anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

in Minisul de sus, jud Arad pe cand acoperire 5G?

Laviniqq22
Junior
 
1 Soluţie acceptată‚

Salut,

Am luat legatura cu colegii nostri din departamentul Tehnic pentru mai multe informatii. In luna decembrie 2022 a fost adaugat 4G in zona semnalata. Din pacate, nu avem anuntate planuri de extindere in 5G in acest moment. Suntem aici daca ajutorul nostru va mai fi util.

Vizualizare soluţie în postul original

13 Răspunsuri 13

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu știu dacă vei afla răspunsul exact la această întrebare, dar eu cred că se vor pune pe treabă la greu, mai ales că au achiziționat la licitația din noiembrie cel mai mult spectru, atât pentru rural ( în banda de 700 Mhz), cât și pentru download ( 1500 Mhz), toată banda, dar și în 3400-3800 Mhz , pentru viteze foarte mari, dar ultimul va avea drept de exploatare din anul 2026.

În concluzie, eu cred că în următorii ani, Orange se va pune serios pe treabă legat de extinderea 5g, atât în rural, cât și în urban, unde deja o face mai mult decât concurența.

 

Multumesc Vio73!

 

Cu mare plăcere! Toți așteptăm cu interes!

And04
Cunoscător certificat

Salutare, @Laviniqq22 

Nu iti pot raspunde concret la intrebare insa daca doresti sa afli mai multe detalii in legatura cu acoperirea 5G din zona ta, poti lua legatura cu un operator care iti poate oferi mai multe informatii. Poti face acest lucru sunand la numărul 300 (apel gratuit pentru clientii abonati din reteaua Orange) si la numărul 0374.30.03.00 (apel cu tarif normal) sau poti discuta folosind chatul Djingo disponibil la adresa: https://www.orange.ro/servicii/chatbot/

 

Multumesc!

Am intrebat dar, e destul de dificil si mai dureaza o vreme, probabil.

Salut,

Am luat legatura cu colegii nostri din departamentul Tehnic pentru mai multe informatii. In luna decembrie 2022 a fost adaugat 4G in zona semnalata. Din pacate, nu avem anuntate planuri de extindere in 5G in acest moment. Suntem aici daca ajutorul nostru va mai fi util.

arsradu
#StarMember

Salut,

Foarte frumoasa zona acolo. Cu toate astea, acoperirea 5G cred ca se va extinde si in mediul rural abia dupa ce se finalizeaza acoperirea in urban. Termen estimativ, eu zic cel putin 2-3 ani.

Multumesc! Ma gandesc ca mai dureaza...daca am avea semnal bun am putea lucra in telemunca din zona aceea superba.

Semnal bun nu inseamna neaparat 5G. 🙂 Cele doua nu sunt legate una de alta. Ba mai mult, 5G-ul are acoperire mult mai mica decat 4G-ul, si are nevoie de mult mai multe (si mai dese) antene, pentru aceeasi arie.

Oricum, pentru telemunca, ideal este nu un internet pe 4G/5G, ci mai degraba unul fix, pe fibra. E mult mai de incredere.

Momentan , nu se poate nici suna intotdeauna...ce mai vorbim de altele...

 

Dacă pun în benzile 700 și 1500, o să fie și acoperire destul de ok, chiar mai bună decât pe 4g.

Pololica
Maestru certificat

Intrucat licitatiile pentru licentele 5G s-au terminat de curand, as zice ca abia la anul ar trebui sa incepem sa vedem ceva miscare.

Oricum, ca idee (momentan o tratez mai mult ca zvon in piata decat un anunt oficial): se are in plan tragerea pe dreapta in urmatorii 7 ani a 3G (pana in 2025) si 2G (pana in 2030), de aici si presupunerea ca 5G va incepe sa fie instalat (poate mai accelerat) pe masura ce antenele 3G si (ulterior) 2G vor fi schimbate.

Doamne ajuta!