anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Extindere acoperire retea mobila Orange in Tomnatic, Timis

Anonim
Neaplicabil
Suntem in anul de glorie 2022, am trecut deja de jumatatea lui chiar, iar pe DN6 dintre Sannicolau Mare - Timisoara inca exista o localitate care nu beneficiaza de nici macar un site Orange/Vodafone.
Aceasta se numeste Tomnatic. N-o fi vreo metropola, dar nu cred ca e normal ca o localitate cu peste 3.000 locuitori sa n-aiba acces la servicii. Gaura de semnal de aici se traduce si intr-o alta gaura de semnal pe DN6, ca nu bate niciun alt sector in zona respectiva sa acopere. Cel mult ai semnal prin exterior si asta depinde de pozitionare.
In aceasta localitate singurul operator care a montat niste antene sunt tocmai cei de la Digi Mobil, cum de altfel astia au reusit sa puna antene in cam fiecare localitate.
Orange pe cand, oare? As vrea ca subiectul acesta sa ajunga la cei din departamentul RF si sa se si faca ceva.
Pe DC9, spre intrarea in Tomnatic exista chiar si un pilon care nu a mai ajuns sa fie folosit deloc, din cate am inteles si daca retin bine ar apartine Telekom-ului. Si are deja cativa ani buni de cand e montat. Locatia lui e buna, de acolo cu trei sectoare acoperi lejer si localitatea si DN-ul, ca sa il iau ca reper si sa nu fac referire la un site nou de la zero...
Avand in vedere ca va share-uiti locatiile si chiar si echipamentele (in anumite zone) impreuna cu Vodafone (si viceversa), eu zic ca sigur se poate face ceva.
23 Răspunsuri 23

FLo1
#StarMember
Pentru că Digi poate. Pentru că rețeaua numărul unu nu dă 2 paralele pe "3000" de țărani care nu stiu folosi serviciile de date, nu consumă trafic suplimentar, iar serviciile de voce sunt utilizate ocazional. Se poartă și la alții, precum Vodafone, că doar au același aluat.

Anonim
Neaplicabil
Cam neplacut sa vezi ca la altii care au cele mai mici tarife au retea pe unde nu te astepti si astialalti nimic. La Cenad s-a pus 4G dupa ani buni, era necesar, felicitari. Dar mai sunt si alte locatii care necesita acoperire 4G. As mai putea numi si Beba Veche, spre iesirea din tara. Langa Cherestur e un turn Telekom unde exista si ORO/VDF. dar doar cu 2G si 3G. Telekom emite 4G+ de acolo... Asta dupa mai bine de 20 ani de cand exista servicii mobile si in RO...

Anonim
Neaplicabil
Apropo, inca o chestie. In localitatea Vizejdia, unde erau in 2011 aproximativ 325 locuitori ce sa vezi? Au ''rasarit'' antene Digi. Da, intr-un mini sat cu doar cateva sute de locuitori au pus si acolo. Restul? Evident ca nimic.

Vio73
#StarMember
Din păcate, am văzut și prin apropierea mea o situație asemănătoare, unde Digi au semnal, iar de la Orange mi s-a spus că e vorba de costuri. E vorba de Șelaru ( DB), cu satele adiacente. Sunt curios ce vor face când nu vor mai putea folosi echipamentele de la Huawei și vor fi nevoiți să-și micșoreze aria de acoperire cu echipamente de la Ericsson, Nokia, Samsung sau ce o mai fi!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Chiar zilele trecute am fost un pic plecat prin tara, si am fost dezamagit de cate localitati nu au semnal DELOC pe Orange. DELOC. 0. Nimic. Vodafone avea semnal. Orange nu. Cateva exemple: Localitatea Nadrag Localitatea Inelet Localitatea Doman (pe harta apare ca si cand ar avea acoperire 2G, ceea ce oricum e ca si cand n-ar fi). In realitate, 0 semnal. Obiectivele Ochiul Beiului, Cascada Beusnita si tot drumul pana la ele (pe harta apare semnal 3G+), in realitate semnal 0. Nici macar 1G. Obiectivul Lacul Buhui. Superb. Dar...fara semnal. As zice ca "Reteaua nr 1" are nevoie de niste upgrades. O fi numarul 1 in orasele mari. Dar cum ai iesit de acolo, incep sa apara si problemele. Si ar trebui actualizata harta, pentru ca e departe de adevar. Si cine o ia de buna, si o sa-si bazeze calatoria pe ce scrie acolo, o sa aiba o surpriza. Si nu una placuta. Eu unul sunt nevoit sa-mi iau si un Vodafone de backup. Pentru ca nu se stie niciodata cand raman fara semnal intr-o zona "cu semnal". Si daca o tine tot asa, si vad ca de fapt am mai mult semnal pe Vodafone decat pe Orange, atunci cand am nevoie, incep sa ma gandesc serios daca nu cumva am facut o greseala cand am trecut pe Orange.
Client Orange

Anonim
Neaplicabil
La Nadrag iti pica fata daca iti spun cine a pus 4G+. 🙂 Tocmai Telekom, au un site in vaaaaarf si acopera de acolo. Digi au si ei site, evident... Restul nimic. La Inelet ai site Digi si atat. La Doman stii deja raspunsul, cele mai apropiate antene sunt tot de Digi.

Vio73
#StarMember
Din ce in ce mai dezamăgit de zone unde era semnal ok și viteze decente, iar acum abia se târâie, iar ei nu mișcă nimic. Ăia de la Digi aproape că au montat peste tot antene din alea mici, dar se vede bunăvoință!

Anonim
Neaplicabil
Cineva din Orange cu un raspuns la situatia semnalata? Nimeni nimic?

DanielaH
Moderator
@simple_dreams, am întrebat colegii dacă există planuri de densificare în zonă. Vom reveni.

Anonim
Neaplicabil
Multumesc frumos!

Salut, simple_dreams! Multumim pentru ca ne-ai mentionat despre situatia pe care ai intalnit-o in localitatea Tomnatic, judetul Timis. Am verificat la colegii din departamentul tehnic, iar in aceasta privinta avem o veste buna. Exista planuri de amplasare a unui nou echipament de retea aici pana la sfarsitul acestui an.

Anonim
Neaplicabil
In sfarsit o veste super! 🙂 Bravo, ma bucur mult!

adi24
Junior
Aș avea și eu o întrebare similară pt Orange. Sunt din localitatea Măgureni,jud MM.Localitatea se află la 1km de drumul principal,iar în ianuarie au furat cablul de la internet.Toata localitatea era pe Telekom( singurii care aveau internet fix în zonă),între timp a trecut la Orange.Nu există planuri de a instala internet prin cablu.Toată localitatea este pe rețele mobile,în special Orange,ceea ce a făcut ca traficul să crească f mult,iar semnalul să varieze,de la 0 la 10-12 mb.Aș vrea să știu dacă sunt planuri pt îmbunătățirea rețelei în zonă.Mulțumesc.

Vio73
#StarMember
Fă o sesizare scrisă din secțiunea Contact, adică de aici: https://www.orange.ro/contact/ Dacă ai doar la 1 km fibră, trimiteți sesizări mai mulți. Baftă!