25-04-2025 01:04 PM - editat 25-04-2025 01:14 PM
Consiliul Concurenţei a formulat opt îngrijorări referitoare la tranzacţiile prin care Vodafone România intenţionează să preia Telekom Romania Mobile Communications, iar Digi România ar prelua anumite active ale aceleiaşi companii, potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei.
Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, cele două companii implicate în aceste operaţiuni pot transmite autorităţii de concurenţă propuneri de angajamente menite să înlăture îngrijorările identificate în ceea ce priveşte impactul asupra mediului concurenţial. Propunerile de angajamente vor fi evaluate şi vor fi supuse consultării publice pe site-ul instituţiei.
„Este esenţial ca, în urma acestor tranzacţii, calitatea serviciilor oferite consumatorilor să nu scadă, ci dimpotrivă, să se îmbunătăţească. Vrem să ne asigurăm că reţelele vor funcţiona la standarde înalte, că acoperirea şi viteza serviciilor vor rămâne competitive şi că planurile de investiţii în infrastructură vor continua, astfel încât utilizatorii să beneficieze de servicii mai bune pe termen lung. Evaluăm toate efectele asupra concurenţei şi colaborăm cu ANCOM, dar vrem să aflăm şi punctele de vedere ale celor afectaţi”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
la 25-04-2025 02:13 PM
Salutare!
Și eu am spus mai demult, că nu este normal ca o companie să fie vândută altor companii mari, doar pentru a lua unii spectru. Pentru că nu vor sta prea mulți clienți foști Telekom la Vodafone.
Dar vom vedea ce se va întâmpla în lunile următoare!
25-04-2025 06:35 PM - editat 26-04-2025 08:49 PM
Salutare!
Pai problemele sunt mai mult legate de Digi, decat de Vodafone, ei sunt principala problema deoarece reteaua lor e cea mai slaba, ei abia fac fata la clientii lor, dapai daca ii baga si pe cei de la Telekom. Reteaua lor nu prea duce. A crapat Orange de la mai putini clienti preluati, apai Digi se prabuseste total si nu va mai avea iesire. Si nici Prepay nu mai au. la Vodafone e problema doar cu preturile si indexarea anuala. Oricum, nu e mare scofala, ca indexarea e mica, dar nici ok nu e. Cu majoritatea clientilor Telekom e o problema cu reteaua unde vor ramane, nu raman la Vodafone, dar unde se vor duce, ca daca erau bune de ceva Digi, Orange sau Vodafone in zona lor, le alegeau pana acum. In general sunt cam praf toate retelele. Si Vodafone are capacitate mai mare de investitie in general si in site-urile preluate de la Telekom decat Digi si implicit imbunatatirea semnificativa a retelei si dupa preluare...
In principiu ingrijorarile sunt intemeiate si operatorii trebuie sa rezolve problemele astea. Iar cu accesul Orange la site-urile preluate de la Telekom nu cred ca se va rezolva ceva. Orange e in ran-sharing cu Vodafone si au acces fiecare la infrastructura celuilalt, dar cu Digi nu cred ca Orange o va scoate la capat, nu ii va lasa cum nici Orange nu i-a dat acces lu Digi la site-urile lor...
Telekom ar fi trebuit cumparat de o alta companie noua pe piata noastra ca sa ramana in cotinuare 4 operatori la noi si sa fie cat mai multa concurenta, nu luat pentru a fi facut bucatele, cum s-a intamplat si cu Zapp-ul...
Vedem ce va fi, dar cred ca va fi bine...
la 25-04-2025 07:19 PM
Adevarat, era mult mai bine ca telekom sa fie preluat de un operator din afara, o piata cu 3 operatori este un dezavantaj. In ultima perioada, tot mai multe tari din Europa au ramas cu 3 operatori (de exemplu UK odata cu fuziunea Three-Vodafone). Daca clientii telekom vor pleca de la vodafone, depinde si cine preia reteaua, pentru ca nu vor avea de ales (cel putin in zonele in care doar telekom mai avea semnal).
la 25-04-2025 07:24 PM
Total de acord cu toată argumentația. Ideal era să rămână operator de sine stătător, nu să se scadă concurența.
Vor lua spectru și de la Telekom, că pentru aia se zbat în principal, dar nu știu dacă se va schimba ceva la ce echipamente folosește Digi.
la 26-04-2025 08:05 AM
Bunele le vad așa:
26-04-2025 12:31 PM - editat 26-04-2025 12:33 PM
Sunt zone in Piatra Neamț de exemplu unde vdf și Orange sunt praf, și digi are viteze foarte bune. După părerea mea cel mai bun nu exista. Și prin capitala sunt câteva zone unde orange și vdf nu excelează, bine o fi și congestia de vina
Fiecare este bun în anumite zone nu peste tot. Și orange are multe zone unde efectiv viteza la 4g,5g este destul de slaba.
În orașele mari orange poate o fi printre cei mai buni dar în zonele rurale lasă de dorit. Cel puțin de unde am eu rude prin diverse sate doar digi și Telekom funcționează ok
la 26-04-2025 10:50 PM
În localități, nu prea sunt diferențe majore, dar între cam sunt, și Digi sunt printre cei cu care am avut probleme.
Evident, fiecare poate numi un operator care ii este mai util (ar fi absurd sa nu credem asta).
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor