anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Calitate internet Orange prin fibra optica

BlackWolf
Cunoscător certificat

Buna ziua!

Saptamana trecuta a ajuns Orange cu fibra optica proprie si pe strada mea, iar cu cat platesc doar pentru tv-ul satelit, iau pachet fibra+tv. Inca nu sunt hotarat daca sa pun si eu fibra de la ei deoarece au inca mici probleme aici in zona cu calitatea serviciilor, asa ca am nevoie de putin ajutor. De exemplu, am vazut pe forumuri ca la o parte din cei care au abonamentul de 1 Gbps, nu au si viteza aferenta, adică in jur de 940 Mbps download, au 800 sau chiar 600 Mbps. Doar la abonamentul de 2 Gbps au viteza mai mare. Si cica nici nu se poate pune ONT-ul in modul bridge...

Parca as lua abonamentul de 1 Gbps, deoarece cred ca e deajuns. Cel de 2 Gbps parca e cam mult si in peste 90% din timp nu folosesti la maxim nici cat ofera cel de 1 Gbps.

Acum, dintre cei care aveti abonamente de 1 sau 2 Gbps, ce viteze aproximative aveti la internet, cum functioneaza, cat este de stabil, pica des, ce probleme aveti? Pareri? Si se poate pune ONT-ul in modul bridge, ca la Digi si sa iau eu un router mai bun?

Multumesc! 

1 Soluţie acceptată‚

Vio73
#StarMember

Salutare!

Dacă ceri ont-ul ZTE, vei avea viteze mai mari, atât de download, cât și de upload. Eu zic și cred că se merită!

Eu îl am pe cel de 1,8 Gbps, cu acest ONT, atât pe fibra Orange ( proprie), într-o locație rurală, cât și pe cea a fostului Telekom, în Pitești. Merg destul de bine ambele, sunt stabile, ai tot ce vrei, doar la ping este oarecum diferit cel prin rețeaua fostului Telekom, în sensul că are ping 9-10, iar celălalt, 4. 

Recomand fără probleme!

Îți  atașez mai jos și teste!

Succes!

Vizualizare soluţie în postul original

16 Răspunsuri 16

BlackWolf
Cunoscător certificat

Hmmm, deci pare ca au mai îmbunătățit Wi-Fi-ul ONT-ului, dar pentru o suprafata mare tot nu pare deajuns. Nu cred ca poate acoperi în jur de 3000 mp de teren. Trebuie neapărat sa îl pot conecta la rețeaua mea prin modul bridge. Am găsit un thread, iar veștile nu par bune deloc...

https://comunitate.orange.ro/t5/echipamente-%C8%99i-set%C4%83ri/cand-se-va-rezolva-problema-cu-modul...

Vio73
#StarMember

Așa, eu am un alt router care pleacă prin cablu utp și care iese din Ont. Acel router îl am tras la vreo 30 m și am legat de el un alt sistem de supraveghere pentru grădină și toate cele, pentru că mai am un sistem de supraveghere legat direct din ont. Așa, merg fără probleme!