anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pixel 6 VoLTE

ThePresident
Junior entuziast
Eu am avut doar telefoane de la Google seria Pixel pentru că sunt foarte reușite. Telefoanele sunt capabile de VoLTE dar pentru asta trebuie să fie înregistrat și telefonul la providerul respectiv. De atâtia ani de când există aceste telefoane se pare că Orange nu s-a ocupat de asta și întrebarea mea e când vor să facă asta. Sau dacă știți o rețea unde sunt înregistrate telefoanele Pixel?
167 Răspunsuri 167

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Pe ce operatori? Momentan nu mai am niciun beta instalat, deci nu pot sa confirm. Dar…cu experienta de pana acum, putin probabil sa mearga.

Client Orange

Cosmote in Grecia, Kuwait nu stiu.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Cosmote cred ca e pe acelasi sistem ca si T-mobile, aka Telekom. Adica folosesc setari globale. Nu stiu daca a fost adaugat suport specific pentru ei... Se poate sa gresesc.

Client Orange

Heavyd
Explorator

Probabil operatiri din Kuwait si Grecia nu sunt hateri ca Orange Romania!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

:))) Nu e nimeni hater! Problema e la Google, nu la Orange. Ai vazut ca odata activat suportul in telefon, se activeaza si serviciile. De ce crezi? Pentru ca, pe partea operatorului, ai deja suport. Tot ce trebuie este ca si telefonul sa detecteze acel operator ca fiind "suportat". Atata tot. Odata ce se aliniaza toate chestiile astea, serviciile se activeaza automat.

Acuma, daca te referi la faptul ca inca nu stim cine la cine trebuie sa vina cu "ploconul" ca sa se implementeze suportul pe partea de soft, aici ai dreptate. Dar nu cred ca se pune problema de hate. In cel mai rau caz, e o problema de business.

Client Orange

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Salut!

Uhm...nu vreau sa sar la concluzii (inca), dar...am instalat ieri Android 14 pe Pixel 6 si....am suport NATIV pentru VoLTE si VoWIFI (probabil si 5G, dar nu am cum sa testez partea asta)...pe Vodafone. Dar banuiesc ca se va adauga si pentru ceilalti operatori, in curand. Sper! Va anunt daca apare cumva suport si pentru Orange.

Scratch that! E posibil sa fie tot de la patch-ul non-root. Deci, inca nu va puneti pe instalat! Decat daca vreti sa testati si voi.

Revin cu detalii.

Client Orange

Ca sa instalez și eu vesiunea de android 14 beta trebe doar sa ma inscriu in programul beta?

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Nu cred ca iti apare ca OTA update. Eu cel putin nu l-am instalat din OTA. L-am instalat cu factory image din flash.android.com (de pe un Chrome sau Chromium-based browser). 

Dar fa-ti backup, pentru ca iti va sterge datele! Si o sa vrea si bootloader unlock + relock. Nu stiu de ce. Pana la urma, nu mergi inapoi... Dar...daca nu ai o problema cu asta, de retinut ca o sa stearga datele.

De asemenea, Google Wallet (mai exact NFC payments) nu pare sa mearga in versiunea asta (posibil din cauza ca e inca primul Beta, si nu public). Deci, atentie!

Dar daca inca vrei sa-l instalezi, in afara de ce am scris mai sus, nu am descoperit alte probleme. Dar cum ziceam, fa-ti un backup, pentru ca cel mai probabil o sa-ti stearga datele.

Incearca intai doar adaugand device-ul in programul beta, si da-i din System Updater. Daaar...fiind primul beta, si Developer Preview...e posibil sa nu fie inca accesibil publicului. Deci, nu cred ca o sa mearga cu update. Dar..incearca. 🙂 Daca merge, anunta-ma si pe mine, sa ma pot oftica, pentru ca eu am mers pe varianta "manuala", si a trebuit sa refac setarile aplicatiilor. Nu a fost asa o mare problema, daaar...in functie de ce aplicatii folosesti, s-ar putea sa fie un inconvenient.

Client Orange

"Ești singura parte responsabilă pentru orice eroare, defect, daună sau defectare cauzată de o astfel de utilizare, inclusiv defectarea oricărui dispozitiv sau pierderea datelor." - citez google. Ma face sa pun frana 😐

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da, stai asa ca s-ar putea sa nu fie cum am crezut. Cred ca patch-ul acela non-root are un efect mai mult sau mai putin permanent pe versiunea asta de Android.

Initial am incercat pe Voda RO, am dezinstalat aplicatiile, si inca merge... Asta m-a indus in eroare, crezand ca Google a adaugat suport nativ. Dar...nu mai sunt atat de sigur.

Asa ca am incercat si Orange...si...acelasi lucru! Adica nu merge initial, setezi Shizuku si Pixel IMS app, dupa care, pentru un motiv anume, continua sa mearga (setarile sunt si ele disponibile in Settings), si dupa ce le dezinstalezi.

Revin cu detalii. Deci, momentan, nu te pune pe instalat!

Client Orange

S-ar putea să fie ceva similar cu ce a făcut Digi cu IPhone și Volte: prima data s-a activat în programul beta (cred ca la IOs 14), iar la versiunea finala era perfect funcțional. Probabil setările au fost incluse pentru Android 14 pentru testare.

PS: poate e ceva cu 14...

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da, pai...ma gandesc ca poate n-o sa se opreasca la Vodafone. Banuiesc ca o sa adauge (probabil in update-urile urmatoare) suport si pentru Orange. Cel putin asa ar avea sens. Dar...momentan, in DP1, nu pare sa mearga.

Client Orange

Eu sper totusi ca e ceva cu acel 13 QPR2, care am inteles ca e beta-ul pentru Pixel Feature Drop si teoretic ar trebui sa vina luna viitoare.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da, e posibil sa fi inceput deja cu acel Beta. Eu nu cred ca l-am avut... Am avut un beta, dar nu mai stiu daca era asta sau nu. Dar, important e ca au inceput sa adauge suport. Si, cum ziceam si mai devreme, nu vad de ce s-ar opri la Vodafone. N-ar avea sens. Deci, banuiesc ca in curand o sa aiba suport nativ si pentru Orange. Setarile sunt deja acolo. Trebuie doar sa le si foloseasca. :))

Client Orange

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Da, deci cred ca m-am grabit cu concluziile... Imi pare rau.

Deci se pare ca aceeasi functionalitate ar trebui sa fie si pe Android 13. Cu toate ca, pentru un motiv anume, la mine trebuia sa reactivez Shizuku ca sa mearga din nou. Se pare ca nu asa ar trebui sa mearga. Posibil sa fie doar in versiunea pe care o aveam eu in momentul ala (descarcata de pe Play Store), acum am instalat de pe github, si e o versiune mai nou, sau...altceva.

Acum pare sa ramana activat, inclusiv dupa ce schimbi SIM-urile intre ele (atata timp cat ai activat VoLTE si VoWIFI pe amandoua). Cat tine minunea...? Nu stiu. Posibil pana la urmatorul update, cand va trebui sa reactivezi Shizuku si sa reaplici patch-ul. Dar e o chestie de 10-20 secunde maxim.

Deci, daca vrei sa instalezi Android 14, nicio problema. Dar nu pare sa aiba vreun efect asupra serviciilor astora (nici in bine nici in rau).

Client Orange