anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel 6 VoLTE

ThePresident
Junior entuziast
Eu am avut doar telefoane de la Google seria Pixel pentru că sunt foarte reușite. Telefoanele sunt capabile de VoLTE dar pentru asta trebuie să fie înregistrat și telefonul la providerul respectiv. De atâtia ani de când există aceste telefoane se pare că Orange nu s-a ocupat de asta și întrebarea mea e când vor să facă asta. Sau dacă știți o rețea unde sunt înregistrate telefoanele Pixel?
167 Răspunsuri 167

ThePresident
Junior entuziast
Ok și cum ziceam, în updat-ul din Iunie la android 12 ce este acum oficial ieșit și nu beta au activat pentru toate rețelele din USA VoLTE și au zis că vor face asta acuma așa început pentru toate rețelele de pe glob

AndrSav
Junior entuziast
Eu am fost zilele trecute în Praga și când sunam, îmi intra 2G, acel E. Se auzea oribil, ca acum 10 ani.... Sper să dea drumul și în restul lumii, măcar la VoLTE și VoWIFI....

ThePresident
Junior entuziast
Da pentru că în țările mai dezvoltate ca Germania, Franța USA etc. Serviciile de 3g sunt dezactivate și dacă nu ai VoLTE practic telefonezi prin 2g care e din anii 90

AndrSav
Junior entuziast
Ai de c***l nostru.... @Orange, certificați rețeaua cu Google că o să ajungeți să angajați centraliste să conecteze cablurile de la unul la altul Când suni de pe un Pixel durează 5 min până începe să sune la capătul celălalt

product_red
Junior entuziast
Exista vreo noutate in acest sens @DanielaH? Iata aici un exemplu concret unde un operator ce NU VINDE OFICIAL TERMINALELE GOOGLE PIXEL solicita catre Google sa aprobe profilul IMS pentru a fi inregistrat pe telefoanele Google Pixel (Atentie, este valabil pentru toate modelele, nu doar pt. terminalele 6/6 Pro): https://issuetracker.google.com/issues/237308371 Deci se poate daca se doreste. Tot ce trebuie facut este ca un reprezentat Orange sa urmeze aceeasi procedura (de pe un cont de email corporate Orange, bineinteles), iar Google preia solicitarea si o aproba ulterior. Ce spuneti stimabili reprezentati Orange? Tineti cont de feedback-ul clientilor si va aliniati in rand cu lumea civilizata?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Orange RO are deja setarile de IMS in apns-full-config.xml (carrier_id = "1011"). https://android.googlesource.com/device/sample/+/master/etc/apns-full-conf.xml Si evident ca le are. Altfel cum ar putea sa ofere serviciile astea pe alte device-uri cu Android? AOSP nu inseamna doar Pixel. Deci tind sa cred ca problema e in alta parte.
Client Orange

DanielaH
Moderator
Așa cum am promis, dacă vom primi informații noi, vom anunța și aici.

alin7
Junior entuziast
Dupa o documentare de o saptamana , cautat in sursele android 13 am ajuns la concluzia ca problema e la Google, nu la operatori. 5G este suportat din punct de vedere hardware, telefonul suportă toate benzile 4g/5g utilizate la noi. Problema incompatibilității stă în software, Google trebuie sa facă whitelist telefonului să funcționeze pe 5g și în altă regiune unde nu a fost lansat. Dacă faci Root telefonului și adaugi o linie in build. Prop funcționează fără probleme volte/vowifi și 5g.

Valentin_123
Începător
Ai Root pe pixel 6 pro?

alin7
Junior entuziast
Am avut root pe pixel 6 dar nu au functionat aplicatiile bancare asa ca am pus la loc imaginea de la Google.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Alin, mersi de update. Ce anume trebuie adaugat in build.prop? Un link ceva? Banuiesc ca nu se poate face root, modificat, unroot, si sa se pastreze modificarile, nu? Ca sa scapi de root (dar din pacate nu cred ca si de bootloader unlocked), solutia ar fi sa faci tu un custom ROM cu linia respectiva adaugata by default. Dar nu stiu daca mai poti sa faci relock bootloader pentru payments dupa aia. Probabil ca nu… Adica poti, ca nu te tine nimeni. Dar e posibil sa nu mai booteze telefonul. Asa ca nu incerca. :))
Client Orange

alin7
Junior entuziast
Nu se poate face unroot si sa se pastreze modificarile. Oameni din lumea intreaga, din Brazilia,Chile, Peru, Arabia Saudita, Israel, Grecia, Cehia, Romania, Mexic injura Google pe forumuri. Ar trebui sa mergeti la vanzarile online de telefoane Google si sa puneti review uri sa stie lumea ce cumpara.

Heavyd
Explorator
@alin Conform marele google, Marele Orange romania ar trebui sa miste fundu lenes si sa ceara modificatea build.prop-ului dar Orange romania nu il intereseaza de noi. Nici nu au viinta sa ne sustine in acest topic.... Niciodata nu sau bagat sa zica ceva!

alin7
Junior entuziast
Singurele tari in care Google lanseaza oficial telefoane (si unde vor functiona 5G si Volte) sunt: SUA, Canada, Germania, UK, Irlanda, Franta, Italia, Spania, Japonia, Australia, Singapore, Taiwan si mai nou India. In restul tarilor, Doamne ajuta desi se vand telefoane si acolo. Singurii care au mai facut ce face Google acum au fost Apple dar procentul de vanzari IPhone este cu mult peste procentul de vanzari telefoane Google si probabil operatorii s au conformat. Sincer, eu am cumparat telefonul Google pentru update uri dar mai nou si alte companii le furnizeaza si au telefoane la preturi mai bune si pe viitor probabil ma voi reorienta tot spre un telefon Android dar nu neaparat Google. In ce priveste Orange nu cred ca are vreo vina dupa cum nici Vodafone sau alti operatori nu au: telefonul functioneaza 5G si cu Volte in 13 tari din cele 195 care exista.

product_red
Junior entuziast
@alin7 exista tari unde functioneaza 5G/VoLTE/VoWiFi fara ca terminalele sa fie vandute oficial acolo, de exemplu: Suedia, Norvegia, Danemarca, Olanda si mai nou si Polonia (t-mobile si play). Asta indica ca operatorii din tari "nesuportate oficial" pot face demersuri pentru a debloca aceste functii.