la 27-03-2025 02:54 PM
Săptămâna trecută a fost lansat în România Nubia RedMagic 10 Pro, un smartphone special pentru gameri.
Haideți să vedem împreună câteva specificații tehnice împreună cu avantaje și dezavantaje.
Specificații:
(Imagine: zonait.ro)
Avantaje:
Gamepad compatibil
Unul dintre aspectele interesante ale acestui telefon este posibilitatea de a conecta un gamepad. Acest lucru transformă experiența de gaming, oferind un control mai bun și o precizie mai mare.
Telefonul are un mod special de gaming care permite utilizatorului să personalizeze setările pentru fiecare joc în parte: setările butoanelor tactile pentru o viteză mai mare de reacție în timpul jocurilor, poate ajusta performanța procesorului, răcirea, notificările și multe altele.
Bateria acestui telefon este un alt punct forte, având 7050mAh. Are o autonomie de aproximativ o zi și jumătate în condiții de utilizare mixtă (jocuri și alte aplicații).
Ecran impresionant
Pe site-ul lor este menționat faptul că acesta este primul smartphone care vine cu un ecran AMOLED de 144Hz complet neîntrerupt. Ecranul nu are notch-uri sau perforații pentru cameră, iar designul inovator este completat de cel mai mare raport ecran-corp din industrie - 95.3%.
Dezavantaje:
Un dezavantaj semnificativ al acestui telefon este politica de actualizări. RedMagic 10 Pro primește doar un an de actualizări majore de sistem, ceea ce poate fi o problemă pentru utilizatorii care își doresc un telefon actualizat pe termen lung.
Deși este un telefon excelent pentru gaming, camerele nu sunt punctul său forte. Calitatea fotografiilor este decentă, dar nu se compară cu cea oferită de alte telefoane din aceeași gamă de preț, care pun accent pe fotografie.
În concluzie pare să fie un super telefon pentru gameri, arată foarte bine și are niște avantaje care clar îl diferențiează de orice alt telefon de pe piață.
Voi ce părere aveți despre acest telefon? Ați încercat vreodată un dispozitiv din seria RedMagic?
la 27-03-2025 03:19 PM
După specificații cred că da, cel puțin după mine, este cel mai tare.
Mulțumim!
la 27-03-2025 04:13 PM
Parerea este, oarecum, mixta. Telefonul are componente (deci nu tot ansamblul) care sunt specifice jocurilor, dar, la aproximativ 700E, trebuie sa aiba si ceva minusuri comparat cu varfurile de gama (S-urile de la Samsung, Magic Pro de la Honor, etc).
Daca mi-as lua un astfel de telefon, nu prea m-ar interesa camerele (sa fie cele mai bune) din moment ce scopul principal sunt jocurile (Hz in ecran, mAh in baterie, procesor si grafica potente si dedicate [in mare masura] jocurilor, sistem de racire dedicat, conectori specifici consolelor, adica ma uit la nisa).
Totusi, jocurile noi, compatibile cu Android 15 (cel actual la inceput de 2025) si, Android 16 (pentru final de 2025 si inceput de 2026) nu vor crea probleme pentru urmatorii 3-4-5 ani. Din ce observ, aplicatiile (jocurile in cazul de fata), au o compatibilitate care se intainde pe aproximativ 5 ani (Android 10 inca este suportat de dezvoltatorii de aplicatii si jocuri si nu prea se intrevede o schimbare de optica pentru actualizarile viitoare, adica pastrarea cadentei de macar versiune Android curenta - 5). Plus ca ma gandesc ca un gamer nu va tine telefonul mai mult de 4-5 ani intensi sau 2-3 "versiuni" de telefon.
la 28-03-2025 09:05 AM
Da, clar este nișat și ai dreptate cu privire la actualizări, s-ar putea de fapt să nu impacteze atât de mult target-ul acestui telefon - gamerii.
Mi se pare că specificațiile pe care le are sunt perfecte pentru scopul lui.
la 27-03-2025 05:21 PM
Pentru gamerii inraiti, e f bun, din specificatii. Pentru mine, e neinteresant, pt ca la mine sunt importante camerele foto.
la 28-03-2025 09:02 AM
Da, la fel și pentru mine, camera este un aspect important atunci când aleg telefonul. Însă am urmărit cu mare plăcere review-urile video despre RedMagic 10 Pro, mi se pare că este un telefon inovator.
27-03-2025 05:46 PM - editat 27-03-2025 05:46 PM
Cu siguranță, Nubia RedMagic 10 Pro este o variantă de luat în calcul pentru cei pasionați de jocuri, datorită performanței și funcțiilor sale dedicate gamingului. Totuși, pentru mine, nefiind interesat de jocuri pe telefon, prefer un dispozitiv premium care să exceleze din toate punctele de vedere – design, construcție, camere, software. Nu trebuie sa fie numărul 1, însă trebuie sa se afle acolo în top.
la 28-03-2025 09:17 AM
Și eu am alte lucruri pe care le urmăresc atunci când decid ce telefon să achiziționez, jocuri pe telefon nu am mai jucat de foarte mult timp, dar mi s-a părut extrem de interesant acest telefon 🙂
28-03-2025 09:29 AM - editat 28-03-2025 09:56 AM
Telefonul are un raport preț calitate bun insa sunt și minusuri:
Personal as merge pe varianta Asus ROG Phone dacă aș fi gamer.
la 28-03-2025 09:35 AM
Corect, ROG-ul este etalon, dar si pretul cerut este dublu.
la 28-03-2025 09:38 AM
Oare ești gamer profesionist sau amator?🙂
la 28-03-2025 09:40 AM
Un "profesionist amator" 😁. Nu prea le am cu jocurile pe telefon, desi, prin studentie, mai imi pierdeam timpul cu joculete.
28-03-2025 10:08 AM - editat 28-03-2025 11:33 AM
La fel și eu, de aceea am ales un telefon care îmi permite să joc astfel de jocuri (la un nivel decent) fără a face compromisuri în celelalte aspecte.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor