anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Dificultate la instalarea serviciilor de fibra pe infrastructura Telekom, cu tehnicienii Orange.

Stefan12
Junior entuziast
Buna ziua !
Întâmpin o dificultate la instalarea serviciilor de fibra pe infrastructura Telekom.
Eu unde ma aflu ( Strada : Flacara 7A , jud Bacău, localitate onesti ) nu exista fibra , iar cel mai apropiat odb este la strada ( 8 martie , din județul Bacău, onesti ) în total ar fi vreo 450m de fibra de la portul disponibil pana la mine la adresa... oare unde sa apelez.. ce sa fac... deoarece neprofesionalismul oamenilor de pe teren este unul mare... verificarea pe teren a posibilității instalării se întreabă prin telefon... nu vin și ei măcar sa se uite la stâlpi sa vadă dacă se poate face ceva... da măcar sa vina... rar mai găsești tehnicieni asa cum ar trebuii sa fie..
Va atasez si distanta calculata ... ca e usor de tras..
6 Răspunsuri 6

FaraUnID
Campion certificat
Daca nu exista fibra optica in locatie, ce asteptari ai? Sa vina sa construiasca cca 500m de traseu de de fibra doar pentru tine? In cazul meu este o diferenta de scara de bloc, adica un scuipat distanta. Stau intr-un bloc alcatuit din 2 scari, scara in care stau eu nu are fibra optica, vecinii de la scara B au fibra optica. Nu s-a deranjat nici Orange, nici Telekom si nici Vodafone sa vina si sa cableze scara blocului, dar atat in Baza de date Orange cat si baza de date Telekom aceasta apare ca fiind disponibila.

FLo1
#StarMember
@Stefan12: 450m de fibră "e usor de tras". .... Oare? Vremea cablurilor atârnate și suspendate atât de clădiri cât și de stâlpi a apus. Dacă infrastructura pentru FO subterană nu este creată atunci aproape juma' de kilometru în astfel de condiții nu se vor realiza prea curând. Așteptarea și speranța.... te vor determina să cauți soluții alternative.

Stefan12
Junior entuziast
Asta este nepăsarea tehnicienelor , am sunat la departamentul tehnic iar tehnicienii au obligativitatea sa se prezinte la locul instalării chiar daca nu se poaste instala sau nu ... dumneavoastră ar trebuii sa faceți o solicitare pentru cablare si sa insistati...ca se poatre trage pana la 1km de fibra de la odb...acum intervine si cheful tehnicianului...daca ii ziceam ca ii dau in plus niste bani..sigur venea... dar asa... neh...

FaraUnID
Campion certificat
"tehnicienii au obligativitatea sa se prezinte la locul instalării chiar daca nu se poaste instala sau nu" - Sa vina sa ce? Sa constate lipsa retea, sa treaca acest aspect in fisa de instalare si sa plece??? Expune problema asta, la modul asta, catre ANCOM / ANPC si vezi in cat timp este clasata plangerea ta. "dumneavoastră ar trebuii sa faceți o solicitare pentru cablare si sa insistati...ca se poatre trage pana la 1km de fibra de la odb" - Teoretic da, practic totul se rezuma la bani. Daca din proiectiile finaciare ale operatorul a rezultat faptul ca realizarea unei infrastructuri de fibra optica in zona respectiva nu este rentabila si ca amortizarea invetitiei se va face extrem de greu si intr-un timp mult prea indelungat..... poti sa stai in cap si sa aplauzi cu picioarele, nu vei avea in veci fibra in zona. Daca vrei neaparat fibra optica, bagi manuta adanc in buzunar si construiesti cca 500 m traseu de fibra optica, din banii tai. Ca doar "ca e usor de tras" , corect ?!?!?!?

delfinas
#StarMember
Trag fibra daca renteaza. Dupa cum ti-au explicat si ceilalti, nu e asa simplu sa tragi un cablu, mai ales unul de jumatate de km. Apoi, daca trag pt un singur consumator, nu e fezabil, e mai mare daraua decat ocaua. Ar putea sa faca precum cei de la electricitate/gaze, sa te puna sa platesti toata infrastructura de instalare si nu cred ca ti-ar conveni. Pana una alta, o varianta ar fi internet cu router 4G si televiziune prin satelit. Nici in Bucuresti, pe sosea importanta, nu e fibra peste tot, se ofera tot varianta cu "farfurie" la geam.

Stefan12
Junior entuziast
O sa rămân asa pana cand Orange va prelua Telekom deoarece la adresa mea este doar posibila instalarea prin cupru...si daca ar investi Orange in modernizarea infrastructurii cred ca as beneficia de fibra..la un moment-dat .