27-11-2024 05:38 PM - editat 27-11-2024 09:25 PM
Orange a anunțat, în cadrul evenimentului Orange OpenTech 2024 , două premiere ce vizează în mod direct România.
1. In 2025 Orange România va lansa internetul de 10 Gbps prin fibră optică.
"Mai mult, în 2025 ne pregătim să mergem și mai departe, lansând internetul de 10Gbps bazat pe tehnologia XGSPON, oferind clienților o conexiune ultra-rapidă prin fibră. Cea mai bună tehnologie este completată de echipamente superioare, cu scopul de a furniza clienților o experiență Wi-Fi îmbunătățită acasă.” a declarat Antoine Drevon, Consumer Director, Orange Romania."
2. Tot în 2025, Orange va lansa un nou router numit Livebox Essential Gateway.
În 2025, clienții din România vor fi primii care vor beneficia de Livebox Essential Gateway, un router care promite să îmbunătățească semnificativ experiența de conectivitate. Routerul Wi-Fi 7 va adresa nevoile tuturor celor care doresc experiențe superioare pentru streaming video, gaming sau pentru lucrul de acasă remote, ori pentru acces rapid în aplicații ce necesită o conexiune performantă și stabilă. Tehnologia Wi-Fi 7 asigură nu doar viteze mai mari și o lățime de bandă mai largă, dar și o stabilitate excepțională, chiar și în gospodării cu multiple dispozitive conectate simultan.
Sursa principala a informațiilor aici.
Alte surse aici.
27-11-2024 05:41 PM - editat 27-11-2024 05:43 PM
Și digi a anunțat în urma cu ceva timp vitezele astea dar nu știu pe nimeni care sa aibă viteza asta 😂. Sper sa nu fie și la Orange la fel.
Pt marea majoritate oricum este de ajuns 1Gbps.
Eu unul nu sunt interesat dar cu siguranță vor fi doritori
la 27-11-2024 08:46 PM
Competiția între furnizori este binevenita și se va vedea în preturile finale.
Lansarea serviciului de internet cu viteze de până 10 Gbps nu poate fi decât benefic din mai multe puncte de vedere.
Unul ar fi că o acoperire mare a acestui serviciu va duce la preturi mult mai avantajoase pentru serviciile cu viteze mai mici (500 Mbps/1 Gbps etc).
la 27-11-2024 06:00 PM
Salutare!
Deocamdată Orange are internetul de 2100 care merge destul de bine. Dacă vor investi în așa ceva, foarte bine. Ideea este că mie mi s-ar părea mult mai util să dea drumul la 4g+( 3CA)/5g în cât mai multe orașe și chiar localități rurale.
la 27-11-2024 08:51 PM
Pe partea de 5G, din păcate, lucrurile se mișcă destul de greu.
la 28-11-2024 06:51 AM
Sper să se impulsioneze treaba, dar vom vedea ce se va întâmpla și din punct de vedere economic și politic cu România. Dacă vom avea instabilitate politică, asta se va traduce în nesiguranță și mari probleme economice, deci și investițiile vor avea de suferit! Sper să fie totul bine și să crească ritmul acoperirii 5g foarte mult, iar cei care sunt împotriva 5g și sunt pe val, să mai lase poveștile!
la 30-11-2024 02:14 PM
Se misca greu putin zis. De ceva timp se vorbeste de tehnologia 6G si primul device prin Japonia dar in multe sate/orase precum la mine nu exista nici tehnlogie 4G la Orange.
la 30-11-2024 03:36 PM
Când vom avea noi 5G la ei deja va fi implementat 6G.🙂
Vitezele 4G indiferent de zona ar trebui sa fie decente.
Nu zice nimeni sa fie peste 100 Mbps.
Macar de ar fi viteze constante undeva intre 50-100 Mbps.
la 30-11-2024 03:39 PM
De ar fi dar nu-s...
la 27-11-2024 06:54 PM
De urmărit modul de implementare. As fi curios dacă se va merge în paralel cu o densificare a antenelor.
28-11-2024 01:53 AM - editat 29-11-2024 02:57 AM
Este o veste buna si speram sa rezolve si clasica problema cu ping-ul mare, mai ales in jocuri si instabilitatea retelei. Noutatea pare a fi defapt doar echipamentele mai bune si cam atat, ca 10 Gbps este demult pe partea de business. Si este doar in 2 orase, Bucuresti si Constanta, atat. Nu cred ca va fi prea curand in alte orase si nu stiu daca va fi disponibil si pentru persoanele fizice, din articol asa pare, dar in lipsa mai multor detalii, nu sunt sigur de asta...
la 28-11-2024 08:30 AM
Este nevoie de putina concurenta și în ceea ce privește acest serviciu.
Probabil se vor concentra pe mărirea ariei de acoperire și vor oferi acest serviciu și clienților persoane fizice.
In mod normal un user se poate descurca și cu un abonament 1Gbps.
Pentru a beneficia de aceste viteze un client va trebui să facă investiții destul de mari in echipamentele proprii care sa suporte aceste viteze.
29-11-2024 02:48 AM - editat 29-11-2024 02:57 AM
Asa este, trebuie sa fie concurenta peste tot, altfel e de rau. Oricum Digi se tot laudau, dar au cam dat-o in bara deocamdata cu 10 Gbps, este disponibil in prea putine locuri si vad ca stagneaza, nici o dezvoltare, nimic...
Asa cred si eu si asa ar trebui. Ceea ce era esential si trebuiau sa faca inainte de dezvoltarea infrastructurii pentru 10 Gbps si oferirea catre clientii persoane fizice, era sa rezolve problemele de stabilitate si ping la abonamentele de pana in 2.1 Gbps, pentru ca in momentul actual internetul prin fibra de la Orange nu este ce trebuie, vad mereu plangeri in legatura cu el. Dupa aceea trebuiau sa se ocupe de restul. Speram ca vor rezolva problemele astea odata cu dezvoltarea retelei de 10 Gbps...
Pentru un user normal 1 Gbps este mai mult decat suficient, nu are nevoie de mai mult. Si 2.1 Gbps este prea mult, dapai 10 Gbps. Abonamentele de la 1 Gbps in sus sunt adresate deja altor categorii de utilizatori, cum ar fi birouri, companii...etc. Pentru un user normal sunt inutile vitezele alea, sunt bune doar ca sa te lauzi cu ele si atat...
Da, echipamentele sunt mai scumpe decat cele normale, dar ma uitam acum si nu mai sunt asa de scumpe cum le stiam eu, sunt destul de ieftine. De exemplu, o placa de retea TP-Link de 10 Gbps e 420 lei la Altex, un cablu de retea cat 7 de 5 m e 60 lei. Mi se par ieftine acum si investitia este destul de mica. Cam atat trebuie sa ai tu, pentru ca restul cum echipamentelor ti le asigura Orange. E mai ieftin in ziua de azi sa ai 10 Gbps, fata de cum era inainte, ceea ce e un lucru destul de bun...
la 29-11-2024 04:36 AM
Prețul în sine pentru serviciu nu este mare (undeva la 50 Ron pe luna plus taxa de instalare de 300 Ron la concurenta).
Din păcate acoperirea este foarte mica.
Sper ca Orange sa stimuleze concurenta și să extindă disponibilitatea acestui serviciu in cât mai multe orașe.
Important este să găsească bani pentru investiții mai ales că se lucrează la extinderea rețelei 5G.
Costurile personale pentru echipamentele necesare obținerii acestor viteze va fi diferit în funcție de necesitățile fiecăruia.
30-11-2024 01:31 AM - editat 30-11-2024 06:53 PM
Da, asa este. Pretul este mic si avantajos, dar da, acoperirea este foarte mica, din pacate. Daca ar fi disponibil peste tot, mi-as pune si eu 10 Gbps, chiar daca imi ajunge 1 Gbps, diferenta de pret e mica si merita...
Ar fi bine sa ii stimuleze pe toti sa isi dezvolte retelele si sa investeasca in ele, inclusiv Vodafone. Piata are mare nevoie de Vodafone pe partea fixa, nu sunt deajuns doar Digi si Orange, concurenta este prea mica, dar in nesimtirea lor in loc sa profite, nu ii intereseaza, lasa reteaua asa sa se degradeze. Cu sarma nu merge la nesfarsit. Bine ca in tari ca in Germania pot dezvolta retele de fibra optica excelente, dar la noi nimic...
Speram ca isi vor reveni si se vor gasi bani de investitii pentru toate pana la urma, mai ales pentru dezvoltarea retelelor mobile care acum sunt la pamant, toate 4...
Da, costurile sunt diferite in functie de performanta si complexitatea de care ai nevoie. Daca vrei lucruri mai complexe si mai sofisticate, te duce in cateva zeci de mii de lei. Eu doar am aratat partea basic, ca poti intra in lumea 10 Gbps destul de ieftin...
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor