata sunt setarile google din septembrie pentru operatori. Tara se poate vedea ca si code, inainte de extensie. Cei care nu s au inteles cu Google sunt in fisierul others care nu are setari pentru 5G si volte. Oare dece Google nu face ca si ceilalti producatori de telefoane adica sa bage in fisiere pb de vreo 100 de linii setarile pentru fiecare operator astfel incat sa mearga pentru toti? Se poate vedea ca pentru alte tari setarile pentru Orange si Vodafone exista.

alin7
Junior entuziast
Spre deosebire de Samsung care isi ia setarile din 574 de fisiere xml si are setari pentru 574 de operatori Google isi ia setarile din 153 de fisiere pb care contin setarile inclusiv 5G si volte pentru 153 de operatori dupa cum se vede si in imaginea din postarea anterioara.

arsradu
#StarMember
Unde anume se regasesc acele setari? Se pot extrage? Daca inseram un Orange RO (cu setarile corespunzatoare, evident), ar trebui sa mearga? Ma gandesc ca probabil mai sunt si alte locuri unde trebuie modificat, dar ar fi interesant de incercat.
Client Orange

alin7
Junior entuziast
Am folosit o masina virtuala Linux Ubuntu 20.04. Pentru a vedea setarile Google am extras imaginea prod.img din arhiva Google si m-am uitat in directorul /etc/CarrierSettings unde sunt pb urile. Pentru a vedea setarile Samsung am extras din arhiva Samsung imaginea system_ext.img si m am uitat in apkul CarrierConfig.apk din directorul /priv-app/CarrierConfig. Imaginea Google foloseste sistemul de fisiere ext4, cea de la Samsung sistemul de fisiere f2fs. Ca sa modificam ceva ne trebuie sursele care au stat la baza compilarilor din imagini. Dar Google, daca ar vrea, ar putea lua setarile de la Samsung pentru ca acestea sunt in clar in xml in arhiva apk. Doar bunavointa sa fie. Chestie de 2 zile de lucru pentru un om.

arsradu
#StarMember
Din cate stiu, setarile sunt deja integrate in codul sursa al AOSP-ului. Nu mi-e foarte clar ce se intampla dupa... Si nu inteleg de ce Google nu ia pur si simplu toti providerii din AOSP.
Client Orange

alin7
Junior entuziast
In AOSP sunt xml uri cu setari, mai putine decat are Samsung si mai multe decat are Google, mai exact 352 :).

alin7
Junior entuziast
Poate asta ne va ajuta cu ceva: https://www.xda-developers.com/google-fi-expands-5g-to-26-new-countries/

AndrSav
Junior entuziast
Atâta timp cât Orange Romania nu incepe certificarea oficială a rețelei cu google pentru a adăuga acele setări oficial in whitelist vorbim degeaba. Iar certificarea respectiva costă zeci de mii de euro, iar noi suntem câteva sute de utilizatori. Probabil nu merita investiția. Interesant Google Fi, dar nu dau 50euro pe lună pentru a avea 5G și Volte. Prefer sa schimb telefonul.... O sa merg la începutul lui octombrie în Germania, sunt curios daca acolo merge 5G, VoLTE și VoWIFI....

alin7
Junior entuziast
Romania este pe lista celor 26 de tari in care se va extinde acoperirea Google Fi 5G(iata lista celor 39 in total): https://support.google.com/fi/answer/6157794#zippy=%2Ccountries-and-regions-where-g-is-available-internationally Cum nu cred ca Google va face o retea noua probabil va folosi operatorii locali. Si atunci, da Doamne, se vor intelege. Citez din stiri: "The big news is 5G coverage expansion, with Google tripling availability from 13 countries to 39"

arsradu
#StarMember
Doamne ajuta! Sa fie!
Client Orange

arsradu
#StarMember
Alin, sper sa nu fie doar in roaming. :))
Client Orange

ThePresident
Junior entuziast
Goolge Fi este propria lor rete de counicare ca si orange nu este ca da liber aici la Orange aceste servici. Speram ca vor da si aceste servicii in curand liber pe tot locul altfel va fii bai. Retelele 3g in cele mai multe tari deja se dezactiveaza si asta va fii si in Romania incurand dar de exemplu la Digi au doar reteaua 3g si 4g unde nu mai poti folosi 2g pentru telefonie

alin7
Junior entuziast
Sunt de acord ca Google Fi este propria lor retea de comunicare dar nu cred ca va fi construita o retea fizica proprie Google Fi in Romania si celelalte 25 de tari ci vor fi folosite antenele si retelele operatorilor locali. citez: "Google has announced that it is expanding its global coverage by adding 26 more countries that will offer 5G cellular service to those that are traveling internationally.". Cred ca nici un operator in afara de Vodafone nu are retele proprii in 26 de tari, dar poate avea roaming in diverse retele pe unde nu dispune de servicii.