anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Lipsa respect din partea Orange Romania

UnOarecare
Junior
De curând am achiziționat o casa intr-o zona dens populata al unui oraș. Ce sa vezi, zona nu are semnal orange, poate prin noroc sa prinzi o linie. Am încercat sa găsesc o rezolvare cu cei de la Orange. După 21 de ani în rețea aceștia mi-au dat de ales. Sa renunț la abonament ( deși suntem sub contract) sau sa închiriez de la ei un amplificator de semnal. Pe harta ei "au semnal".
O firma care a ajuns sa-si bata joc de clienți cu o indiferenta de neimaginat. Cat credeți sa o sa mai supraviețuiti în ritmul asta ?
Nesimțire și indiferență de neimaginat.
8 Răspunsuri 8

DanielaH
Moderator
Salut! Bun venit în Comunitate! Îmi pare foarte rău pentru situația pe care ne-ai descris-o și îți mulțumim pentru sesizare. Este vorba despre semnalul indoor/ outdoor sau ambele? În ce localitate ești? Este o situație punctuală sau sunt și alți utilizatori care se confruntă cu aceeași problemă în localitatea respectivă?

UnOarecare
Junior
Situația este indoor/outdoor. Localitate este Cisnadie, cartierul Arhitectilor. Situația respectiva este pe o suprafață foarte mare care înseamnă cel puțin câteva zeci de case.

Trixen_old
Cunoscător
Salut! Imi pare rau pentru problemele pe care le intampini. Eu am ajuns, in timp, intr-o situatie similara: cand m-am mutat in zona semnalul era decent, insa au rasarit in jurul meu blocuri in toate partile si abia mai am putin semnal in afara casei - situatia e marginal mai buna putin cu Vodafone, insa in casa nu pot purta o convorbire telefonica (am trecut fortat inclusiv pe 2G si pe 3G, iar situatia e similara). Din fericire, am internet prin fibra (am trei furnizori cu fibra prin fata casei si servicii instalate de la doi dintre ei). Asta a fost si rezolvarea - internet prin fibra, telefoane care suporta Voice over WiFi (nu toate telefoanele care suporta apar si pe site-ul Orange; din fericire ale mele merg pur si simplu) si asta este. Totusi, am incercat sa imi cumpar telefoanele la liber, nu de la Orange. Clar nu e o rezolvare ideala, dar un amplificator ma costa si am invatat sa ma descurc fara acela. Imi merge partea de telefonie, insa la drept vorbind oricum de internet ma doare mai tare. Acelasi lucru l-am facut si pe langa Craiova, la tara: fibra de la Digi, ca semnal Orange sau Vodafone am doar in varful ciresului din fundul curtii - la propriu, nu glumesc :) Din ce discutam cu un prieten care lucreaza in cercetare/dezvoltare retele 5G, in functie de configuratie si pe masura ce se adopta tehnologia (atat instalarea punctelor radio propriu-zise cat si trecerea la telefoane 5G), ar trebui sa se mai rezolve din aceste "gauri" de acoperire.

FLo1
#StarMember
@UnOarecare: Nu te aștepta la miracole. Te adaptezi sau cedezi. Eu unul am ales. Pentru că atunci când acolo unde Orange își arată "mușchii 5G-ului" iar în outdoor nu ai nici 4G, iar indoor abia pe la geamuri o fărâmă de EDGE, cu recomandarea să te urci în copac pentru un semnal mai bun.....înseamnă că decizia e la tine. Succes în alegerea făcută. Nu contează numele furnizorului și cât plătești atât timp cât semnalul și serviciile sunt ireproșabile. Sfat: fii cu un pas înaintea lor. Degeaba aștepți să se trezească furnizorul. Pe banii tăi doarme.

X7
Junior
Am exact aceeași problema în București, sector 3. Am ajus să stau cu telefonul în airplane mode pentru că dacă îl las cu modulul GSM pornit stă permanent în high power mode și omoară bateria. Exact aceleași răspunsuri, printre care și tupeul să închiriez eu booster de semnal. Bătaie de joc, ar trebui să pună antene în locațiile afectate de așa ceva. Ce sa mai zicem de semnal 5G?

UnOarecare
Junior
E o rușine. Pot sa înțeleg problemele tehnice (care se rezolva intr-un final )dar nesimțirea și indiferenta de a te ajuta sunt de neimaginat. O sa caut niște adrese și numere de contact de prin Franța sa vedem dacă și ei sunt de acord ca nu mai au nevoie de prea mulți clienți.

Sorinu
Junior entuziast
@UnOarecare zi-mi un operator care are semnal mai bun indoor in Cartierul Arhitectilor.... Acolo toata lumea vrea servicii cat mai bune dar nimeni nu vrea sa aiba vre-un pilon de telefonie prin apropiere. Cunosc o situatie in care un operator a gasit cu greu un spatiu pe care sa ridice pilonul dar trebuia sa obtina acorduri de la toti locatarii pe o raza de 200 de m din jurul acestei zone...ghici ce: foarte multi oameni nu au vrut sa semneze. Fara pilon intr-o zona cat mai apropiata de cartierul arhitectilor nu ai cum sa oferi semnal ok in tot cartierul. Iar chestia cu amplificatorul de semnal e frectie la piciorul de lemn, o sa ai semnal mai bun poate in casa si in jurul locuintei dar pe o zona destul de mica....

UnOarecare
Junior
@Sorinu , nu am spus nimic de indoor. Semnalul e o problema pe zona mare outdor. Nici măcar la 200 m de casa nu ai semnal afara încât sa poți avea o convorbire telefonica decenta. Cat despre amplificatoarele de semnal , sunt interzise !