anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ați întâmpinat probleme la Oppo Reno 6?

Andreea_E
Junior entuziast
Buna! In urma cu câteva zile am cumpărat de la Orange un Oppo reno 6 și am observat că are o problema camera. Pozele ies super,dar când le încarc pe Facebook sau Instagram sunt pixelate. De asemenea, când vorbesc pe video cu cineva, la fel, mă vede foarte rău.
Soțul spune că de la semnal,dar înainte am avut un Huawei și nu am avut problemele astea.
Un alt lucru ce mi se pare aiurea e senzorul de amprenta..uneori reacționează mai greu.
Mă gândesc să fac retur.
Ați mai întâmpinat aceste probleme la Oppo Reno 6?
14 Răspunsuri 14

DanielaH
Moderator
@Andreea E, bun venit în Comunitate! Nu am avut acces la acest model de telefon, dar avem un review și mai multe opinii despre Oppo Reno 6 Pro în acest thread https://comunitate.orange.ro/questions/2767350-telefon-cumpara-review-oppo-reno6-pro. Poate te ajută.

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Salut, Andreea E. În comunitate avem un review pentru Oppo Reno 6, dar modelul Pro menționat de DanielaH mai sus. Dacă cineva are sau a testat Oppo Reno 6 așteptăm păreri. Ai încercat să descarci pe PC / laptop pozele? Se văd și așa pixelate? Cele două aplicații (Facebook și Instagram) afectează calitatea pozelor. Iar pentru video ai încercat și 4G și WiFi și este la fel pe ambele?

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Poate fi si o problema de semnal, intr-adevar. Pozele urcate pe retelele de socializare sunt oricum optimizate pentru upload si afisare pe un ecran de telefon/PC. Dar in mod normal nu ar trebui sa vezi vreo diferenta. Ele sunt facute sa se afiseze bine, si sa ocupe putin, astfel incat sa se incarce repede pe pagina, mai ales cand sunt mai multe poze pe aceeasi pagina. In cazul tau, nu cred problema e de hardware (a camerei frontale). Telefonul ala are o camera de 44MP. Daca nu cumva ai modificat setarile camerei si i-ai micsorat cumva rezolutia, sansele sa scoata o poza pixelata sunt minime. De asemenea, daca ai fi modificat setarile, pozele s-ar fi vazut pixelate si pe telefon, nu doar pe retelele de socializare. Deci da, nu e o problema cu camera. E o problema la felul in care iti urca pozele alea pe net. Si...posibil o problema cu viteza de upload. In concluzie, nu cred ca e cazul de retur. 🙂 Si mai mult, daca vei vrea sa inlocuiesti telefonul cu altul identic, sansele sunt foarte mari sa dai de aceeasi problema. Deci...nu, nu te sfatuiesc sa-i faci retur, pentru ca n-are rost. Sugestia mea ar fi sa vezi intai care e cauza problemei. In cazul asta, trebuie testat pe WiFi (unde sper ca ai net mai bun decat pe 3G/4G). De asemenea, incearca sa vezi pozele si pe calculator in retelele de socializare. Se vad la fel? Daca da, e o problema cu calitatea la care au fost incarcate pozele de pe telefon si, cum am zis si mai sus, se poate intr-adevar sa fie si o problema de internet/ semnal. Daca nu, inseamna ca e o problema cu varianta de mobil. Ataseaza, te rog, un screenshot din aplicatia SpeedTest, daca poti. Atat pe conexiune 4G/carrier, cat si pe WiFi. Ca sa ne facem o idee cu privire la viteza de upload. Si, asa cum a sugerat si Mihaela, ar fi util de vazut daca pozele se vad la fel de rau cand le transferi pe calculator printr-un cablu de date de exemplu. Daca nu (si banuiesc ca n-o sa se vada vreo diferenta), inseamna ca problema nu e camera, sau telefonul, ci viteza ta de net.
Client Orange

Andreea_E
Junior entuziast
Am descărcat Speed Test,sper că pun bine screenshot ul. Asta e pe WiFi

Andreea_E
Junior entuziast
Și aici e cu datele mobile

Andreea_E
Junior entuziast
Că am incarcat pozele cu wifi sau cu datele mobile,la fel s-au incarcat. Ideea e că la telefonul vechi nu se întâmpla asta,chiar daca era un Huawei mate 20 lite @MihaelaC, nu am avut încă timp sa descarc pozele pe laptop sa vad daca sunt la fel. Pe video, am filmat cu datele mobile și am incarcat pe Facebook și se vede pixelat , iar pe messenger am sunat de pe wifi și tot rău mă vedea

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Ok, viteza de upload nu e rea deloc. In special pe 4G. Inseamna ca problema nu e acolo. Partea de video call e un pic mai complexa, pentru ca presupune mai multi participanti. Si atunci avem mai multe variabile de luat in calcul. De exemplu conexiunea celuilalt. Cu toate asta, nu explica de ce un video incarcat pe FaceBook s-ar vedea pixelat. Ai incercat cumva si upload video pe FaceBook folosind conexiunea WiFi? Din moment ce si pozele se incarca la calitate slaba, ma gandesc ca si pe video ar fi la fel. Voiam doar o confirmare eventual. Pe calculator ai verificat cumva daca se vad la fel de pixelate? Ma gandesc sa nu fie o problema de soft pe undeva... Ori aplicatii, ori altceva. De asemene, ce mi s-ar parea interesant de testat este camera principala (camera de pe spatele telefonului). Ai incercat cumva? Ai aceeasi problema si cu aceea?
Client Orange

Andreea_E
Junior entuziast
Pozele sunt făcute cu camera principala,camera fiind de 64 .

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Ah, scuze. Pentru un motiv anume, am ramas cu impresia ca vorbim de camera frontala.
Client Orange

FLo1
#StarMember
Orice foto / video va fi ”prelucrat” înainte de încărcarea efectivă (plasarea lui pe platformă), indiferent de numele acesteia. Platformele de chat / grupuri de discutii nu acceptă (în general) dimensiuni și rezoluții mari pe partea de calitate. De aceea este prelucrat fisierul sursă. Caz concret: Încarcă un fișier foto / video pe ce platformă o fi ea (de socializare), iar dacă vei descărca fișierul, vei observa că ”Iosefini” a umblat la fișierul tău perimându-i calitatea. Simplu.

Andreea_E
Junior entuziast
Revin după câteva zile, problema cu încărcarea pozelor de pe acest telefon pe o rețea de socializare e la fel, am incarcat și de pe alt wifi și la fel e. Cumnata mea a încărcat de pe un Samsung pe Facebook poze ,fiind conectata la același wifi și pozele ei se vad clare. Ale mele sunt pixelate.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Pare o setare din telefon sau ceva. Din pacate, nu am telefonul, si nu sunt familiar cu interfata ColorOS. Dar pare fie o optiune de data saving...fie o setare pe undeva, in momentul upload-ului. Din nou, fara sa am acces la un telefon similar, nu prea am cum sa te ghidez, dar pare ceva specific pentru telefonul asta. In momentul in care urci o poza undeva, iti apare vreo setare de calitate? Am gasit intamplator un articol, doar ca se refera la trimiterea prin WeChat. Nu stiu daca e ceva ce a fost adaugat si pentru alte aplicatii, si e parte din sistemul de operare, dar daca e...poate te ajuta acest articol (in Engleza): https://support.oppo.com/en/answer/?aid=neu1347 Ideea de baza e sa urci poza ca "full image" sau ceva in genul asta, in caz ca iti apare o astfel de optiune. Cred ca acolo e problema. Telefonul incearca probabil sa optimizeze viteza de upload (cu toate ca e pe WiFi, si merge foarte bine, deci, teoretic n-ar avea nevoie) in detrimentul calitatii. Iti urca poza repede, dar la calitate extrem de mica.
Client Orange

Andreea_E
Junior entuziast
Când urc poza nu apare nicio setare de calitate. Nu știu cum să îi dau de cap

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Revenire la setarile din fabrica... Backup inainte de toate, din telefon, resetare (fara restaurarea datelor din backup), testat daca se mai intampla, dupa care resetare din nou, eventual cu restaurarea datelor din backup. Atentie: revenirea la setarile din fabrica sterge datele de pe memoria interna a telefonului. Deci, cum ziceam, fa-ti un backup daca vrei sa incerci chestia asta. Alta idee nu am in momentul asta. Pare ceva de setari, dar neavand telefonul in fata sa incerc diverse chestii, nu as sti sa-ti spun ce anume ar putea sa fie sau ce sa mai incerci.
Client Orange