Raspuns din experienta proprie:
- am cumparat un IPhone SE (model 2016) acum 2 ani si ceva de la un magazin (nu era eMag, dar nici Gigi SRL de la colt) si am avut VoLTE si VoWiFi active pe telefon (bine, aveam ceva ratee la VoWiFi, dar asta e partea a doua)
- am cumparat un Huawei Nova 8i de la Orange (fidelizare) si am aceleasi probleme cu VoWiFi (pica mai putin, dar tot pica).
Si telefoanele sunt 100% compatibile cu reteaua Orange (daca nu ma insel, de la 6S/SE (2016) incoace, Apple introduce frecventele cele mai utilizate in telefoane, adica, un produs vandut in Europa, va avea si cele mai uzuale frecvente din SUA si Asia, si viceversa).
Concluziile le tragi singur.
Singurul lucru de care trebuie sa te asiguri este ca frecventele folosite de telefonul tau sa fie si cele ale Orange (presupun ca intelegi de ce: daca telefonul are alte frecvente, evident ca nu va functiona). Ca un exemplu: frecventele folosite de retelele din afara Europei (SUA si Asia, in special) sunt diferite si cu un telefon pe 2G cu 900/1800MHz nu ar fi mers pe frecventele 850/1900Mhz (strict ca exemplu).