anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Calitate internet Orange prin fibra optica

BlackWolf
Senior certificat

Buna ziua!

Saptamana trecuta a ajuns Orange cu fibra optica proprie si pe strada mea, iar cu cat platesc doar pentru tv-ul satelit, iau pachet fibra+tv. Inca nu sunt hotarat daca sa pun si eu fibra de la ei deoarece au inca mici probleme aici in zona cu calitatea serviciilor, asa ca am nevoie de putin ajutor. De exemplu, am vazut pe forumuri ca la o parte din cei care au abonamentul de 1 Gbps, nu au si viteza aferenta, adică in jur de 940 Mbps download, au 800 sau chiar 600 Mbps. Doar la abonamentul de 2 Gbps au viteza mai mare. Si cica nici nu se poate pune ONT-ul in modul bridge...

Parca as lua abonamentul de 1 Gbps, deoarece cred ca e deajuns. Cel de 2 Gbps parca e cam mult si in peste 90% din timp nu folosesti la maxim nici cat ofera cel de 1 Gbps.

Acum, dintre cei care aveti abonamente de 1 sau 2 Gbps, ce viteze aproximative aveti la internet, cum functioneaza, cat este de stabil, pica des, ce probleme aveti? Pareri? Si se poate pune ONT-ul in modul bridge, ca la Digi si sa iau eu un router mai bun?

Multumesc! 

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember

Salutare!

Dacă ceri ont-ul ZTE, vei avea viteze mai mari, atât de download, cât și de upload. Eu zic și cred că se merită!

Eu îl am pe cel de 1,8 Gbps, cu acest ONT, atât pe fibra Orange ( proprie), într-o locație rurală, cât și pe cea a fostului Telekom, în Pitești. Merg destul de bine ambele, sunt stabile, ai tot ce vrei, doar la ping este oarecum diferit cel prin rețeaua fostului Telekom, în sensul că are ping 9-10, iar celălalt, 4. 

Recomand fără probleme!

Îți  atașez mai jos și teste!

Succes!

Vizualizare soluţie în postul original

35 Răspunsuri 35

@BlackWolf: Nu-ți face probleme cu distanța de la cea mai apropiată casetă. În cel mai rău caz, pe stâlpul din apropiere poate inclusiv să sectioneze fibra montând o plachetă și apoi să vină cu o conexiune. Totuși eu cred că vor veni  direct din casetă, fără split sau altă intervenție până unde ai nevoie, chiar dacă ar fi 200-300m. Inclusiv caracteristicile unei FO de exterior diferă de cablul de FO care-l ai tras în interior.

BlackWolf
Senior certificat

Da, asa este. Ce sper eu e sa nu se piardă semnal datorita lungimii. Ca și poziționare, e diferit puțin, ca fibra nu trece pe lângă mine. Cutia aia e capăt de linie și de acolo ar trebui sa vina spre mine cu alt cablu pe stalpi. Sunt încă 2 stâlpi între mine și cutie, bănuiesc ca o sa vina cu cablul pana pe stâlpul care e fix la coltul casei, care e la câțiva metri fata de unde vreau sa intru cu fibra în casa, sa nu tensioneze firul pe casa, cum se tensionează pe stâlp, ca e cam aiurea. Sa îl tensioneze pe stâlpul de pe colt unde e și cutia de la Digi și de pe stâlp sa intre în casa. Casa e cumva între stâlpi, lângă al doilea și trebuie sa facă un mic ocol ca să intre în casa. Asa o vad eu cel mai ok dacă nu aduc cutie, ceea ce nu cred ca o sa faca. De la cutia aia i-a mai tras unui vecin care e în linie cu mine, dar el e la doar 70 m de cutie. Am explicat cam aiurea, dar cred ca ai înțeles ce am vrut sa spun

@BlackWolf: Oricum firul care va fi tras probabil va fi dublu (pentru net și TV) și la exterior va fi cu șufă de oțel pentru întindere și ancorare atât la stâlp cât și la consolă sau alt punct mai solid de la casă. Deci fi fără griji de o posibilă forțare a fibrei cu posibilitate de rupere prin întindere.

BlackWolf
Senior certificat

Da, asa zic și eu ca e normal sa tragă. Altfel nu prea ar avea cum, mai ales ca trag și net și TV. Am noutăți. Am fost la Orange și au zis ca dacă sunt pana în 400 m se trage fir direct de la ultima cutie, nu trebuie alta, deci o sa fie cum am bănuit. Ca oferta, am primit la 80 lei fibra 1000, TV premium și 2 cartele TV, care cică sunt pentru deblocarea semnalului HD. Mi-au spus ca poate mai aștept puțin, ca o sa vina curând niște oferte mai bune. Eu oricum pentru internet am Vodafone 4G+ care inca este ok pentru majoritatea cazurilor, pe la 150 mbps download și pe care oricum nu îl pot rezilia pana în ianuarie 2024, ca sunt sub contract și nu vreau sa plătesc câteva luni un serviciu degeaba și sa nu îl mai folosesc. Renunț la el nu pentru ca nu e bun, ci pentru ca e deja fibra aici, iar fibra e fibra, mai buna și mai ieftina. Când l-am luat încă nu avea nimeni fibra aici. Ca TV am încă Orange TV premium satelit, care e foarte bun. Când apare prima oferta mai buna sau cel târziu pana în ianuarie 2024, bag fibra Orange. Digi nu ma mai interesează 

Salutare!

Dacă acolo este ODB-ul, trebuie să-ți tragă de acolo. Nu e vina ta că nu au alta mai aproape. Și nu ai de plată, ca la Digi!

BlackWolf
Senior certificat

Salut! Pai da, dar se pierde cam mult semnal pe atata traseu, plus ca sunt 120 m pana la intrarea in casa, mai este si cablul din casa... Nu cred ca e ce trebuie...