anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Fibra optica Neamt

Silvium
Începător
Buna ziua, știe cineva vreo adresa de email de contact a celor de la tehnic sa aflu și eu cum se procedează pentru a trece fibra optica peste un drum național pentru a avea și noi acest serviciu la un bloc cu 16 apartamente. Sincer m-am săturat de cate ori am scris emailuri la adresa de contact prin care ești anunțat că vei fi contactat în 48 de ore.
3 Răspunsuri 3

FaraUnID
Campion certificat
@Silvium Treaba nu este chiar atat de simpla sa se rezolve printr-un simplu mail. Daca acel bloc este de locatari trebuie acordul asociatiei. Daca este bloc de proprietari trebuie acordul a jumatate + 1 din numarul de apartamente pentru a demara procedura legala de obtinere a autorizatiilor de incepere a lucrarilor. Plus ca totul se rezuma la bani: Valoare investitie / poentiali clienti / timp de amortizare / profit. Pentru doar 16 apartamente, nu cred ca investitia opreratorului sa fie sustenabila, iar amortizarea se va face intr-un timp extrem de indelungat. Asta ca nu aducem in ecuatie si profitul. Si eu sunt din Neamt, Piatra-Neamt zona centrala. Blocul in care locuiesc este alcatuit din 2 scari a cate 20 de apartamente per scara. La una din scari este fibra (RDS si Telekom) iar pe scara in care locuiesc eu exista doar fibra de la Digi. Prin urmara majoritatea vechinilor au ales Digi ca si provider de internet si televiziune. Din aceste considerente nici un alt provider nu s-a arata interesat in a trage fibra optica in scara mea de bloc. Pentru ca nu era rentabil sa investeasca in asa ceva, doar pentru 2 - 3 vecini din scara. Repet, Piatra Neamt. zona centrala.

Neaplicabil
Pentru fibră optică exista Digi .Nici un alt operator nu se apropie de calitatea serviciilor fixe de la RDS . Pentru mobil Orange e mai bun . Dar la fixe, Digi rupe tot. Orange nu are gigabit de 1000 .

Trixen_old
Cunoscător
Noah, cred ca tine de gusturi, zona si... noroc. Eu cu netul de la Digi am avut probleme. Pe scurt, chiar si din Bucuresti sau Timisoara download-ul in general era decent, dar upload-ul spre Munchen, Frankfurt, Dubin era de 10-12mbps. La marginea Timisoarei si in Oradea am avut upload ~150-200mbps, insa in zone de case. Slab rau de tot, desi vorbim de FTTH... Din Telekom mi-a mers constant cu 100-120mbps, uneori chiar si mai mult. Din UPC... imi merge cu 15-20 in conditiile in care am upload maxim de 25. Desi nu recomand UPC, a fost cel mai consecvent in ceea ce priveste latimea de banda. Cum mare parte din ceea ce fac se rezuma la Youtube/Netflix si lucrul cu servere din cateva datacentere, eu fug de Digi. La un moment dat am intrebat la UPC ce ar insemna sa imi traga fibra optica, avand in vedere ca e la ~70m de casa mea si au tras deja cablu coaxial. Mi-a dat un numar din patru cifre cu mentiunea ca oricum nu se poate face decat in cazul persoanelor juridice. M-am linistit. 🙂