anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Căutarea logică cu Google Photos

DanielaH
Moderator

Știați că, pe lângă funcția de stocare a fotografiilor și videoclipurilor, Google Photos oferă și o multitudine de alte opțiuni?

Una dintre cele mai interesante este funcția de căutare. E foarte utilă în special pentru cei care au foarte multe imagini salvate în cloud. Acest instrument ne poate ajuta să găsim imagini în baza unei game foarte largi de criterii sau teme – date (zi, an, sezon), persoane, locuri etc. 🐤 Căutarea se poate face și după tipul de imagine (selfie, capture de ecran, videoclip) sau recunoaștere facială, Google Photos fiind capabil să grupeze imagini ale aceleiași persoane. Mai mult, poate face filtrare între animale și obiecte.

Pentru a găsi mai ușor ceea ce căutăm este recomandat să etichetăm fotografiile cu numele persoanelor/ locațiilor respective. Apoi, pentru o căutare avansată, putem combina chiar doi termini într-unul singur în bara de “search”. De exemplu, dacă vreau să caut toate pozele cu câinele meu în parc, pot scrie “Pedro în parc”.

Cea mai simpatică funcție mi se pare cea de căutare după emoticoane. Dacă folosesc la căutare acest emoji 🐶, Google Photo îmi va returna din nou fotografii cu Pedro. Sau daca vreau să găsesc poze cu brazi de Crăciun, îl pot utiliza pe acesta 🌲. Este foarte distractiv 🤣.

DanielaH_0-1676891650795.png

Dar Google Photos nu este doar un album de poze si video. Poate crea colaje și filme, animații, are un set întreg de instrumente de editare și oferă multe opțiuni de partajare.

Vă las pe voi să descoperiți mai multe citind în doar câteva minute articolul Alinei de aici.

Enjoy!

16 Răspunsuri 16

mihai_13
Maestru

Daniela  stii ce este comic ca ala doilea meu prenume este Pedro 🤣  (tu stii  deja asta) 

recomand "Google Photos" dar sa nu va "urcati" foto cu voi personale ...

Chiar nu știam 😀.

Am ales acest nume pentru că am citit că are legătura cu perseverența și "ne-renunțarea", trăsături specifice rasei lui 😀. Acum e rândul meu să spun că probabil tu știai asta 😀.

Vio73
#StarMember

Mulțumim foarte mult! Informațiile sunt foarte utile!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Multumim frumos Daniela! Si multumim frumos si Alinei pentru articol. Ca de obicei, foarte util. De fiecare data gasesc cateva ceva nou si interesant de stiut. 🙂

Cautarea dupa imagini nu e ceva nou la Google. Se poate folosi https://images.google.com/ pentru cautarea unei imagini din calculator/telefon, de exemplu. Deci daca ai un wallpaper, cu un peisaj, si nu stii unde a fost facuta poza, sau ce reprezinta mai exact acel loc, Google Images te poate ajuta in sensul asta.

Cu toate astea, trebuie sa recunosc ca unele dintre lucrurile descrise in articolul Alinei imi erau total necunoscute. 🙂

Inca o data, mersi frumos!

Client Orange

vladut12am
Cunoscător certificat

Ca de fiecare dată, foarte utile informațiile!

Mulțumim!🙂

And04
Senior

Multumim mult pentru info! 🙂

FLo1
#StarMember

#easterhunt: Nu-l vânez pe Pedro, câinele tău, dar dacă🐤ceva peste el, va ieși fotomodel. 

Anca07
#StarMember

#easterhunt

🐤

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

#easterpui, pardon #easterhunt 🐤 😄

Client Orange

And04
Senior

#easterhunt

🐤

Vio73
#StarMember

# easterhunt

delfinas
#StarMember

#easterhunt 🐥

Jay
Campion certificat

#easterhunt 🐤

Miha_Z
#StarMember

#easterhunt🐤