anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Care sunt avantajele si dezavantajele retelei 5G?

Valacchus
Junior entuziast
Sunt curios daca cineva stie daca si care sunt dezavantaje ale retelei 5G...
24 Răspunsuri 24

Razvan
#StarMember
Într-o societate de consum, primează doar profitul companiei.

Vio73
#StarMember
Există un risc de iradiere și acum, la cele actuale. Dar e valabil și pentru alte electronice de prin casă! Așa nu mai facem nimic, că suntem oricum în pericol! Părerea mea este că, dacă se implementează în benzile joase (nu s-a anunțat nimic de 26 Ghz), nu este niciun pericol în plus față de ce există la rețele actuale.

Ascary
Campion certificat
Cred că dacă vor fi probleme in ceea ce privește sănătatea oamenilor se vor găsi soluții că să îndepărteze aceste riscuri. Nimeni nu vrea sa se îmbolnăvească oricate avantaje ar prezenta aceasta tehnologie. Eu continui sa cred că partea cu iradierea este doar o speculație.

Miha_Z
#StarMember
Cel mai important avantaj a tehnologiei 5G este viteza incredibila de acces la internet . 4G ofera o viteza maxima, de 1 Gbps, in timp ce 5G va putea oferi o viteza de transfer de pana la 10 Gbps. O alta caracteristica a retelelor 5G este aceea de a permite conectarea unui numar mult mai mare de dispozitive. Un dezavantaj al acestei tehnologii este faptul ca va dauna grav sanatatii noastre. Radiatiile de orice natura, afecteaza grav si iremediabil sanatatea noastra. Poate nu suntem constienti si nu vedem cauzele pe loc, dar cu timpul le vom resimti. De exemplu dr. Jerry Phillips, profesor de chimie si biochimie la Universitatea din Colorado, a transmis urmatoarele: "Sunt foarte îngrijorat ca infrastructura necesara impune un sistem de radiatii wireless extrem de apropiat de casele noastre, care va emite nonstop. Frecventele radio de la radiatiile wireless actuale au fost clasificate de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept un carcinogen posibil (tip 2B), iar teste pentru frecvente mult mai ridicate nici macar nu au fost facute”.

iuiu88
Cunoscător
Avantaje : 1.Este foarte rapida reteaua, are viteza inalta Dezavantaje : 1.functioneaza pe frecvente scurte 2.Sunt necesare multe amplificatoare la distanta mica unul de altul 3.Scumpa tehonolgia 4.Trebuie sa fie implementate la distante scurte

Neaplicabil
Treaba este foarte simpla si se aplica oricarei tehnologii prin unde radio: - tehnologia 5G va aduce capacitate mai mare in backbone si pe partea de radio catre utilizatorii finali, drept urmare vitezele medii de acces vor creste - acoperirea va fi mai restransa datorita frecventelor mai ridicate, astfel ca investitia operatorilor in site-uri 5G va fi si ea mai mare, fiind nevoie de densitate - la fel ca orice tehnologie bazata pe unde radio este afectata si de congestia pe partea RF, asa functioneaza orice tehnologie si nu putem depasi fizica - latentele vor fi reduse, dar nu cum promit reclamele, intrucat variaza in functie de incarcarea fiecarui site, a traficului si a backbone-ului din spate - la un moment dat se va aglomera si aceasta, iar ca urmare vor mai scadea vitezele medii Ca nota de final eu zic sa ne bucuram de ceea ce avem acum, pana la 5G-ul SA (standalone) mai este. 🙂

Tom
Junior
Nici nu-i intereseaza de sanatatea noastra. NU MA INTERESEAZA SUPERVITEZA LA NET PE TELEFON!!!! Ne baga pe gat infectia asta 5G!! https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/iasul-intre-primele-3-orase-din-lume-unde-orange-lanseaza-o-retea-5g--235164.html?fbclid=IwAR1NIdroeaJTfgTDZRqMxcCM82z2HTT406KV6P94J2M88odHbyXsczbHjhc

teacher_
#StarMember
@Tom, una e ceea ce se speculează in presa... Nu e nimic concret inca, ci doar din anumite teste. Nu cred că vom fi iradiati, pentru că ar fi un genocid, fie că am avea 5G pe telefon, fie că nu. Sunt niste lucruri la care se lucrează încă.

Tom
Junior
@teacher Pai tocmai asta e ca nu e un genocid imediat, ci in timp. Te imbolnavesti lent si sigur. Nu-i destul ca avem alimente modificate genetic, 4g-ul si wi-fi peste tot. Iar testele privind tehnologia 5G e cat se poate de nociva sunt serioase. De ce nu se publica in masa testele astea? S-a intrebat cineva? Industria farmaceutica trebuie sa bubuie de bani, astfel un om sanatos nu-i bun ci unul mereu bolnav de ceva, orice. Bruxelles a interzis 5G! Oare sunt prosti aia?!

Vio73
#StarMember
Ce s-a lansat acum, este în benzile 20 ( 800 Mhz) și N 78 (3400-3800), de ci nu este nociv. Practic, banda 20 este utilizată pe scară largă în rural și micul urban pentru 4g și acum. Sigur, așa totul este nociv, inclusiv telefonul mobil.