anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Descărcare ceva mai rapidă a bateriei telefonului atunci când folosesc rețeaua Orange!

Neaplicabil
De ce oare bateria telefonului meu se descarcă mai repede atunci când folosesc o cartelă de Orange? Am formatat și configurat absolut identic telefonul în toate testele personale pe care le-am efectuat, nu am instalat nicio aplicație furnizată de către Orange România, am stat mereu în același loc din aceeași cameră. Fie că am navigat zilnic pe aceleași siteuri curent frecventate personal pe o aceeași durată de timp, fie telefonul a stat peste noapte în standby, firește, folosind în același mod netul și convorbirile cu o cartelă Vodafone, Telekom sau DIGI am observat că bateria ține mai mult comparativ cu navigarea folosind o cartelă de Orange! Nu zic că ar fi ceva neapărat rău, dar mă surprinde! Am VoLTE activ, să fie asta cauza? Sau diverse spectre în benzi de frecvențe, etc, pe care operează Orange România? Rog păreri!
1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
E o bandă care ajută utilizatorii să obțină viteze mai mari și satisfacția este una pe măsură! Sigur, bateria telefonului se descarcă mai repede și acoperirea este mai mică ( deci trebuie mai multe antene), dar calitatea are uneori și mici impedimente.

Vizualizare soluţie în postul original

7 Răspunsuri 7

DanielaH
Moderator
Adrian Bârjoveanu, ne bucurăm că ai revenit în Comunitate. Este vorba de același telefon pe care îl folosești schimbând pe rând toate cele 4 cartele (Orange, Vodafone, Telekom și Digi) sau de telefoane diferite?

mihai_13
Maestru
- poate ne spui si ce telefon folosesti - benzile de frecventa sunt similare pe toate retelele - sper ca nu ai pretentia de a numi testele tale "stiintifice"

Neaplicabil
Allview V4 Viper. Da, testele le-am efectuat folosind exclusiv acest model de telefon. Nu le numesc științifice, însă știu prea bine cum le-am gândit, cum le-am executat și ce am constatat! Nu acuz de nimic compania Orange România, însă ceea ce constat că mi se întâmplă ori de câte ori efectuez aceste teste este 100% real! Pur și simplu, acumulatorul se descarcă ceva mai rapid. Am dezactivat VoLTE și am aceeași problemă. În camera mea, în patul meu, Vodafone îmi oferă maxim, 4 liniuțe din 4 Orange îmi oferă o liniuță, rareori două. O să spuneți că stând în Bacău unde majoritatea sunt pe Orange semnalul se împarte și e cumva firesc. Însă, când merg la o rudă în Constanța, în aceeași cameră pentru oaspeți unde stau, Vodafone îmi oferă tot 4 liniuțe iar Orange maxim 2-3 Iar acolo, peste 80% dintre constănțeni folosesc Vodafone și totuși nu e congestie. Părerea mea: o fi având Orange o acoperire ceva mai extinsă, am remarcat însă că acolo unde ambii operatori, atât Orange cât și Vodafone au acoperire, Vodafone oferă un semnal mai puternic, mai intens! Mă întreb ce echipamente folosește Orange România, cu cine are contracte? Am înțeles că mai mult cu Alcatel, Nokia, Ericsson și mai puțin cu Huawei. Cum le calibrează? Adineaori, într-un supermarket deloc labirintat din Bacău, mi-a căzut semnalul Orange pe G. Ce-i drept, și-a revenit rapid pe H+, însă doar atât am avut maximum până am ieșit! Nici indoor Orange nu excelează. Nu sunt tehnician, spun doar ceea ce constat ca și utilizator! De aceea aștept păreri.

Vio73
#StarMember
Salutare! Am mai văzut și discuții de genul acesta și se pare că una dintre probleme ar fi folosirea în orașele mai mari a benzii 7 pe 2600 Mhz, bandă care oferă viteze mai mari pe 4g, alături de banda 3 (1800 Mhz), dar și consumă bateria mai repede. Ceilalți operatori (Vodafone și Telekom), folosesc majoritar banda 3 (1800 Mhz) și banda 20 (800 Mhz). Digi folosește banda 38 TDD (tot 2600 Mhz), dar nu cred că este la fel de mare consumatoare de baterie ca și 2600 FDD! Cu alte cuvinte, vitezele superioare pe 4g la Orange sunt date și de folosirea B 7 (2600 Mhz), dar aceast lucru implică și un consum mai mare al bateriei! Sper că ți-am fost de folos!

Neaplicabil
Exact, Vio73, sincer îți mărturisesc că mă gândeam adineaori chiar la asta pe stradă, pe multe forumuri citesc discutându-se frecvent despre B7! Nu știu prea bine ce înseamnă, dar chiar mă voi documenta! Totuși, de ce Orange România o folosește deși "atacă" puțin acumulatorii? Oare tot din cauza asta SIM-urile Orange "mor" mai repede decât cele ale altor operatori? Nu știu. Mă rog, Orange România își dorește performanță ca și rețea...

Vio73
#StarMember
E o bandă care ajută utilizatorii să obțină viteze mai mari și satisfacția este una pe măsură! Sigur, bateria telefonului se descarcă mai repede și acoperirea este mai mică ( deci trebuie mai multe antene), dar calitatea are uneori și mici impedimente.

Razvan
#StarMember
S-a mai discutat de a lungul timpului despre acest lucru și se pare că bateria se descarcă mai repede la Orange din cauză că rețeaua interoghează mai des telefonul, timpi scurți între turn (site) și telefon. În acest mod, telefonul este online mai tot timpul și reacționează repede la un apel. Poate ați mai pățit la alți operatori, să sunați un număr de telefon și acesta să nu sune, deși apelul merge în centrală, dar nu mai ajunge și la telefon.