anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Semnal foarte slab Galati, zona Privilege

cezar98
Junior entuziast

Salutare!

De cand am trecut toate numerele pe Orange, am aflat ca semnalul GSM/3G/LTE (outdoors) este foarte slab. Apelurile se intrerup din minut in minut, noroc de VoWIFI ca altfel portam numerele in alta retea. 

Conform CellMapper, am un site (70977) la maxim 1 km, dar la care nu are vedere zona (cartierul este situat intr-un fel de vale).  Pe 4g B3 am in jur de -110 DB outdoors, iar B7 -126 (tot outdoors). De fiecare data cand tin efectiv mana pe telefon ma arunca in HSDPA sau EDGE.

Vitezele sunt execrabile. Pe langa faptul ca semnalul este foarte slab, mai si sughita reteaua de la prea multa congestie in tot timpul zilei si noaptea, datorita numarului excesiv de abonati la internet fix prin 4G. Inclusiv Speedtest-ul da timeout. 

Exista vreo varianta de montare a unei antene GSM intr-o alta zona, luand in considerare ca mai toti oamenii din orasul asta sunt abonati Orange? 

Toate screenshot-urile sunt facute afara, fara cladiri inalte in apropiere.

Mentionez ca am incercat 3 telefoane diferite (iPhone 11, Galaxy A53 5G si Galaxy S10) si doua routere 4G (B310 si B535 de la Huawei cu antene externe), rezultatele fiind execrabile.

2 Răspunsuri 2

DanielaH
Moderator

Salut, Cezar! Îmi pare rău pentru situația pe care ne-ai descris-o. Este ceva recent sau persistă de mai mult timp?

Îți mulțumim pentru sesizare. O vom transmite colegilor noștri.

cezar98
Junior entuziast

Am intrebat mai multi vecini si situatia persista din 2019, de la eliminarea 3G-ului in 900 mhz care se receptiona mai bine aici. Oricum, era o tehnologie invechita si trebuia eliminata. 

Aparent, site-ul 70977 apropiat de zona nu are antenele orientate bine, telefonul conectandu-se la 73727 (zona Stadionul Otelul, circa 3 km distanta fara vedere). Site-ul 73727 este pozitionat pe o cladire inalta, semnalul ajungand totusi in cartierul meu.