anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cand va fi disponibil 5g in Radauti?

adriansky
Junior

Buna seara !As dori sa stiu daca sunt planuri pentru extindere 5g in restul judetului Suceava ,spre exemplu Radauti .In Suceava deja este 5g .In Radauti este 4g+.Multumesc.

10 Răspunsuri 10

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Salut,

Din moment ce e deja in judetul Suceava, logica spune ca un oras mare cum e Radauti va fi probabil printre urmatoarele localitati care vor beneficia de acoperire 5G.

Cand? E foarte putin probabil sa primesti o data in acest sens din partea Orange. Iar noi, cei de aici din Comunitate suntem, in mare parte, clienti ca si tine. 

Dar cum ziceam, din moment ce e deja in judet, iar Radauti-ul este unul dintre orasele mari, tind sa cred ca va putea beneficia de acoperire 5G in curand.

Client Orange

Radule, pe această logică, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni și Gura Humorului cred că rămân la categoria "la nevoie". De ce? Sunt prea nesemnificative la un așa județ întins. 😉

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Apoi…nah… :)) Ziceam si eu. Nu stiu dupa ce criterii se face acoperirea. Eu unul nu stiu de ce e asa mare interesul oamenilor pentru 5G. Si evident, e doar o presupunere. Asa ar avea sens pentru mine. Oricum, un ETA mai accurate nu cred ca are nimeni de unde sa ia. Orange e putin probabil sa ofere unul. Asa ca…nu ai foarte multe optiuni. Doar sa astepti si sa speri ca nu va trebui sa astepti prea mult. :))

Client Orange

Ideea e că multe planuri de investiții/ extindere nu au respectat programul inițial, nici de FO, cu atât mai puțin la 5G. Cât privește gradul de acoperire al zonei discutate este și mai jenant: vezi exemple în Comunitate, unde, pornind de la o picătură se lasă impresia unui ocean. 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Nu știu dacă îți va răspunde cineva concret, dar cred că vor începe din 2023 să se extindă masiv pe această tehnologie. De ce spun asta?

Conform ultimei licitații, care s-a încheiat în 15 noiembrie 2022, Orange a achiziționat cel mai mult spectru în benzile de 700 Mhz, au luat tot în 1500 Mhz și au luat cel mai mult și în benzile de 3400-3800 Mhz. Deci au cumpărat spectru în valoare de aproximativ 265 milioane de euro, apoi Vodafone a luat în valoare de aprox. 123 milioane euro și Digi de 46.

Ai detalii aici:

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-25903512-rezultatele-licitatiei-5g-cat-vor-plati-statului-...

Iată și ce spune CEO Orange despre ce urmează:

,,Frecvenţele de spectru obţinute în benzile de 700 MHz şi 1500 MHz vor permite Orange creşterea acoperirii mobile şi a calităţii conectivităţii atât în zonele rurale, cât şi în cele urbane ori suburbane. Spectrul de 3400-3800 MHz contribuie la dezvoltarea reţelelor de mare viteză şi a celor mai inovative servicii, cu preponderenţă în oraşele româneşti."

Sursa:

https://www.zf.ro/business-hi-tech/orange-explica-investitia-masiva-de-la-licitatia-5g-de-264-6-mil-...

Concluzia este că nu cumpărau atât de mult ca să nu folosească pentru ceea ce trebuie! Așteptăm cu interes o extindere pe scară mare a noilor tehnologii din 2023!

delfinas
#StarMember

Adrian, raspunsul e: la un moment dat. 🙂

Stai linistit, nici macar in capitala nu e semnal 5G in tot orasul si, oricum, pt un telefon e suficient 4G+. Ca sa nu crezi ca sufar de sindromul vulpii care zice ca-s acri strugurii la care nu ajunge, eu am telefon si abonament 5G, nu am semnal 5G, desi sunt in Bucuresti, dar nu ma deranjeaza, chiar am dezactivat optiunea respectiva, din telefon.

De fapt în Radauti e 4G .4G+ e doar pe 2 străzi ,așa apare pe harta cu acoperire .

Pai d-asta ziceam sa lasi visul cu 5G si sa fii multumit daca ai 4G+. 😉

Vedem ce va fi anul viitor .

Așa arată pe nperf că două străzi au 4G+.