anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Calitate internet Orange prin fibra optica

BlackWolf
Senior certificat

Buna ziua!

Saptamana trecuta a ajuns Orange cu fibra optica proprie si pe strada mea, iar cu cat platesc doar pentru tv-ul satelit, iau pachet fibra+tv. Inca nu sunt hotarat daca sa pun si eu fibra de la ei deoarece au inca mici probleme aici in zona cu calitatea serviciilor, asa ca am nevoie de putin ajutor. De exemplu, am vazut pe forumuri ca la o parte din cei care au abonamentul de 1 Gbps, nu au si viteza aferenta, adică in jur de 940 Mbps download, au 800 sau chiar 600 Mbps. Doar la abonamentul de 2 Gbps au viteza mai mare. Si cica nici nu se poate pune ONT-ul in modul bridge...

Parca as lua abonamentul de 1 Gbps, deoarece cred ca e deajuns. Cel de 2 Gbps parca e cam mult si in peste 90% din timp nu folosesti la maxim nici cat ofera cel de 1 Gbps.

Acum, dintre cei care aveti abonamente de 1 sau 2 Gbps, ce viteze aproximative aveti la internet, cum functioneaza, cat este de stabil, pica des, ce probleme aveti? Pareri? Si se poate pune ONT-ul in modul bridge, ca la Digi si sa iau eu un router mai bun?

Multumesc! 

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember

Salutare!

Dacă ceri ont-ul ZTE, vei avea viteze mai mari, atât de download, cât și de upload. Eu zic și cred că se merită!

Eu îl am pe cel de 1,8 Gbps, cu acest ONT, atât pe fibra Orange ( proprie), într-o locație rurală, cât și pe cea a fostului Telekom, în Pitești. Merg destul de bine ambele, sunt stabile, ai tot ce vrei, doar la ping este oarecum diferit cel prin rețeaua fostului Telekom, în sensul că are ping 9-10, iar celălalt, 4. 

Recomand fără probleme!

Îți  atașez mai jos și teste!

Succes!

Vizualizare soluţie în postul original

35 Răspunsuri 35

Daca nu se poate pune in modul bridge e nasol. Nu poti face port forward. Doar daca stii datele de connectare la ont-ul orange si se poate face asa ceva.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Cred ca merge, dar trebuie sunat la Orange sa o faca ei. Nu stiu/nu cred ca ai acces tu ca si utilizator final la optiunea asta. Se poate sa ma insel insa.

Client Orange

Vio73
#StarMember

Nu știu să-ți spun mai multe detalii, pentru că nu am încercat. Pot doar să-ți precizez că pe wifi stă bine. Am o casă (într-o locație) de 120 mp și ont-ul este într-un colț (în biroul meu), iar în celălalt colț am viteze și acoperire destul de ok, prin mai multe ziduri și la vreo 16 m distanță, inclusiv în camerele de la mansardă.

Oricum este mai bun decât varianta Huawei!

BlackWolf
Senior certificat

Hmmm, deci pare ca au mai îmbunătățit Wi-Fi-ul ONT-ului, dar pentru o suprafata mare tot nu pare deajuns. Nu cred ca poate acoperi în jur de 3000 mp de teren. Trebuie neapărat sa îl pot conecta la rețeaua mea prin modul bridge. Am găsit un thread, iar veștile nu par bune deloc...

https://comunitate.orange.ro/t5/echipamente-%C8%99i-set%C4%83ri/cand-se-va-rezolva-problema-cu-modul...

Vio73
#StarMember

Așa, eu am un alt router care pleacă prin cablu utp și care iese din Ont. Acel router îl am tras la vreo 30 m și am legat de el un alt sistem de supraveghere pentru grădină și toate cele, pentru că mai am un sistem de supraveghere legat direct din ont. Așa, merg fără probleme!

BlackWolf
Senior certificat

Am vazut ca pana la urma merge pus in modul bridge, fara probleme

BlackWolf
Senior certificat

Revin cu noutati. Acum 2 zile au ajuns si Digi aici, au pus o cutie pe stalpul de langa casa mea. Inca nu am tras fibra de la Orange, am mai asteptat putin, dar urmeaza. Am vazut azi ca, cutia de la Orange e la vreo 120 m distanta fata de mine. Mi se pare cam departe, nu trebuie sa puna si ei cutie pe stalpul de langa mine? Care e distanta maxima de la care se poate trage fibra de la cutie la casa?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Din cate stiu eu, 50m. Dar...intreaba si confirma cu cineva de la Orange.

Client Orange

BlackWolf
Senior certificat

Asa ma gandesc si eu. Mi se pare mult prea departe, se pierde mult semnal pe traseu. Ma duc maine sa fac cerere la Orange, poate pun cutie aici si sa vedem, poate prind si vreo oferta ceva calumea. Nu prea vreau sa mai pun Digi pentru ca nu prea imi place grila lor tv si imi da o senzatie asa de ieftinache si slabut. Pretul lunar ar fi cam acelasi si la Digi si la Orange

Nu se pierde nimic. La mine au tras cam de la peste 200 m la țară.

BlackWolf
Senior certificat

Deci tu ai cutia la peste 200 m de tine?

Cam așa.

BlackWolf
Senior certificat

Mama, e destul de mult. Sa vedem ce zic maine. Oare chiar nu se pierde nimic? Poate nu se simte la fibra 2000, dar la 1000 poate se simte. Nu bag 2000, pentru ca nu ii vad sensul pentru mine

Nu se pierde nimic. Parcă mi-au zis ceva de vreo 100 m ( ca și limită), dar am insistat că nu e vina mea. Insistă la instalator!

BlackWolf
Senior certificat

Sunt cam la limita, eu zic ca accepta fără probleme dacă nu aduc cutie, ceea ce nu cred ca aduc. Important e sa nu se piardă din semnal