26-02-2025 02:50 PM - editat 26-02-2025 03:17 PM
Orange va renunța treptat la televiziunea analogică începând cu martie 2025.
"La Orange dorim să oferim în continuare cea mai bună experiență cu serviciile acordate și de aceea, în decursul anului 2025, efectuăm lucrări de modernizare a infrastructurii de televiziune prin fibră. Prin urmare, începând cu luna martie, transmiterea de canale TV în format analogic va fi oprită, treptat, pe diferite zone din țară. Clienții care urmează să fie afectați vor fi informați prin SMS sau e-mail cu 30 de zile înainte.
În continuare, clienții vor avea acces la programele TV prin televiziune digitală, cu o calitate mult mai bună a imaginii, fără ca prețul serviciilor să fie modificat. Pentru a beneficia în continuare de programele preferate în format digital, este necesar ca televizorul utilizat să includă un tuner digital.
În cazul în care televizorul utilizat nu suportă recepționarea directă a canalelor.digitale (ex: televizor cu tub catodic, televizor de generație mai veche), recomandăm clienților să ne apeleze la numărul 300 sau la 0374300300 (din alte rețele), pentru a găsi împreună cea mai bună soluție tehnică."
Sursa informațiilor aici.
la 01-03-2025 05:58 PM
Este foarte bine că începe să se renunțe la televiziunea analogică. Acest lucru denotă progres tehnologic. Știu că anul trecut și vodafone a renunț la acest fel de servicii, mă aștept ca în scurt timo și digi să o facă.
26-02-2025 03:29 PM - editat 26-02-2025 03:29 PM
Salutare!
Cred că era și cazul!
Bine, e vorba doar despre partea preluată de la fostul Telekom, pentru că pe rețeaua proprie nu exista oricum televiziune analogică, ci doar digitală!
Am mai spus eu în trecut că așa ar trebui să fie!
Mulțumim de info!
la 26-02-2025 08:16 PM
Eu credeam ca abandonează mai întâi Dth, vad ca de mult timp nici o miscare pe satelit.... Specific.... Fac haz de necaz...
la 26-02-2025 08:23 PM
Nu știu ce să zic de dth, că nu mai am de câțiva ani.
la 26-02-2025 08:27 PM
Au îmbunătățit peste tot... Pe satelit nimik de un an... Și ar putea sa scoată dublurile sd sau numărătoarea adaptata la cea de pe fibra... Nimik...
la 26-02-2025 09:28 PM
Din păcate, nu îi mai dau importanța cuvenită!
la 26-02-2025 09:40 PM
Personal folosesc Orange Tv Go sau alte aplicații care oferă acces la canale tv.
Daca ar fi după mine aș renunța la cablu tv, însă nu toată lumea este obișnuită cu aceste aplicații ( mai ales când vin musafiri etc).
la 27-02-2025 05:56 AM
Salut! Un pas inainte pentru eliberarea de frecvențe și aerisirea canalelor digitale. De vreo 2 ani, vodafone anunță că renunță la tv analogică, ca deobicei ei cu vorbele, orange cu faptele.
Pe parte de satelit, costurile de exploatare sunt mult mai mari și din cauza această au lăsat în stand-by, posibil ca obiectivul lor este să mute cei mai mulți abonați de de pe dth pe fibră. Orangetvgo este foarte bună, dar tv onlinr vine cu restrictia tv de țară, anumite programe tv sunt exclusiv in țară și nu pot fi vizualizate și în afarasi atunci soluția este dth.
la 01-03-2025 05:58 PM
Este foarte bine că începe să se renunțe la televiziunea analogică. Acest lucru denotă progres tehnologic. Știu că anul trecut și vodafone a renunț la acest fel de servicii, mă aștept ca în scurt timo și digi să o facă.
la 07-03-2025 08:21 AM
Vodafone, în stilul caracteristic, a renunțat la tv analogică în câteva localități, la fel cum au dat stingerea 3G-ului. Digi nu renunță la analogic, are mulți abonați și nici echipamente de oferit în loc, dacă o oprește.
la 19-03-2025 08:34 AM
Se pare ca operatorul nostru drag a scos semnalul analogic pentru televizoarele fara "nu stiu ce" modem...etc. Adica pentru cele un pic mai vechi. Fara sa fiu de acord, fara sa fiu macar instiintat.
Pot rezilia contractul pe acest motiv?
la 19-03-2025 08:49 AM
Poti face ce vrei 😁 dar tine minte ca "progresul tehnologic" nu intreaba pe nimeni daca sa "mergem inainte" sau sa ramanem pe loc 😎 ...
la 19-03-2025 09:02 AM
Salutare!
Televizoarele au DVB-C de peste 20 de ani si nu stiu daca se mai fabrica fara de peste 10. Un televizor mai nou de 2010-2015 poate receptiona semnal tv digital.
Si nu stiu daca este motiv de reziliere intrucat va trebui sa vezi daca semnalul tv prevazut in contract este analog sau digital. Daca nu scrie explcit (si exclusiv) analog, nu este motiv de reziliere ca nu mai receptionezi semnal. E ca si cum ai avea telefon mobil fabricat in 1990 sa si semnezi contract fara telefon in 2025. Sansele sunt minime intrucat tehnologia este diferita (chiar daca exista 2G, semnalul GSM analog nu mai este transmis.
la 20-03-2025 11:57 AM
Salut,
Ideea este ca nu e corect sa restrictioneze servicii pentru care s-a facut contract. Precum ziceai si tu cu telefonul din 1990, daca telefonul meu functiona la momentul contractului, de ce imi opresti serviciul la el din dorinta de "upgrade". Nu vreau nici o tehnologie noua. Cine vrea, e liber sa-si cumpere.Cine nu, nu. Treaba asta este fortata catre utilizatori si cum nimic nu e gratis, ma duce cu gandul la covid.
Trecand peste aspectul "vaccinat sau nu", e vreun adaptor sa pot sa prind iar canalele analogice fara sa implice inca un dispozitiv atasat cu alta telecomanda...etc?
Televizorul e Vortex 24TPHDE1 achizitionat de la Altex in 2021.
Multumesc.
la 20-03-2025 12:21 PM
Presupun ca televizorul e asta, nu? Este primul TV la care nu cad DVB-C (la modul cel mai serios). Am cumparat mai multe televizoare in ultimii 5 ani (doua pentru soacra si doua pentru ai mei [chiar vortex] si nu s-a pus problema sa nu aiba acel modem, desi preturile erau sub 800 lei fiecare).
Legat de decodare: ar fi doua variante:
PS: rugaminte. Poti pune o poza cu panoul din spate unde conectorii, eventual laterele televizorului? Ultimul televizor cumparat avea CI pe spate, nu pe lateral.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor