anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

5G la Galati - absolut necesar

cezar98
Junior entuziast

Salutare!

Orange este cel mai utilizat operator de telefonie mobila in Galati. De cand mai toti si-au luat smartphone-uri, reteaua 4G este congestionata aproape tot timpul in majoritatea zonelor (cu exceptia zonelor marginase), viteza maxima  prinsa de mine in acest an fiind de 20 mbps.  Abia daca face fata B7-le congestiei, B3/B20 fiind efectiv inutilizabile.  Consider ca instalarea unei retele 5G chiar ar ajuta la decongistonarea retelei LTE, datorita bandwith-ului mai mare detinut de Orange in banda N78. Chiar si apelurile VoLTE esueaza, fiind necesara utilizarea 2G-ului pentru a apela in orele de varf. 

Consider absolut necesar sa ne strangem mai multi galateni afectati de aceasta problema si sa facem o petitie pentru instalarea retelei 5G in municipiul Galati.

1 Soluţie acceptată‚

Pololică
#StarMember

5G este (oficial) pe drum, din moment ce s-a licitat aproximativ 75% din spectrul aferent.

Legat de viteze: care ar fi necesarul pentru tine si care este consumul lunar (eventual varfurile si intervalele orare)? Una din problemele retelelor mobile (sper ca se intelege ca sunt mobile) este consumul degeaba (aiurea, "prostesc") acasa/birou cu retea WiFi disponibila (nu ma refer la cele publice grauitite).

Desi la birou, semnalul Orange e cam de 3-4 linii (in 4G), stau in permanenta conectat la reteaua fixa de internet (prin WiFi). Motivul? Tu esti unul din utilizatorii care au nevoie de semnal cat se deplaseaza.

Deci, poate o mica schimbare a obiceiurilor ar fi, pentru inceput, un mic pas spre eliberarea retelei.

Evident, nu iau apararea Orange pentru lipsa antenelor (sau reformarea spectrului tehnologiilor inferioare spre cele actuale), dar pentru antene noi (evident, cu 5G) va fi nevoie de ceva timp. Ma gandesc ca la anul prin vara se vor vedea ceva miscari mai consistente (adica activari noi).

Vizualizare soluţie în postul original

17 Răspunsuri 17

Vio73
#StarMember

Să testezi cu speedtest.net sau cu nperf.

revin cu exemple 🙂

mihai_13
Maestru

astea sunt rezultatele in functie de zona - nu am cautat sa fiu langa celule"