anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

De ce nu imi apare pe telefon "4g" atunci cand am Wi-Fi pornit?

CostinelN
Explorator
Am observat ca atunci cand am wi-fi pornit, pe telefon la pictograma de la semnal nu imi apare 4g sau 4g+ desi semnalul este destul de bun. Daca opresc wi-fi imi apare imediat 4g+. Voi ati observat fenomenul acesta? De ce nu imi apare pe telefon "4g"?
1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember
Asta ți-am spus și eu. De-aia ți-am atașat și poze. Evident că Volte-ul este disponibil doar prin intermediul rețelei 4g, pentru că așa se și numește, adică ,,apel 4g". Teoretic nu are cum să te taxeze suplimentar în roaming pentru acest serviciu, pentru că este unul automat, oferit de rețea, acolo unde este disponibil 4g-ul și dacă rețeaua parteneră are implementată tehnologia asta. Sigur, e valabil să ai un telefon care este compatibil cu această tehnologie și am văzut în screenshot-urile atașate de tine că al tău are așa ceva. Îmi pare bine că am contribuit la rezolvarea acestei probleme!

Vizualizare soluţie în postul original

50 Răspunsuri 50

Ascary
Campion certificat
Este o situație normala. Când activezi wifi și dezactiveze datele dispare iconului 4G. Când faci operațiunea inversa apare.

CostinelN
Explorator
Inseamna ca 4g, 4g+ este utilizata numai pentru date mobile. Apelurile de voce nu folosesc tehnologia 4g nu?

Vio73
#StarMember
Este normal, pentru că telefonul consideră prioritară conectarea prin wi-fi. N-ai văzut că atunci când cere actualizare sau când îți instalezi datele în el (de nou) cere conectare la wi-fi? Nu pot să apară și wi-fi și datele mobile pornite concomitent. Dacă nu mai ai acoperire wi-fi, el se va conecta automat pe date mobile. Sper că am fost suficient de clar!

Ascary
Campion certificat
Ba da,se folosește tehnologia 4G pentru apel vocal. Acesta se cheamă VoLTE.Orange folosește serviciul Voice HD+ deasemenea pentru o calitate superioara a apelului.

CostinelN
Explorator
Pai daca in momentul cand Wi-Fi este pornit si telefonul nu afiseaza "4G" inseamna ca foloseste reteaua wirless pentru serviciul VoLTE?

Ciucuras
Cunoscător certificat
Da, daca ai wi-fi activat tu folosesti acel net, nu beneficiezi de orange, nu mai are cum sa iti apara 4G iar Volte este activat tot de reteaua Wifi

Razvan
#StarMember
Daca ai un telefon huawei, poți instala aplicația tweaker for huawei și îți afișează tot timpul tehnologia disponibilă.

CostinelN
Explorator
Eu folosesc un telefon Samsung. Este disponibila o astfel de aplicatie si pentru Samsung?

Ascary
Campion certificat
Da,poți folosi Android tweaker sau Galaxy Tweaker

Vio73
#StarMember
Serviciul Volte nu are treabă cu wi-fi-ul. Volte are legătură cu rețeaua 4g! Poate vreți să spuneți că e vorba de apel wi-fi (wowifi) prin rețeaua wi-fi.

Ascary
Campion certificat
Da,cred că s-a făcut o confuzie.

Vio73
#StarMember
Sgur, apelul wi-fi e total diferit de Volte (apel 4g).

CostinelN
Explorator
Ca sa elimin confuziile am atasat mai jos cele doua situatii in care cu datele pornite pictograma cu 4g nu este disponibila, iar cand dezactivez datele mobile pictograma 4g apare langa semnal. Intrebarea acum este tehnologia 4g este utilizata pentru apelul de voce?

CostinelN
Explorator
Atasez si situatia cu wi-fi pornit