anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Functia de apel wifi si problemele cu reteaua

imch
Cunoscător certificat
Am urmatoarea situatie: cand ma aflu in aria de acoperire a unei retele wifi (in special la serviciu si acasa), telefonul meu intra automat pe "apel wifi". Problema este ca, de multe ori, la munca, desi telefonul apare conectat la wifi, in realitate reteaua are probleme si nu am realmente conexiune la Internet. Cand imi dau seama de asta inchid wifi si raman pe date mobile. DAR, mai multe persoane mi-au spus ca nu au putut da de mine, ma suna si le intra automat mesageria. Asta s-a intamplat in zile diferite, in momente diferite cand eu nu vorbeam la telefon. Exista posibilitatea sa fie vreo legatura intre conexiunea proasta la internet si faptul ca practic nu mai exist in retea? Pot ocoli asta? Pot activa si dezactiva apelul wifi cand vreau? (a se mentiona ca telefonul a fost resoftat acum 3 saptamani- o luna). Multumesc!
1 Soluţie acceptată‚

mariussruben89
Explorator entuziast
Prin simplu fapt, daca dai restart sau mod avion la telefon si redai inapoi functia de semnal la telefon, vei vedea ca se va putea refolosi retea apel wifi. Iar clar, cu cat esti mai distanțat de router, modem wifi, clar ca nu mai este aceeasi calitate si sunet, ceea ce îți recomand, cand părăsești zona cu wifi, sa inchizi wifi, ca sa ai semnal la telefon, sa nu mai apară acest bruiaj al semnalului, iar pe urma perioada aceea sa nu poti fi contactat, sa iti intre mesageria. Iti zic ca asa procedez si eu, din propria experienta, am testat si am vazut, care era problema.

Vizualizare soluţie în postul original

23 Răspunsuri 23

Jay
Campion certificat
Cu siguranta poti activa si dezactiva apelul wi-fi cand vrei, dar, nu inteleg legatura dintre dezactivare wi-fi si faptul ca nu mai poti fi gasita la telefon.. din punctul meu de vedere, la dezactivarea wi-fi ar trebui sa se mute si telefonul automat pe apel normal.. Probabil trebuie sa faci tu totusi dezactivarea pentru apel wi-fi, ca sa nu mai intampini problema asta..

Vio73
#StarMember
Poți să încerci să dezactivezi/reactivezi funcția sau dai un restart la telefon. De regulă, a doua variantă poate fi mai utilă. Succes!

imch
Cunoscător certificat
Jay, logica mea este urmatoarea (si intrebarea este inclusiv daca logica este corecta): cum apelarea se face prin wifi, telefonul considera ca este conectat la o retea wifi dar reteaua nu are „iesire” spre internet, apelarea nu mai este posibila si, in consecinta, nici nu pot fi apelata. Nu am avut problema asta decat cand eram la birou, niciodata acasa. De aceea ma gandesc ca exista o legatura cauza-efect intre cele doua. Dar cum nu ma pricep suficient de bine la tehnica, intreb si eu comunitatea daca concluzia trasa de mine are vreo urma de legatura cu realitatea si, daca da, ce ar fi mai bine sa fac.

Razvan
#StarMember
Ce telefon ai? Functia apel wifi o utilizez de obiei in zonele cu semnal deficitar indoor de la orange (inclusiv in Bucuresti), in rest folosesc doar Volte, 3G/2G. O calitate slaba a vocii pe vo-wifi se datoreaza in principal ecranarii si a distantei mari fata de router care emite, undele se reduc dupa unul/doi pereti, deja vocea se aude cu galgaieli.

imch
Cunoscător certificat
Vio73 problema este mai mult sau mai putin recurenta, in sensul in care am intampinat-o de cel putin 3 ori, in 3 zile diferite cu 3 apelanti diferiti (de care stiu, pentru ca au sunat alte persoane din anturajul meu pentru a lua legatura cu mine, cine stie cati or mai fi de care nu am aflat). Intrebarea mea este daca ar putea fi corecta concluzia pe care am tras-o. Pentru ca, daca da, nu mai activez wifi-ul la birou in lipsa unei alte solutii.

Jay
Campion certificat
imch, nici eu nu sunt tocmai prietena cu partea tehnica, dar, din punctul meu de vedere, are logica ce spui, din moment ce numai la serviciu ti se intampla si semnalul wi-fi este slab acolo..

imch
Cunoscător certificat
Razvan: am Huawei Mate 10 Pro. M-am mai razboit eu cu Emui-ul 9.0.0.197 (tot pe chestii de acces la retea), dar s-au rezolvat problemele acelea. Nu am probleme de calitate a vocii, problema mea e ca nu exist cu totul, deci nu ajung sa analizez calitatea. Si mai nasol este ca nu stiu cand pot fi gasita si cand nu, telefonul imi afiseaza ca am wifi, dar daca incerc sa intru pe FB, de exemplu, abia atunci vad ca nu am efectiv semnal de Internet. Repet, asta este problema retelei wifi de la munca. In plus, pana acum am lasat telefonul sa faca ce vrea cand vine vorba de Volte sau Vo-wifi :-).

Alex_G_
Cunoscător
Ai încercat același lucru și pe o alta rețea wi-fi? Sa vezi dacă se întâmpla la fel sau dacă este doar o problema a wi-fi-ului de la munca?

imch
Cunoscător certificat
Alex G. Nu am incercat „cu titlul de incercare”, dar, acasa fiind, nu am primit plangeri ca as fi fost cautata si nu as fi fost gasita. Nu pot sa bag mana in foc ca nu s-a intamplat, insa.

Miha_Z
#StarMember
Si eu iti recomand tot restartarea mobilului si eventual daca ai alta retea wi-fi sa te conectezi la ea.

Alex_G_
Cunoscător

Ar fi bine sa faci totuși și un test, ceva cu titlul “de încercare” sa vezi dacă se întâmpla la fel. Încearcă o alta rețea wifi in afara de cea de acasă și roagă pe cineva sa te contacteze in acel timp ca sa vezi ce se întâmpla. Este posibil sa fie o problema doar cu rețeaua de la munca.

 

De cele mai multe ori o resetare a telefonului face minuni nebănuite, însă spui ca deja ai încercat asta și s-a întâmplat la fel. Eu mai aveam probleme cu rețeaua odată la ceva timp, rămâneam fără semnal la internet și când sunam la relații cu clienții imi spuneau din start dacă am dat un restart și sa văd după ce se întâmpla și funcționa de fiecare data, însă mereu uit sa iau mai întâi in calcul și opțiunea asta.

Vio73
#StarMember
@imch, Dezactivezi funcția și vezi ce face. Nu trebuie s-o folosești dacă ai semnal, pentru că automat nu mai are rost. Ai semnal gsm în locația respectivă?

imch
Cunoscător certificat
Am semnal GSM, dar ma asteptam sa sara automat pe GSM daca are probleme cu reteaua wifi... O sa incerc sa vad cum functioneaza asa. Astept sa prind un moment in care iar nu da cineva de mine, pentru a ma asigura ca functioneaza. Multam de sugestie.(ca fapt divers, functia s-a activat automat, cu de la ea putere si eu nu m-am gandit sa ii spun nu)

Vio73
#StarMember
Trebuie s-o dezactivezi, pentru că ea e valabilă doar când nu ai semnal.