Salut Ascary! 🙂
Consumul mai mare de baterie (in experienta mea) este indiferent de banda selectata. Ideea e ca, daca nu are semnal ca lumea pe oricare dintre benzi, va consuma mai mult incercand sa ramana conectat.
Un scenariu care mi-a venit acum in minte, ar fi daca telefonul este setat pe 4G default, dar nu ai semnal 4G deloc, astfel incat o sa foloseasca 3G sau 2G, oare consuma mai mult incercand sa-si ia acel 4G default sau o sa "renunte" la idee si foloseste ce are, cu consum normal de baterie? Logica mea ar spune ca da, ar putea sa consume mai mult, pentru ca asta ii spune setarea telefonului, dar, din nou, nu am testat chestia asta.
In general, 3G-ul fiind si mai vechi, are acoperire mai buna. Nu e cazul peste tot, binenteles. Dar cam asta e situatia in majoritatea locurilor prin care am trecut eu. Ceea ce inseamna ca, in teorie, daca ai semnal bun pe 3G, ar trebui ca si telefonul sa consume nu neaparat mai putin, dar sa zicem normal.
Dar ca idee generala, nu (cred ca) conteaza atat daca e 2G/3G/4G, atata timp cat ai semnal. Din nou, asta e din cunostintele mele si din propria experienta. Daca gresesc cumva, imi cer scuze si intotdeauna sunt dispus sa invat ceva nou.